neděle 3. března 2024

#Koncert DM🖤🖤🖤🤍

AHOJ HOLKY, 
dnešní článek bude o "ČERNÉ REVOLUCI",  tedy o skupině Depeche Mode, která sem v roce 1988 přijela odehrát své první vystoupení ZCELA OMYLEM. Vypadl prostě program a nastala improvizace z Britské strany. A ono to klaplo, vyšlo to. 
Na jejich prvním koncertu (11/3/1988) jsem nebyla, to mi byly pouhé čtyři roky, ale když koncertovali na Pražské Spartě - na Letné, tak to jsem byla 2x. Poté Hokejová hala, stadion v Edenu, O2 arena a Letňany, které se konaly loni v létě. 
David Gahan - frontman kapely byl vyfocen na procházce po Karlově mostě, ze kdy je ikonická fotografie - nahoře černo/bílá u sochy sv. Václava. Vlastně všechny první fotografie DM v Praze jsou ikonické. 

David Gahan nosí speciální kovbojské boty s vyšším podpatkem, např. tyto. Již je mám na svém wishlistu. ♥

Den před druhým koncertem, ještě foto z kavárny, nejmenovaného hotelu. : ))

A nastal den "D", sobota 24/2/2024, trochu magické datum. Když jsem lístky kupovala, což bylo z app v mobilu Tickeportálu, tak jsem si vybrala toto datum záměrně. 22/2/2024 je taky moc vizuálně pěkné číslo, ale mé numerické a oblíbené číslo je 6, tedy bylo jasno 2+4=6. 

Lístky jsme měli na tribunu, sekce 114 hned u uličky, což jsem pořídila záměrně, ze strategického důvodu, kvůli místo. Jelikož já celé tři hodiny tancovala a potřebovala jsem prostor a rozhled. 

Lístky jsem kupovala v polovině července 2023, tedy ještě před prvním koncertem alba Memento Mori, který byl 30/7/2023 v Letňanech. 
Show to byla vám povím, ale s tím se počítalo. Viděla jsem poměrně hodně Reels a naposlouchala Evropské koncerty, které už jen tím, že jsou v hale, jsou jiné. 

DM zaplnili až po okraj 2x za sebou O2 arénu, kdy kapacita byla prý na max. čili 18 tis. lidí. 
Atmosféra, zvuk, projev, projekce, výhled byl dostatečný. Vlastně kromě hrozného vedra, kdy by klimatizace snesla jet na větší výkon, což zřejmě není ani možné, jelikož se jedná o ice hockey arenu



Triko jsem měla naprosto promočené, litovala jsem, že jsem si nevzala běžecké boty a sukni, ale zvládla jsem to, ovšem u posledních přídavků jsem už vážně fyzicky byla hodně unavená. 


Byl to fantastický a hluboký zážitek, který prakticky vstřebávám ještě nyní. 

Domů jsem se dostala poměrně prázdným busem ze zastávky metro C Vysočanská. 
A ani jsem vlastně nenapsala s kým jsem na koncert šla. S mým skvělým a letitým kamarádem Petrem - Sparťanem. On mě vzal do O2 areny na zápas Sparty, já jeho na DM. 

Probíhaly doprovodné akce ve stylu Depeche Mode Prague week. Průvod na Karlově mostě  a společné focení nesmělo chybět. 

Proběhly také dvě after klubové party, které jsem pozorovala pozorně na IG. 
Poslední foto dne "D". Izoušek je velká DEPEŠAČKA. U mě DEPEŠAČKA JE VLASTNĚ DIAGNOZA. 

Tak moje milé, to byla největší událost letošního roku,  co mě čekala, nebo o které jsem věděla. Neskutečně moc jsem si to užila a hlavně. DM jsou stále v mém srdci, vše jiné pomíjí, život plyne, svět se točí, ale DM zůstávají. 
Proč jsem začala tuto kapelu poslouchat a mít k ní takový vztah, je dlouhá historie, ani nevím, jestli je nyní podstatné se k tomu vracet. Žijme přítomným okamžikem, teď a tady. Mě tak trochu naučil život sám a pak jen "potvrdil" můj moudrý DM, moje láska Daniel. 


Měj krásnou neděli, užij si volníčko, načerpej energii do dalšího pracovního týdne. 
Mě dnes čeká moc prima den, tedy doufám. Mám sraz s tátou a potom míříme rovnou - znovu do O2 arény, tentokrát mě vytáhl stejný kamarád, se kterým jsem byla na DM na Spartičku, na hokej. Kamarád se jmenuje Petr s přezdívkou, ale jinak mu vlastně nikdo z AA neřekne, nežli "Sparťan". S tátou se již jednou viděli, sedli si. Tak se moc těším, že si zápas užijeme. 

PS. dám sem píseň z alba Mememto Mori, která je mému srdci nejbližší. 

21 komentářů:

  1. Tak tady se mé srdíčko tetelí blahem! David je ikonická postava. Je vidět že Prahu miluje, rozjímání na Karlově mostě určitě dodalo sílu na další koncert. Já se chystala, ale nakonec to nevyšlo, takže jen tiše závidim. Je to nezapomenutelná muzika, velice výrazná a specifická...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, lépe bych to nenapsala. Evidentně si pamatuje Karlův most a jejich první návštěvu Prahy. Koncert naprosto dokonalý, pro mě velký nejen osobní + samozřejmě hudební zážitek. ♥♥♥ Krásné jarní dny přeji.

