neděle 11. prosince 2016

Holčičí den "a tak jak si žiju"


AHOJ, AHOJ, 

Moc Vás vítám u dnešního článku. Každoročně a i několikrát ročně si s mojí úžasnou mámou děláme takové holčičí dny, buď to ona přijede k nám do Prahy nebo přijedu k nim do Uno. a užíváme si společně jídlo, kulturu, návštěvy tet a tak a také nákupy.

Samozřejmě, že letos jsme se o to neošidily.

Mamča přijela první prosincový pátek- já si vzala dovolenou, jelikož jsem si jí potřebovala vybrat.


Ráno jsem klasicky vstala, né sice tak brzy, jako do práce, došla jsem na poštu pro dopis, poté šla k mekéči na mojí tak oblíbenou snídani, jen tak tak jsem to stihla, pomalu jsem se tam nasnídala a pak šla čekat na mamču k Andělu, kde jsem mezitím vyřizovala pracovní záležitosti, které nesnesly odkladu.


Od prvního prosince jsou všude možně po Praze vánoční trhy, ty U Anděla jsou moje oblíbené a mám je také nejblíž.
Neodolala jsem a dala si letošní první svářo za 40Kč 0,25l, zdražili oproti loňsku o 5Kč, svářo bylo moc dobré.


Poté jsme s mamčou vyrazili do OC Nový Smíchov, kde jsme couraly po krámech a pak na smluvenou schůzku do spořitelny, kde jsem jen něco dovyřídila, podepsala a vyrazily jsme na tramvaj.


Dorazily jsme k Národnímu divadlu, kde jsme vystoupily, já mamče ukázala kde pracuji a došly jsme přes krásnou Františkánskou zahradu až na Václavské náměstí, kde jsme šly na trhy a daly si tam náš cíl - klobásu, byla moc dobrá a daly jsme si na zahřátí jedno svářo, které na Václaváku stojí už 50Kč, ale bylo moc teplé, takže jsem si samozřejmě spálila jazyk, prostě na Praze 5 mají nejlepší svářo v Praze.


Klobásy nám chutnaly moc a moc, ale opět také podražili, nyní klobása s chlebem stojí 70Kč kus.


Trhy na Václaváku.

Z trhů jsme zašly do krémů, do knih, pokoupily jsme, co jsme potřebovaly a pak jsme šli do vyhlášené cukrárny Myšák, kde jsme si daly do nosu.


V cukrárně mají naprosto krásný vánoční stromek.


A i adventní věnec, vše jsem Vám vyfotila.


Kavárnu Myšák máme opravdu moc rády a chodíme tam pravidelně.



Já si dala jen kávu a vodu.


Mamča si dala "malý" pohár Myšák a moc si na něm pochutnala.


Sama ho znám a je to klasická vanilková zmrzlina, domácí karamel, domácí šlehačka posypaná griliášem. Velká dobrota.


No poté jsme se vydaly na další nákupy do Rossmanna a do prodejny spodního prádla ve Vodičkově ulici, kde jsem si vybrala k Vánocům jeden kousek.


Tento stromek je ve Vodičkově ulici.


Malinká ukázka nákupů, v Rossmannu jsem si pořídila pleťový krém Dermacol v akci a také vlhčené ubrousky do kabelky, které mi právě docházejí.

Také jsem koupila svetřík mému muži k jéžíšku, moc se mi líbil, navíc byl za super cenu, opět vše jsme pořizovaly v Debenhausu.


A co Vy, jak trávíte adventní dny Vy? Také máte rádi takové ty holčičí dny?

Přeji Vám krásný a pohodový den.

Jen se musím zmínit, že v pátek druhého prosince jsem se dozvěděla pro mě dosti zásadní a dobrou zprávu, takže toto datum bude vryto do mé paměti.

Přeji Vám krásný a pohodový den.

papa Vaše E.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Shopping2024 XIII.

  AHOJ HOLKY,  hezký začátek, nového pracovního týdne přeji, zároveň a moc tě vítám u nákupů.  Začnu tedy narozeninovým dárkem pro DM., kter...