pátek 17. srpna 2018

Komentovaná vycházka Prokopským a Dalejským údolím


AHOJ,AHOJ,

Moc Vás vítám u dnešního článku, u dnešní fotodokumentace naší srpnové komentované procházky Prokopským a Dalejským údolím. 

Procházka se konala díky Spolku Společnost pro Prokopské a Dalejské údolí v sobotu 4. srpna 2018. Jeli jsme ze Smíchovského nádraží namísto vlakem tak náhradní autobusovou dopravou do Řeporij a pak jsme se přes přírodní rezervaci Prokopák tak zvaný vraceli příjemnou procházkou. Počasí nám přálo snad až moc, byly tropické teploty, ale v lese, kde jsme převážně šli, to bylo moc a moc příjemné. 



Procházka trvala cca 6- 7 hodin a ušli jsme úctyhodných 11 km. 



Díky výkladu geologa, ornitologa a specialistů na ochranu přírody byla procházka opravdu moc příjemná a také naučná. 



Prošli jsme všechny lomy, které se v Prokopáku nacházejí, poznali jsme místní faunu a floru. 



Cestou jsme potkali i koníky. 



Kochali jsme se krásami přírody a radovali se, že 5 km vzdušnou čarou od Václavského náměstí se nachází takto krásný přírodní úkaz, který je ovšem potřeba dostatečně a bedlivě chránit a střežit před všemocnými developery a jejich zástavbě. 



Dokonce jsme potkali krásný keř, kde bylo více jak osm druhů vzácných motýlů, kteří se běžně nacházeli před více jak padesáti lety na louce. 



Navštívili jsme cestou celou řadu přírodních úkazů jako jsou třeba: Placatá skála, lom Požáry, Řeporyjský lom, lom Mušlovka, Lobotilová stráň, Černý lom a Opatřilka - Červený lom. 



Vycházku jsme zakončili v místním infocentru a eko farmě, kde jsme si dopřáli zaslouženého občerstvení a zpět jsme se busem vrátili spokojeni a plni dojmů do svých domovů. 



A co Vy, také rádi chodíte do přírody?

Přeji Vám krásný a pohodový den. 

papa Vaše E.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Recenze- Huda beauty mascara

AHOJ HOLKY,  moc vás vítám u dnešní recenze. Tuto řasenku od HUDA BEUTY LEGIT LASHES   mám doma od loňska. Je to miniaturka, ale ...