úterý 2. července 2019

A TAKOVÝ BYL MĚSÍC ČERVEN 2019 - #JUNE ☻♥


AHOJ,AHOJ,

Moc Vás vítám u dnešního článku, který bude o mém měsíci červnu 2019. ♥ ☼


Začnu knihami, které se mi podařilo přelouskat a některé se mi líbily více a některé méně, ale ani jedné nelituji, že jsem ji měla v ruce a možnost si ji přečíst, vždy mě nové vjemy a poznatky obohatí a buď to pozitivně či negativně, ale je asi stejnak jen na nás, jak to zpracujeme, v jakém jsme momentálním rozpoložení.....jak to prostě přijmeme a hlavně, co si z toho vezmeme. 

Prosinec už je takovej
Ryan, Donal

No já nevím, nic proti této knize, ale mě se četla nedobře, měla jsem v sobě takovou lítost, snahu postavit se bojovat za hlavního malého hrdinu. Kniha je rozhodně zajímavá, líbilo se mi prostředí a doba, ve které se děj odehrává, ale pro ty nepříjemné až lehce úzkostné a lítostivé pocity bych si ji znovu nepřečetla, třeba v jiném rozpoložení.


Hořce vtipná i nesentimentálně dojemná prvotina výrazného irského autora vypráví o jednom osudovém roce v životě mentálně retardovaného venkovského mladíka.

Fobie – Wulf Dorn

Tuto knihu jsem si pořídila na základě doporučení, vlastně jak jinak od mé oblíbené blogerky z Barrandova – BIŠONEK V MÉM ŽIVOTĚ. Kniha mě prostě OSLOVILA, zajímavé, dobře napsané, chvílemi napínavé a pro mě to byl zase trochu nový styl, který jsem příliš do té doby neznala. ROZHODNĚ ZA SEBE DOPORUČUJI.

Thriller německého autora, ve kterém sledujeme psychologický souboj mladé ženy a psychiatra Behrendta s neznámým psychopatem.



Nechtěné
Gunnis, Emily

Tuto knihu jsem si opět půjčila na doporučení – na základě recenze, která mě zaujala a řekla jsem si, že by bylo přínosné si knihu přečíst. Samotná kniha je zajímavá, čtivě a dobře napsaná a musím přiznat, že to asi nebude šálek čaje každého. Nechám na každém….


Román britské novinářky a scénaristky vypráví, na základě studia dobových pramenů, fiktivní příběh o zneužívání mladých dívek církevními institucemi.



Obložený chlebíček = miluji ho, tím jsem začala červen, byl to rychlý oběd a svačina zároveň. 



Penny Market měl nějakou celopražskou akci - PRODEJNY V NOVÉM nebo něco takového, tak měli akce na všechno možné. Jesenky jsem si oblíbila díky mé mamince a zmrzlinu mají také dobrou. 


Moje snídaně, vaření a nákupy. 


A z kláštera mi přišlo milé pozvání na speciální mši, což mě obrovsky potěšilo, stejnak jsem jim chtěla všem psát, abychom se domluvili na plánovaném společném setkání, takovém zahradním posezení v tamní klášterní zahradě. ☻


A tady se mi podařilo - nepodařilo, no posuďte sami vyfotit Izinku - odpočívající......a skvělá zpráva je, že jí již ta "nemoc" to línání srsti ustoupilo a začínají ji holá místa krásně dorůstat. 😍


A jedno ranní selfie. ♥


Také jsem se vrhla do vaření, přírodní kotleta s bramborem, mátový čaj, zeleninové saláty a oblíbené karbanátky mého muže. 


Tak toto setkání jsem prošvihla, tak se alespoň vyfotili - Jitřa a Luky ... čili moje milá tchýně a můj muž. 


Přepadly nás doslova tropické teploty, v práci jsme začala intenzivně shánět klimatizaci a chladila se, jak se dalo. 


