středa 5. ledna 2022

#RandomShopping


AHOJ,AHOJ,


přeji krásnou středu, a zároveň vítám Tě u dnešního článku


Stolní kalendář, ano já vím, je to celkem zastaralé, ale pro mne velmi praktické, mám tak organizaci zažitou.
Pravidelně si přepíši různé životní výročí, narozeniny, svátky apod. 


Používám doma i v práci. Primárně používám kalendář ve svém googlu účtu, ale tento mám na očích a lépe se mi tak organizuje můj čas, jak pracovní, tak i ten osobní. 

Doma preferuji maličkaté, aby se mi vešly na pracovní stůl. Tento jsem koupila zcela neplánovaně v Lidlu Na Knížecí za 20,- Kč. 


Balicí papír je asi dobré mít stále doma, aby byl po ruce. Vybírala jsem spíš takový univerzálnější motiv, aby nebyl ryze vánoční. Prostě se hodí pro jakékoli zabalení dárku. 


Je pevný, levný a mě velmi, velmi vyhovuje. Již mám druhou roli. Vřele doporučuji podívat se DMku, mají více motivů. 


Vím, říkala jsem, že sem nebudu dávat žádné běžné potraviny, ale tyto nejsou tak úplně "obyčejné". 


Vysokoprocentní šunku s chřestem jsem koupila v Lidlu Na Knížecí, u nás jsem nic takového neviděla. Byla dobrá, ale příliš často balené uzeniny nekupuji. Chodím raději do řeznictví. 

Jemná kachní paštika z Delmartu byla vážně výborná, jemná strukturou a konzistencí, ale chuťově výraznější, naprosto vyladěná a tuze lahodná. Vážně skvělá masitá paštika. 


A potom jsem vzala sýr Cheddar, který byl zrovna v Delmartu v akci. 


Ještě na skok v Delmartu - pardon, opět kachní paštika, jelikož nám opravdu zachutnala a Palmiers sušenky, které jsem poprvé ochutnala ještě na střední škole, když jsem byla v Paříži a potom okolo roku 2009 u nás v kavárně / pekárně Paul, kterou nově tehdá otevřeli u Anděla. 


Nakonec jsem si přeci jen nějakou tu radost v podobě bundy udělala. 


Bunda, prošívaný - zimní kabátek z péřové výplně z Manga. 


Původní cena 3 400,- Kč, má cena 2200,- Kč. Krásně střižená, má okolo kříže zapínací pás, dobře zpracovaná, teplá a zdá se být i lehce vodě-kapkám odolná. 

Mikuláš již dávno byl, ale v akci měli tyto lízátka z mléčné čokolády, tak jsem jedno balení vzala. 
Oslovil mě tento sprchový - krémový body wash s kakaovým máslem. Cena 25,- Kč, vůně je celkem dost nevýrazná, čekala jsem, že bude intenzivnější. Konzistence moc příjemná, hustá, ale dráždí mi pokožku..., více asi v samotné recenzi, jelikož jsem si pořídila další, abych jej řádně otestovala. 🛁👍
Opět Delmart a prvně jsem pořídila jejich mrkvový dortík za 90,- Kč. Již několikrát jsem na něj koukala a říkala si, že jsem tak dlouho mrkvový dort, který já mám velmi ráda a byl to můj nejčastější zákusek v kavárně neměla. 
Udělala jsem dobře. Byl výborný, v nabídce mají ještě citronový, na který se zaměřím příště. Dortík, nebo spíš chlebíček je to velmi poctivý, lahodný, vláčný se skvělou polevou. 
Delmartem končím sekci potravin. Mezi hotovými pokrmy, kam já téměř nechodím jsem uviděla tyto jarní závitky plněné masem. Příprava velmi snadná, dáte rozpéct do trouby na necelých 5 min, jelikož je to polotovar, skutečně je to velmi rychlé. Tyto čtyři rolky o celkové váze 280g s přiloženou Nuoc mam, což je vlastně taková slabší rybí omáčka mě vyšly na 70,- Kč. Což je naprosto parádní cena a rolky budu rozhodně kupovat častěji, jelikož byly výtečné. Skvělá, chuťově i cenově srovnatelná alternativa asijského bistra. 


Nebo naopak si některé produkty tak dlouho šetřím, skovávám až na ně zapomenu a prakticky si je vůbec neužiji. To bude nějaká "porucha🙈".  Máte to také tak, že si něco tak moc šetříte, protože je to lepší, dražší apod, až nakonec z toho nemáte žádný požitek.....? 
Balea masky v sáčcích si kupuji pravidelně, však se nepamatuji, že bych variantu Ruby Chocolate již měla. Takže to jsem "musela" napravit  a jednu si vzala. 
A potom s vitamínem C, která byla za poloviční cenu, čehož jsem využila a vzala jich hned několik a ještě ten večer ji nanesla na pleť. Maska je to krémová, výživná a příjemná. 
V Žabce, kam já téměř nechodím, těsně před zavíračkou, kde jsem ve frontě asi 15ti lidí byla jediná, kdo si bral nealko objevila v 50% slevě Jumex ovocný - mangový nektar a zlatý Red Bull pro M. 

