čtvrtek 8. října 2020

#Recenze - aktuální vlasové produkty

 


AHOJ,AHOJ,

přeji krásný páteční den a vítám Tě u dnešního článku, u dnešní recenze mých současných vlasových produktů. Ano, tyto produkty spolu vlastně vůbec nesouvisí, jsou od různých značek a není to doporučený vlasový set,  ale mne se takto osvědčily. 


Šampon Dixi březový je mé dětství, okamžitě se mi vybavil letní dětský tábor, kam jsem s sebou brávala sáček, kde byl právě tento šampon. Březový, zelený, jiný snad ani nebyl. Na dětské tábory jsem jezdívala moc ráda a vlasy jsme si taky myly v lavórech (když jsme nebyly v objektu se sprchou), navzájem jsme si je mydlily a poté oplachovaly. No to byla legrace, to byly skutečně krásné časy. No nic, nostalgické a sentimentálně se již dojímat nebudu a jdeme na samotnou recenzi. 


Nevím proč, ale google fotky mi sem jako první hodily tento RAPIED REVIVER LOREAL INTENZIVNÍ BALZÁM NA VLASY, který jsem si pořídila v 50% slevě v DMku, jinak bych si ho asi nevšimla a nepořídila. 


Produkt je v praktickém balení, ze kterého jde vlasový krém dobře aplikovat na mokré vlasy. V tubě je 180 ml a mne vyšel na cca 40,- Kč max. 

Balzám je určen pro suché vlasy, což já mám suché konce, se sklonem k lámání. 


Krém moc příjemně voní, má skvělou konzistenci, se kterou se dobře pracuje a na vlasech ulpí, takže se dá skvěle použít i jako maska. Produkt nanesu do délek a trochu přidám i k vlasové linii. Nechám působit cca 5 min a smyji. 

Už při smývání balzámu jsou mé vlasy neskutečně jemné a nemusím je rozčesávat. Stačí mi vlasy pročesat prsty a jsou krásně oddělené, jemné a vyživené. Poté nechávám proschnout a vysuším fénem. 



Balzám má hutnější krémovou konzistenci, která mým vlasům dodá potřebný lesk a zamezí cuchání vlasů, alespoň mě to tak funguje. 
Takže BALZÁM LOREAL hodnotí naprosto skvěle a rozhodně bych si chtěla pořídit celou řadu! Řekla bych, že tento produkt se kvalitou vyrovná profesionální vlasové kosmetice!


Březový šampon Dixi má lehce zelenkavou barvu, je gelovité - běžné konzistence, která se dobře nanáší, hodně, opravdu hodně pění a lehce vysušuje pokožku hlavy. 


Má svou specifickou vůni, která je bylinková, celkem výrazná a nemusí všem vyhovovat. Mne ano, protože jak jsem na začátku zmínila, je to mé dětství, mé letní tábory. 



Tento šampon je spíš určen pro normální až mastné vlasy. Lehce vysušuje pokožku hlavy, ale to je pro něj řekla bych až typické, jako jeho parfemace. 

400 ml balení jsem pořídila v Lidlu cca za 60,- Kč. 

Tento šampon má téměř stoletou tradici, vyrábí se již 93 let a je pro Československo ikonický. 
Nyní se vyrábí na Slovensku na Spiši, jak je uvedeno výrobcem DIXI.SK


Popis produktu:

Dixi brezový šampón je presne to, čo oslabené vlasy s tendenciou vypadávať, potrebujú. Výťažky z brezy dodávajú vlasom vitamín C, triesloviny, silice a živicu, ktorá veľmi dobre pomáha aj pri zápalových a infekčných kožných problémoch. Vlasy tak ostávajú posilnené, pružné a zdravé. Brezový šampón tiež pomáha zastaviť nadmerné vypadávanie vlasov a podporiť zdravý rast nových. Neobsahuje silikóny ani parabény, vďaka čomu budú vlasy ľahké, vzdušné a bez záťaže.

Na lupy netrpím, mou vlasovou pokožku příliš nevysušuje, jelikož vždy používám nějaký kondicioner, nebo balzám. Je mi příjemná březová parfemace, konzistence. Mé vlasy skutečně dobře a pečlivě umyje, zbaví je nečistot a prachu. Lesk jim dodá také a dlouho vydrží. Produktu na jedno mytí potřebuji výrazně méně, než u jiných šamponů. 
V nabídce e-shopu je k dostání i březový kondicioner, což je moc prima, škoda jen, že jsem ho neviděla v Lidlu. 



Za mne tyto dva různé produkty hodnotím KLADNĚ. Kopřivový šampon Dixi je zkrátka mé dětství ♥ a balzám Loreal velký objev, který je naprosto SKVĚLÝ. 

Oba produkty mi vyhovují, dělají mi dobrou službu a i v této netradiční kombinaci jsem s nimi VELMI SPOKOJENÁ. 


A co Ty, pamatuješ si ikonický šampon Dixi? Nebo jen já jsem takový pamětník. 🙃

Našla jsem dokonce ukázku cestovního balení v sáčku, která se zřejmě stále prodává a stojí 5,- Kč. 👍

Dixi březový šampon na vlasy v sáčku, 10 g

Moc děkuji za přízeň a pozornost tomuto příspěvku, které si velmi vážím a těší mě. 

Přeji Ti krásný a pohodový den. 

papa E. A.




10 komentářů:

  1. Ahoj Eri,
    tošku sa Ti v príspevku pletie do brezového šampónu aj žihľavový :-)))
    Poznám oba šampóny, moje detstvo bol práve žihľavový šampón a to som staršia od Teba. Občas si ho kupujem. Balzam vyzerá fajn, poobzerám sa po ňom, keď miniem profesionálnu vlasovú kozmetiku.
    Pekný víkend, pá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Aďko, to jsem celá já. Moc ti děkuji. Ano je to noslatlgie a dětství, jak píšu. Prima den přeji. ☺♥

      Vymazat
  2. Já jsem akorát teď kupovala šampon od Dixi taťkovi, ale kopřivový. Má ho nejraději.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 👍👌 ten bych také ráda vyzkoušela. Prima víkend přeji.

      Vymazat
  3. Eri, já samozřejmě šampon Dixi pamatuji - taky v těch sáčcích :). Ale víc mne zaujal ten balzám na vlasy, po tom se možná kouknu (i když už nejspíš ve slevě nebude :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáňo, ten balzám byl skvělý, doslova jako maska. Loreal mívá různé akce, třeba natrefíš. Prima víkend přeji. ☺

      Vymazat
  4. Ahoj Eri,
    taky si pamatuji Dixi šampony. Jeden mi koupil vedoucí na takovém specialním táboře, který se jmenoval Robinsonáda. Nějak se mi povedlo šampon zapomenout doma a on prostě vzal to nejlevnější, co znal:-) Ten kondicionér mě zaujal, potřebuji něco, po čem se mi vlasy budou dobře rozčesávat. Měj se pěkně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, to jsme to ale pamětnice - haha ☺. Jj, jak jsem psala balzám Loreal je skvělý, určitě jsou po něm vlasy snadno a hladce rozčesat, mohu jen doporučit. ☺ Prima víkend.

      Vymazat
  5. Já si ještě pamatuji, starší obal. Dixi šampóny jsou super, a ráda je používám. nejradši asi kopřivový.

    Naklíčené banánové lívance

    OdpovědětVymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

BlendyGo3 - recenze bezdrátového mixéru

  AHOJ HOLKY,  přeji krásnou středu, a úvodem vás vítám u mé dnešní recenze. Představím vám mého nového pomocníka, kterým  je  BE...