Pravidelné nákupy v Lidlu a v Penny Marketu mě neopustily, ba naopak. ☻♥


😻



Rozkvetly růže v naší předzahrádce o kterou se vzorně a hlavně s láskou starají naše úžasné a milé sousedky, paní Daniela a paní Dita. 



Moje vášeň, moje slabost a taky nutnost - i paní zubařka říkala chladit. ☻


Jedna ranní a pracovní. 


Moje oblíbená pekárna, pekárna Kabát a její skvělé koláče, mandlovka a sezonní slaný koláč s chřestem a šunkou. 


S kamarádem jsme zašli na rychlé občerstvení v podání B-smartu, kdy jsme využili akce a za dva B-smarty a jednu tatarku jsme zaplatili 88 Kč. 


I doma jsem vařila chřest, toto byl bílý, takže se musel řádně oloupat, krátce povařit a dochutit máslem, strouhankou, vejcem, solí a pepřem. 



6. června odpoledne přišla neskutečně silná průtrž mračen a v Praze padaly kroupy a ulic a chodníků se staly doslova potoky. 


Díky manželově práci se studenty jsme tuto dárkovou krabici plnou čínského zeleného čaje. 


Manikúra a pedikúra byla na pořadu dne, jelikož to bylo již opravdu hodně potřeba. Chodím po měsíci k nám do Košíř a přes to jedno malé zaškobrtnutí jsem velice spokojená. 


Nehty na rukou jsem si nechala v nude odstínu po vzoru paní z metra ☺, haha. No a konečně pedikúra na kterou jsem se neskutečně těšila, doslova a do písmene se mi odlehčily nožky. 


A ráno, když jsem šla na tramvaj do práce (jen podotýkám, že to bylo kolo 7h ranní), tak jsem uviděla ledabyle ležet trženou růžičku z naší zahrádky na zemi, byla přímo stvořena k tomu, abych si ji vyfotila. ☺♥


Další týden pokračoval v duchu ryze pracovním a také jsem se ukrývala před těmi tropy, které panovaly a v Praze je to obzvláště nepříjemné. 


Prvně jsem vyzkoušela samoobslužnou prádelnu.....☻. 


Vedro bylo vytrvalé a až urputné a tak to chtělo jednak osvěžit a také dodat energii. Můj oblíbený zmrzlinový pohár Světozor. 


Jedna ranní a odpolední....☺♥.



S kolegy na "číně".....☺


Pracovní meeting .... working....brunch....v restauraci @Mojo_Karlín. 


Počasí krásné, příjemné prostředí a jídla a pití bylo přehršle. 


Byli jsme také o víkendu na návštěvě ve Vraném nad Vltavou u tchýně. 




Pohoštění v podobě zeleninové polévky, kuřecích smažených řízků a štrůdlu. 



Červen prostě přeje zahrádkářům a kytičky se ukazují v plné své kráse, jen kdyby nebylo takové sucho zvláště pak lidé na venkově to pociťují. 



Ranní Smíchov a můj nejoblíbenější kostel sv. Václava, kde jsem pokřtěná. 





Taková běžná až nutné záležitost - snídaně.




No a jelikož stále není trouba funkční a nemohu péct, tak jsem po opravdu dlouhé době udělala na doporučené mé tchýně tzv. třepací dort - tentokrát bez třepání ovšem. ☺



😻😇😊😽


Kdo by neznal restaurace Ambiente, zvláště pak z pražáků, já je pamatuji, když začínaly....vlastně je to podobné s tím, když jsem šla minulý týden do divadla Ungel koupit lístky na představení a uvědomila jsem si, kde jsem v roce 2003-2006 pracovala, né tedy v divadle, ale spíš v jaké části Prahy a také jak je to hrozně moc dlouho.....jak prostě ten čas letí. ☺☻♥



Vyhlášené pražské řeznictví NAŠE MASO  řetězce Ambiente v Dlouhé ulici jsem i já konečně navštívila a už ze samotné milé a profesionální obsluhy jsem byla nadšená, výběr zboží je fantastický a rozhodně se budu pravidelně vracet. 