A kde ty nejčastěji poslední dobou nakupuješ? Oslovily tě letošní/sezonní limitky?



Moc děkuji za pozornost a přízeň mému blogu, nejen zde, ale i na INSTAGRAMU a FB.

 

Tvé podpory si velmi vážím a každá zpětná vazba je pro mne velkým přínosem.


Přeji Ti krásný a pohodový dnešní den.


papa E. A. 😻😉




8 komentářů:

  1. Eriko, zaujala mne paštika a pak samozřejmě sýry :). Naopak vůbec nepiju energeťáky - nesnáším jejich vůni (vadí mi i to, když mám manželovi v autě otevřít plechovku...)
    Já jídlo nakupuju asi nejvíc v Albertu (pragmatický důvod - mám ho nejblíž), občas v Lidlu a velký nákup v Bille (protože Billa je manželův oblíbený krám). Drogerii v DMku a občas v Rossmannovi, občas kupuju i Cien v Lidlu.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáňo, paštiku jsem koupila opakovaně, zrovna ji mám zase v lednici a je super, vřele doporučuji. Dříve mi taky energeťáky nevoněly a vůbec jsem je nepila, hold chutě, či potřeby se mění, ale ráda bych jej trochu odbourala. Měj krásné lednové dny. ☺

      Vymazat
  2. Ahoj Eri,
    já nejvíce nakupuji v Bille, kterou máme nejblíž a je opravdu vedle našeho paneláku. Občas zajedeme do Lidlu a do Kauflandu, ale na to se musím vždy duševně obrnit. Taky jsem si zvykla jednou za čas udělat nákup na rohlíku, mám s ním velmi dobré zkušenosti. Pro drogérii jezdím do DM, Rossmannu a Tety. Vždy záleží na požadovaném sortimentu a akcích. Kočičí žrádlo kupuji hlavně v DM, jejich Dein Bestes řada těm mým šelmám moc chutná.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Hani, naprosto chápu, že člověk chodí tam, kde to má nejblíž, nebo se mu tak zkrátka nakupuje nejpohodlněji - nejkomfortněji. Obrnit, to občas potřebuji taky a to hodně, poslední dobou mě čím dál tím více, jisté situace iritují, zrovna včera jsem se totálně vyšťavila u nás v Bille. Tam si člověk nepomůže, protože jsme se tak nějak shodli, že je tam fronta snad již od devadesátých let, co tam byla ještě Delvilta - NONSTOP, což je pro otrlé a to doslova. Do DMka se zrovinka chystám, asi nějak o víkendu a do Alberta, až nafasuji stravenky. ☺♥ Krásný den a krásný již konec týdne. papa ☺♥

      Vymazat
  3. Když jsem doma, tak nejčastěji Penny - mám ho nejblíž pěšky, levné potraviny a navíc mívají speciální regály, kde člověk vyhrabe věci, které by v Penny ani nečekal. Pak Kaufland... Když jsem v Brně tak mám nejblíže Billu. Tam jsme s přítelem teď nakupovali adventní kalendáře a vánoční sladkosti ve výprodeji, plus tam miluji žitné rohlíky. Pak Albert - tam kupuji pouze zdravé potraviny, ve speciální sekci. Nejčastěji asi navštěvujeme LIdl a Tesco. Miluji v Lidlu Deluxe edeci, proteinové výrobky a přítel mořské potvory. Delmart teď vůbec netuším, co to je, ale o obchodu jsem už slyšela...

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Deluxe řada je prima, děkuji za tip. V Bille to bylo včera o život, do Lidlu tak leda ráno, aby se člověk vyhnul davum a do Penny jsem ráda a často chodivala, ale to nejbližší, co nyní mám je pro mne velkým zklamáním, bohužel opakovaně. Delmart jen pro takové ty lepší věci 🙃😇 a poslední dobou celkem využívám slev vietnamské večerky, kdy se dá zboží sehnat prakticky za polovinu, když z něj hned ten den něco uvařím. Za mne spokojenost a nebo něco i z Košíku či Deogerie ZDE. Krásné dny přeji 😇👍

      Vymazat
  4. Ahoj Eri, já nakupuju nejčastěji v Penny, bydlím na maloměstě a ostatní obchody tím pádem jsou 12 km a více. Moje nejoblíbenější obchody jsou pak ještě dál, beze všeho nejradši totiž mám Tesco a Globus

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Penny na Smíchově je super, ale to tady v Revoluční...odrazující po všech směrech. Ráda jsem kupova jejich pomazankove Máslo, sýry apod.,nebo např koblihy mě moc chutnaly. Krásné dny přeji. 😇👍

      Vymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Recenze Isana shower time

AHOJ HOLKY,  přeji vám krásný dnešní den.  K Isaně se nyní dostanu častěji, nežli k Balee, protože do DMka téměř napáchnu, chjo....