AHOJ, AHOJ,
Dneska podruhé přiházím s vařícím článkem.
Manželovi jsem uvařila lassaně a sobě pohankové rizoto.
Pokud by Vás můj recept na lassaně zajímal, tak se s Vámi ráda podělím.
V poslední době mám tzv. žlučníkovou dietu, tak mám trochu omezený jídelníček a docela jsem si oblíbila bezmasé pokrmy a velice ráda navštěvuji Veganská bistra.
Na pohankové rizoto budete potřebovat:
- šálek a půl pohanky, kterousi v osolené vodě uvaříte
- sojové maso
- zeleninu - já měla královskou mraženou.
Vše uvaříte dle návodu - všechno zvlášť a poté smícháte v míse s trochou mořské soli, oblíbených bylinek a pár kapkami olivového oleje.
Nejprve jsem uvařila pohanku a dala jí do misky.
Poté jsem ve stejném menším kastrůlku uvařila sojové maso v hodně slané vodě.
Já měla sojové plátky, které potřebovaly pokrájet. Nezapomeňte sojové maso řádně vyždímat od přebytečné vody. Pokud máte kostky, tím lépe.
Nakonec jsem povařila mraženou zeleninu a vše promíchala dohromady.
Přidala pár kapek extra panenského olivového oleje, oblíbených bylinek a čerstvého pepře.
Tento pokrm je velice lahodný a plně výživově hodnotný. Dá se konzumovat teplý, ale i studený.
Vydá za hlavní jídlo a nebo se hodí i jako příloha k masu či rybám.
Toto bylo mé dnešní vaření.
Máte také někdy rádi bezmasé pokrmy???
Přeji Vám krásné a pohodové dny.
papa E.
To vypadá dobře, dala bych si :-) Také používám při vaření sójové maso a mraženou zeleninu. Recept na lasagne by mě určitě taky zajímal :-)
OdpovědětVymazatDěkuji, bylo to také velice chutné :-))
OdpovědětVymazatrecept na lassaně ráda zašlu, ale jsou s mletým masem :-))