      Vymazat
  2. Milá Eri, moc vám to přeji a tiše závidím. 🙂 Taky bych moc ráda byla u toho, ale bohužel to nejde. Věřím však, že to byl skvělý zážitek. Představení tak skvělého alba jako je Memento Mori bych si za normálních okolností nenechala ujít. Jako by kapela díky smutné události nabrala druhý dech. Nemyslíte?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Nikol, moc děkuji. ♥ Ano, album Memento Mori já považuji za druhé nejlepší, nejbližší mému srdci. Mrzí mě, že jste měla - máte překážky zajít na koncert. Ale i záznamy na YTB jsou dokonalé. Přeji vám hodně štěstí a draví. 🤗 Krásné jarní dny.

      Vymazat
    2. Na záznamy se dívám vždycky, když je někde někdo, koho bych ráda viděla, ale nemůžu. Vzhledem k mému handicapu to bez doprovodu zkrátka nejde.
      Každá éra Depeche Mode má svoje. Já mám hodně ráda Music for the Masses a Playing the Angel, ale po Memento Mori jsem trochu změnila názor na Spirit, které jsem považovala za nejlepší z posledních tří alb . Jaké je to vaše první nejlepší? 🙂

      Vymazat
    3. Moc mě to mrzí, tak alespoň nasávat z YTB. Moje je rozhodně Playing The Angel, Memento MOri a Ultra. Jinak vlastně neznám špatnou skladbu od mých #blacklove. Tak příště se nabízím stopro jako doprovod milá Nikol. Mějte krásný den. Líčím se do práce a do toho mi hraje, no uhádnete asi co 🤣👍

      Vymazat
    4. Eri, na Ultra jsem úplně zapoměla! Taky velmi povedené.
      Já byla na menším koncertě nedávno - loni na podzim jako dárek k mým třicátinám. Jednou možná zažiju i DM, i když je od nás Praha daleko. 🙂
      Tak to máte příjemnou kulisu do jinak u nás šedého a deštivého rána. Ať vám to v práci utíká, hezký den. 🙂

      Vymazat
    5. A je vidět na Davidovi, min. že dozrál v moudrého a klidného muže. Jeho solová alba jsou taky mými oblíbenými. A jeho zálibu v nošení barevných brýlí, naprosto sdílím. Stávám se poslední dva roky naprosto světloplach.
      Krásný večer přeji, doufám, že jsi měla prima den. ♥

      Vymazat
    6. Ano, zklidnil se a zmoudřel, což je slyšet i v těch písních.
      Já na černou nikdy nebyla, ale DM je jedna z mála kapel své doby, kterou jsem si opravdu oblibila.
      Byl to sice šedý den a přišlo i na sníh, ale byl fajn. Mějte hezký den. ❤

      Vymazat
    7. Na mě hudba DM působí dokonce psychoterapeuticky, dokáži se uklidnit a navodí mi pohodovější stav a rozpoložení, navíc mě i motivuje k pohybu, což je báječné. Prošli si svou érou, ale jejich styl je vyhraněný a jak je vidět, vědí, kde mají své publikum. ♥♥ Přeji krásný víkend.

      Vymazat
    8. To je pravda, ale ty svoje ponuré skladby umějí zahalit do pozitivního hávu. Naprosto jsem si zamilovala Ghosts Again - tex je smutný, ale melodie chytlavá a pozitivní. 🙂
      Hezký víkend i vám.

      Vymazat
    9. Ghosts Again si naprosto vybavuji, jak jsem čekala, až bude uvedena na svět. První, co mě napadlo je, že je to Precious. Ta píseń mluví sama za sebe, netřeba ani umět čtení mezi řádky. Je to jedna z top tří písní, co znám od DM. Je něžná, silná, surová a velmi moudrá. Pokoru z ní cítím asi nejvíce. #blacklove Krásný víkend měj milá Nikol. ♥

      Vymazat
    10. Díky ní jsem byla zvědavá na celé album. Musím říct, že se mi moc líbí i vizuální podoba klipu. Ta zvědavost rostla s každým dalším singlem. Čekala jsem, že to bude dobré, ale až tak, že je to lepší než Spirit (mnohem lepší), to jsem nečekala. První poslech alba na mě působil jako stáří dobří DM s něčím novým a svěžím. Smutné, dojemné a povznášející zároveň. Nevím, jestli to tak vnímám jen já... Každopádně je to skvělé a zároveň to otvírá i novou cestu, na kterou jsem upřímně zvědavá. 🙂
      I vám, Eri. ❤

      Vymazat
    11. Lépe bych to nenapsala, mohla by jsi být hudební kritik. ♥ Krásný víkend.

      Vymazat
    12. To bych radši nechala těm, kteří to dělají dnes a denně. 🙂 Já zůstanu u psaní o knihách, co jsem přečetla, s hudební kulisou k tomu. Pomáhá mi to soustředit se a nevnímat okolní zvuky.
      Hezký večer. ❤

      Vymazat
  3. Ahoj Eri, to zní jako skvělý zážitek. Já se musím přiznat, že když se řekne Depeche Mode tak mám úplně prázdno, ale vlastně je dost možné, že nějaké jejich kousky znám. Já letos O2 arénu navštívila v rámci 20 let Divokýho Billa a vloni v rámci koncertu Maneskin, příští rok slaví 40 let Tři sestry, tak trochu doufám v nějaký jejich výroční koncert.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já 2x po sobě. 🤣🫶🖤. DM je mimo tvoji generaci taky kočko. Krásné jarní dny přeji.

      Vymazat
  4. Zážitek na celý život. Mám ráda atmosféru živých koncertů.Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, docela mě láká koncert André Riu, který vyprodal dvě O2 arény. ♥

      Vymazat
  5. Ahoj Eri,
    vím, jak moc je máš ráda a jak jsou pro tebe důležití, tak jsem ráda, že sis to užila:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Recenze Isana shower time

AHOJ HOLKY,  přeji vám krásný dnešní den.  K Isaně se nyní dostanu častěji, nežli k Balee, protože do DMka téměř napáchnu, chjo....