úterý 2. března 2021

#ShoppingTime2021 No. 8

AHOJ,AHOJ,

přeji krásné úterý a vítám Tě u dalších nákupů. Doufám, že jsi se dobře při panujícím úplňku vyspala. ☺

Vařila jsem a právě z rýže Basmati, kokosového mléka, kuřecích čtvrtek, které jsem opekla a dusina na olivovém oleji jsem udělala takové alá "marocké" jídlo. Ještě jsem přidala šafrán, chilli, řapíkatý celer a vařenou cizrnu na závěr. Nevypadá to příliš vzhledně, ale bylo to moc dobré. ¨


Cola Pepsi s limetkovou příchutí patří mezi mé vůbec nejoblíbenější a čas od času si ji pořídím. Nealko pivo, energy drink, těstoviny. Takové celkem běžné "trvanlivé" potraviny. 


Cestou na Letnou, kde jsem domlouvala stěhování jsem se zastavila v otevřeném papírnictví McPen a pořídila drobnosti, jako je lepidlo v tyčince, plastové pouzdro, lepenku a obyčejnou tužku B2, kterou mi na "mé psaní" doporučil M. 


Zinec Clycinate - doplněk stravy objednaný z USA, kdy mi ho doporučila jako nejvhodnější pro mé vlasy má kamarádka a kadeřnice Gábi. Objednával M., spolu s dalšími vitamíny, mohu zjistit konkrétní e-shop. Toto jedno velké 120 tabletkové balení vyšlo cca na 230,- Kč, což je vzhledem k obsahu samotného zinku, super cena. 


V Kauflancu jsme pořídili na zkoušku jeji batátové=sladké brambory, kdy 450g balení vyšlo na 60,- Kč. Byly dobré, pekli jsme klasicky v troubě. Nealko pivo v láhvi je prostě nejlepší, proteinový jogurt z Lidlu je hodně chválem na IG, takže jsem ho také musela vyzkouše. 


Bez sirupu ZON z Třebíče prakticky neodjíždím. Kuřecí na žampionech se slaninou jsem dělala. Semínka přidávám do salátu a hermelín jsem obalila zbytkem slaniny a upekla v troubě. 


Neodolala jsem a aniž bych potřebovala, v DMku jsem si pořídila tyto dva sprcháče. Limitku s vůní malin a lesního ovoce mám již podruhé, protože mi tuze voní a připomíná mi mnohem starší limitku, což je mi příjemné. Dalo by se i říct, taková příjemná nostalgie. 

No a v 30% slevě jsem si vzala i levandulový sprcháč Alverde, protože jak jsem okomentovala, jsem příliš "krkavá", abych za něj dávala 50,- Kč. Ve výsledku celý nákup vč.dalšího platil M., sprcháč voní moc příjemně, celkem i výrazně a už se těším, až si ho na jaře otevřu. Protože já jsem milovnice levandule. 


Čokoládička Merci ve variantě káva - šlehačka je naprosto skvělá, úžasná a prudce návyková. M. mi ji dal ochutnat a to neměl dělat. Hned jsme šli koupit novou a doslova na posezení jsem ji zdlábla. Výborné snoubení chutí a řekla bych, že je více sladší než běžná čokoláda Merci, což vysvětluje, proč mi tolik zachutnala. Kupovali jsme v Kauflandu. 


Kaufland v Praze není tak dostupný, tak si ho spíš "užívám" #mimoprahu a to hlavně v Třebíči, kde je to do místního StopShopu kousek. Mají nejen super mléčné produkty, koření, ale také jsem zkusili nakládané - kompotované mango do poháru, ale nebylo nic moc. Prostě čerstvé mango je mnohem lepší a tento kompot si již nepořídíme. Ale rádi jsme ozkoušeli. 



Ale co zase můžeme doporučit a celým loňským létem je tato vanilková zmrzlina pravá Bourbone a čoko šlehačka. Oboje ze smetany, z poctivých a nešizených přísad. Opět Kaufland. 

No jak vidíš, tak pokračuji v sérii nákupních článků v duchu pouze potravin a ryze praktických věcí. 
No a jaké jsou Tvé nejčastější poslední nákupy?

Moc děkuji za Tvou pozornost a přízeň, zvláště pak tomto příspěvku, které si velmi vážím a jsem ráda za jakokoli zpětnou vazbu.

Přeji Ti krásný a pohodový den. 

papa E. A. 




8 komentářů:

  1. Zaujala ma Merci káva a šlahačka, tu musim vyskušat.
    Inak Zinok - v pohode ho znášaš? Mne je z neho vždy blbo na žaludok, a je jedno či ho jem s jedlom alebo nie... proste nemožem ho brat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Merci čokoláda je naprosto skvělá, šlehačka mě osobně nechutnala, ale je to o preferencích ☺. Zinek beru již měsíc a zatím bez obtíží, ale když tak nad tím přemýšlím, objevila se mi jistá "alergie", což by tak docela nemusela být alergie. Díky moc. Papa a krásný den...!!

      Vymazat
  2. Eri,
    samé dobrotky, tá šľahačka ma zaujala tiež, musím ju kúpiť :-) Podľa popisu je to levanduľové telové mlieko, tak teraz neviem, tiež mám rada levanduľu. Merci nemusím, zato batáty sme mali práve včera.
    Páá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Aďko, batáty nám moc zachutnaly, snad na ně i tento víkend dojde. ☺♥ Velký pozdrav na Slovensko!!!

      Vymazat
  3. Ahoj Eri,
    dneska vyšel nákupní článek s kosmetikou u mě na blogu. Jinak kupuji běžné potraviny - chleba, šunka, sýr, ovoce a zelenina, maso, rýže. Hodně teď vařím - každý den, je to znát. V posledních týdnech jsem si pořídila i nějaké nové věci do šatníku a o víkendu jsem dělala veliký nákup do domácnosti - prášky a gely na praní, aviváže, zubní pasty, toaletní papíry, kontaktní čočky, žrádlo pro kočky, taky něco z Pepca... Myslím, že mám zase na hodně dlouho zásobu. Zaujal mě ten zinek, je dobrý? Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, ano, takové běžné věci prostě kupujeme, potraviny asi nejvíce. Na blog se chystám, mám ho otevřený, ale jsem hrozný šnek..., dnes to snad doženu ☺♥. Zinek je fajn, zatím ho beru měsíc, takže příliš nepozoruji změny, ale Zuzka mně vnukla myšlenku, na možnou příčinu mé alergie. Papa a krásný den Ti přeji. ☺

      Vymazat
  4. Eriko, já měla proteinový jogurt taky (s granátovým jablkem a malinami) a moc mne nezaujal - zdá se mi, že má divný chuťový "ocásek" (jakoby škorobobý, ale škrob jsem ve složený nenašla). Z tvých nákupů mne zaujal sprcháč od Baley. Já minulý týden nekoupila kromě jídla snad vůbec nic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáňo, je pravda, že nyní spíš preferuji bílé jogurty nebo kysané smetany, tento jsem brala spíš na zkoušku. Já a limitky Balea...... , tento malinovo-ostružinový mě hodně oslovil, pamět si řekla. Dnes jsem díky Hanče byla v Rossmannu. 🙃 Krásný večer přeji.

      Vymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Recenze- Pondělí Patchology

AHOJ HOLKY, moc vás vítám u dnešní recenze. Dnes představím své nejoblíbenější polštářky pod oči, co znám. Myslím tím tedy hlavně ZNAČKU PAT...