středa 10. května 2017

Koloniál - super kavárna



AHOJ, AHOJ,

Moc Vás vítám u dnešního článku, který bude pokračování ze série "a tak si žiju". Dnes bych Vám velice ráda představila nově otevřenou kavárnu Koloniál v osadě Buďánka u nás v Košířích. Jedná se o velice specifickou záležitost, kde se podařilo díky MČP5 a hlavně spolkům a občanům a švýcarským dotacím obnovit tuto báječnou usedlost.


Památková zóna osada Buďánka

Buďánka jsou součástí historické zástavby a zároveň jsou v dochozí vzdálenosti od nově vznikajících bytových komplexů. Budou logicky sloužit jako znatelně chybějící místo ve struktuře bydlení – pro setkávání a příjemný cíl lidí z okolí. U obnoveného náměstí (s barokní usedlostí Zámečnice) vznikne památkově a urbanisticky hodnotný společenský prostor. Součástí může být kavárna, malé muzeum, galerie, ateliery, dílny, bydlení vhodných rozměrů, v zachované zeleni dětské hřiště. Realizace projektu bude plně respektovat stávající charakter uspořádání památkové zóny. Význačná skála v osadě – krajinný prvek, která je pokračováním dvou kozích hřbetů (řevnické křemence s měkkými břidlicemi) chráněné krajinné oblasti Skalka, se zachovanou drobnější strukturou výstavby a zelení, dotvoří rozvíjející se okolí Buďánky.



Více se můžete dozvědět na jejich FB stránce FB Buďánka.


Byli jsme pozváni do kavárny, kde nám hned ochotně dali skvělou kávu a domácí malinovku.


S našim milým Dušanem jsme si skvěle popovídali zase v jiném prostředí.


Kavárna je sice maličkatá, ale velice krásná, útulná, vše je skvěle naprojektováno a mohu jen tento projekt a paní architektku pochválit.

Kavárna slouží i pro účely menšího komunitního centra, cvičí se tam joga, pro děti jsou tam různé workshopy, kreslení, filmové promítání a příspěvek za konzumaci je dobrovolný a skutečně je to báječné místo pro pořádání sousedských akcí.


Opravdu vše je velice originálně řešeno.


Výzdoba je naprosto krásná, všude kytičky, polštářky a tak, moc dobře jsem se tam cítila.


Proč koloniál, protože tato budova dříve sloužila jako mlékárna. Jinak dělnická usedlost dlouho chátrala, poté ji chtěli využit pro developerské účely, což se naštěstí aktivním občanům podařilo zvrátit. Pokud Vás více toto téma zajímá, tak máte nahoře odkaz na jejich FB, kde je kontakt na jejich webové stránky.


Rekonstrukce se skutečně zdařila.


Výhled je skutečně krásný.



A co Vy máte rádi podobné kavárny?? Tento spolek a projekt moc podporuji.

Přeji Vám krásný a pohodový den.

papa Vaše E.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Shopping2024 X.

AHOJ HOLKY,  krásné jarní odpoledne přeji, a moc vás vítám u nákupů.  Toto je prosím pěkně má první objednávka na Hebe. To, že tato značk...