pátek 16. ledna 2015

Filmy mého srdce

AHOJ, AHOJ,

 
Dneska Vás vítám u článku, který se bude věnovat mým oblíbeným filmům.
 
Všechny filmy ve mě vyvolávají velké emoce, zážitky, vzpomínky a dojmy. Vybrala jsem ty moje Top. :-))
 
 
První film je tak trochu slaďárna, ale já ho prostě mám moc ráda.
 
Anglický pacient.
 
 
Tento film pojednává o opravdové a velké lásce a nedopadne dobře.
 
Já celkově mám ráda filmy, které nekončí plitce.
 
Navíc samotný herec je naprosto božský !!!
 
 
 
Zdravotní sestra Hana (Juliette Binoche) pečuje v pobořené vile kdesi v Itálii, dobývané americkou armádou, o neznámého vojáka s těžkými popáleninami (Ralph Fiennes). Pacient postupně odhaluje svou identitu, na kterou se kvůli tíživému pocitu viny snaží zapomenout. Vášnivé vzplanutí ke vdané Katharine (Kristin Scott Thomas) za války v severní Africe vedlo kartografa Almásyho od zrady ke zradě. Omluvou mu snad byla jen jeho posedlost a po letecké nehodě v poušti úporná snaha o záchranu Katharinina života. Přes Almásyho nadlidské úsilí však Katharine zemřela. Výčitky zohaveného pacienta prohlubuje náhodné setkání s novinářem Caravaggiem (Willem Dafoe), kterého udal Němcům. Tragickou atmosféru rámuje tragický konec rodícího se vztahu Hany a sikhského ženisty Kipa
 
 
 
 
Dalším filmem nebo filmy je můj oblíbenec Rocky Balboa.
 
 
Všechny díly jsem viděla několikrát a nemohu se jich nabažit.
 
 
Krásně zahraný film a také osobně napsaný scénář, což velice obdivuji.  
 
Slavné boxerské drama outsidera, který dostal šanci a zvítězil sám nad sebou. Titulní hrdina, neúspěšný třicetiletý boxer Rocky Balboa, pracuje jako výběrčí dluhů pro místního lichváře, boxuje v pokoutních zápasech a neúspěšně se dvoří Adrian, plaché prodavačce v obchodě s drobným zvířectvem. V době, kdy bývalý trenér vyhodí Rockyho z tělocvičny, protože se mu zdá, že jako boxer promrhal svůj talent a je vyřízená existence, chystá se ve Filadelfii boj o titul mistra světa v těžké váze. Protože se však vyzyvatel zranil a nemůže k zápasu nastoupit, vyhlásí obhájce titulu Apollo Creed, že bude boxovat s kterýmkoli místním boxerem, protože chce dokázat, že Amerika je zemí, v níž má každý šanci uspět. Vybere si Rockyho, protože se mu líbí jeho přezdívka Italský hřebec, slibující dobrou publicitu. Zatímco se Rocky nesměle sbližuje s Adrian, rozjíždí se velkolepá reklamní kampaň. Rockyho zpovídají televizní reportéři, píše se o něm v novinách. Všichni se ovšem vysmívají jeho bezelstnosti a nikdo mu nedává sebemenší šanci. Přijde za ním bývalý trenér Mickey, nabízí mu své služby jako trenér a manažer. Rocky jej nejprve vyhodí, ale pak souhlasí. Začíná tvrdý trénink. Běhá, boxuje a postupně se dostává do fyzické i psychické kondice, také díky tomu, že se k němu nastěhuje Adrian. V noci před zápasem se jí Rocky svěří, že chce s Creedem vybojovat rovnocenný zápas, i když si uvědomuje své minimální šance. 1. ledna 1976 je hala vyprodána. Začíná velkolepá podívaná, kterou je boj o titul mistra světa. Překvapený Apollo Creed, pro něhož je zápas, stejně jako pro diváky, pouze show pro pobavení, jde hned v prvním kole po Rockyho ráně k zemi. Teprve pak začne opravdový zápas. Rocky bojuje jako o život, několikrát jde k zemi, ale pokaždé se zvedne.(oficiální text distributora)
 
 
 
 
Samotného herce mám velice ráda :-))   
 
Francouzského tajného agenta Josselina "Josse" Beaumonta pošlou do jisté africké země, aby tam odstranil diktátora Njalu. Politická situace se však radikálně změní a předtím nepohodlný diktátor se stane pro francouzskou vládu důležitou osobností. Tajná služba Josse zradí a africká vláda ho odsoudí za přípravu atentátu. Jossovi se po dvou letech podaří utéct a vrátit se do Francie, kde úmyslně informuje bývalé nadřízené, že splní svůj původní úkol a zabije prezidenta Njalu, který právě přicestoval na oficiální státní návštěvu. Tajná služba všemožně usiluje atentátu zabránit.(oficiální text distributora)

 
Mám od něj dokonce vlastnoručně podepsané věnování.
 
Dědka snad ani netřeba představovat. Pana Vlastu Buriana mám tolik ráda a tento film asi nejvíce.
 
 
 
Revident Hadimrška je vyslán do Prahy. Má reorganizovat Zlatníkovu gramofonovou firmu, aby mohla bance zaplatit dluhy. Mladý majitel se zruinoval vydržováním kabaretní zpěvačky Mici Angory. Z finančních problémů ho má dostat sňatek s Astou, bohatou dcerou konzula Vielanda. Zlatník netuší, že dívka netouží po sňatku naslepo a že nastoupila do jeho firmy inkognito jako sekretářka. Zlatník se s Mici rozejde. Astě se mladý muž líbí a ona se do něho zamiluje. Nekompromisní Hadimrška začne ihned po příjezdu úřadovat. Rozhodne, že se bude šetřit a pracovat a že bude prodána Angořina vila, kterou jí koupil Jiří Zlatník. Nechtěné popularity se Hadimrškovi dostane v kabaretu, kde ho Angora zapojí do svého čísla a text písně doplní o jeho jméno. Když jde Hadimrška převzít zpěvaččinu vilu, dostane nervový záchvat. Mokrý po nucené sprše je nucen okolnostmi uprchnout v ženském negližé a šéf banky ho propustí. Angora získá v konzulovi nového milence. Firma zbohatne na nové písni o Hadimrškovi a Zlatník požádá konzulovu dceru o ruku. Zdrcený Hadimrška se vrací domů. Spoluobčané ho však zvolili mezitím starostou, takže i on má zisk ze své popularity.(oficiální text distributora)

 
 
Tak to byly moje srdcové filmy.
 
Jistě máte i Vy ty své.
 
Krásný den přeji.
 
papa E.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Recenze - Avon The Tranquility ritual face mask with Dead Sea Minerals

  AHOJ HOLKY,  přeji krásný den. Vítám tě u recenze na mou novou masku z mé oblíbené řady Avon Plane Spa - s minerály z Mrtvého moře - THE T...