sobota 14. března 2015

Co právě čtu....

 

AHOJ, AHOJ,

 
dneska bych Vám ráda představila moje současné čtení :-))
 
 

 
John Irving Pravidla moštárny čtu již po několikáté a ráda se k této knize vždy vracím.
 
Pravidla moštárny jsou jednou z mých nejoblíbenějších knih vůbec, ráda se k ní čas od času vrátím jako k osvědčeným hodinám skvělé četby. Příběh se od Irvingových oblíbených témat jako jsou medvědi, cirkusáci nebo zápasníci hodně odlišuje a i proto ho mám tak ráda, ostatní jeho knihy mě tak nezaujaly. Neskutečně čtivá a tlustá bichle, která mě vždycky dostane a po přečtení jsem najednou jako tělo bez duše, protože už to (zase) skončilo. Doktor Larch s Homerem jsou moji velicí literární hrdinové. A neodpustím si také poznámku o filmu: není špatný, ale na knihu nemá ani v nejmenším.

 
Pravidla moštárny je román plný tragických osudů, naplněných i nenaplněných lásek a neuvěřitelné touze po životě a po jeho konci. Má první kniha od Irvinga mě opravdu nadchla. Jenom jsem se nedokázal začíst tak jako v případě Na východ od ráje od J. Steinbecka, kdy jsem se od čtení nemohl odtrhnout. Přesto se těším na další díla od tohoto talentovaného autora.

 
Jeffery Deaver Hodinář.
 
To jsem si ale "smlsla" :). Předchozí kniha v sérii pro mne byla tak trochu zklamáním, ale tahle tu pomyslnou, vysoko nastavenou laťku (v tvorbě Deavera) opět překonala. Zajímavé, poutavé čtení se spoustou neočekávaných zvratů. Tentokrát vše vzájemně hezky propojené, bez extra velké překombinovanosti, dokonce s novými prvky v popisu událostí či jejich vyústění v nějaký závěr. A jako bonus pro mne s absencí v knihách stále se objevujících vysvětlujících pasáží, kdo je Rhyme a co vlastně dělá. Tedy byly tam, ale v rozumné míře, že jsem je téměř nepostřehla.
 
 

 
Klasický Deaver jak ho mám ráda. Je to strhující počteníčko od začátku až do konce. :-)
 
 
No a jaké knihy čtete nebo jste přečetli Vy za poslední měsíc??
 
Budete mít pro mě nějaký tip?
 
 
Krásný den přeji.
 
papa E.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Recenze- Huda beauty mascara

AHOJ HOLKY,  moc vás vítám u dnešní recenze. Tuto řasenku od HUDA BEUTY LEGIT LASHES   mám doma od loňska. Je to miniaturka, ale ...