Párky pro manžela a Gothajský salám pro mě, vyrobeno ze skutečného masa a neskutečně dobré, kvalitní a nešizené a bez přidané soli apod. Všem mohu vřele doporučit, příště si brousím zuby na vepřové kotletky z Přeštických prasátek. 


Moje rychlé pracovní obědy, jednak nebylo času nazbyt a také v tom vedru bych si snad ani kvedlovepřozelo nedala. 


Šaty, sukýnky a volné oblečení vedlo. 


Pohoštění v dlouhém a teplém pracovním dni s kolegy od našich sousedů z přízemí. 



Po dlouhých 4 měsících jsem se dostala ke své báječné kadeřnici Gábince do jejich kadeřnického salonu na melírky a také na Olaplex kúru. 



Vlasy po použité této skvělé kúry jsou skutečně na první pohled svěžější, zdravější a lehké zastřižení mi přidává mladistvější vzhled si myslím. ☺☻♥



Parné dny pokračovaly a já se občerstvovala převážně zmrzlinou. 


50. týden mé #nonalcoholic life jsem mohla "slavit" předposlední pátek v měsíci červnu. 


Víkend se nesl v duchu smažených jídel, nejprve řízek s kaší, citronáda, okurkový salát, kávička a smažené sýry....☺♥.


V posledním červnovém týdnu pokračovaly doslova tropické letní teploty, což obzvláště v Praze a při cestování MHD nebylo 2x příjemné, vlastně se mi v tom vedru a neustálých změnách tlaku nechtělo nic. 


I naše Izinka více odpočívala, ale tady se mi podařilo jí zachytit nějakou svěží a to je foceno večer. ☺♥


Jíst se musí, ale až večer, kdy se trochu ochladilo, tak jsem si dávala obložené chlebíčky a pizzu z naší pizzerie. 


Doslova a do písmene jsem přežívala na zmrzlinách, byly všechny plošně v akci, tak byl výběr snadný. ☺☻♥

Ale naše modelka Izí pozovala i večer. ♥♥♥


Pozdrav z rodinné zahrádky, maminka mi poslala třešně, angrešt, čerstvou mátu na které byl i nějaký brouček, nasušila mi lipový čaj, podbělový, kopřivový a dostala jsem domácí nasušené bylinky v podání oregana a libečku - O JÁ SE MÁM A UDĚLALO MI TO OBROVSKOU RADOST. Protože domácí je domácí a navíc od maminky. Co je víc. ☺☻♥♥♥


Poslední páteční den jsem na základě zaslaného letáku zavítala do DMka a nutně jsem potřebovala mít něco z jejich letní neodolatelně krásné limitky. Mají celou řadu inspirovanou letní tématikou, toaletním papírem počínaje až deodoranty konče. 


Levandulová kytičky z maminčiny zahrádky mi krásně provoněla a stále voní a dělá radost v kanceláři. ☺♥



Měsíc červen byl extrémně teplý, co se do průměrných teplot týká. No a začíná nám léto, prázdniny, období dovolených. 

Jaké máte plány a jak se chystáte na dovolenou?

Přeji Vám krásný a pohodový den. 

papa Vaše E. A. 


4 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Chlebíček = pan Paukert, jeho zakladatel, domácí, kupované, obložené - miluji.

      Vymazat
  2. Zmrzka a chlebíčky vazerajú lákavo :-)
    Zaujal ma ten Olaplex, ani neviem, či ho u nás niekde majú.
    Tak príjemné leto,
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuji dát do vyhledávače - najít nejbližší salon a kontaktovat je. :-), není určeno pro domácí použití, výhradně pro kadeřnické salony.

      Vymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

Je mi ČTYŘICET

  AHOJ HOLKY, v prvé řadě přeji hezké VELIKONOČNÍ PONDĚLÍ.  na blogu jsem našla článek s názvem "je mi pětatřicet", tak jsem se ne...