úterý 13. dubna 2021

#Recenze - Garnier čistící gel proti akné s aktivním černým uhlím a výtažkem z borůvky


AHOJ,AHOJ,

přeji krásné úterý, a vítám Tě u dnešního příspěvku. Tento čistící gel jsem začala používat (jen občas, dle potřeby) na doporučení mého kamaráda, který si ho chválí a vyhovuje mu. 

Sehnat se dá prakticky v každé drogérii a e-shopu s kosmetikou. 

Balení je plastové s pěknou a výraznou etiketou. Plně funkční pumpička je také velkým bonusem. 
V lahvičce se ukrývá 200 ml gelu a cenově se pohybuje okolo 120,- Kč. 


Garnier PureActive řadu znám, měla jsem nějaké produkty a byla jsem spokojená, ale za poslední cca dva roky se spíše zaměřuji na kosmetiku, která má hydratační účinky + anti aging. 

Tento gel používám opravdu jen dle potřeby, spíš když  mám pocit, že má pleť potřebuje nějakou speciálnější péči a čistění. 


Gel pro mý typ pleti určitě není vhodný používat na denní bázi, ani bych ho příliš nepoužívala na odličování. Prostě na čištění, které je celkem intenzivní, protože dobře stahuje póry, viditelně je zmenší, což je opravdu skvělý efekt, který mi vyhovuje. 

Ale mou pokožku vysušuje, na to si musím dávat pozor. Je to ostatně logické a i na místě, jelikož právě obsažené aktivní černé uhlí má tuto schopnost. Je tedy nutné dbát na následnou hydrataci a péči. 


Gel je to příjemný, nedráždivý, ale opatrně okolo očního okolí, do očí nesmí přijít. Na pleti by neměl nijak pálit ani poštipkávat, což mě nedělá. Pokud chcete docílit vyššího účinku a viditelnějšího stažení póru a projasněnějšího vzhledu, doporučuji ještě třeba použít peeling, nebo vlhký froté ručník na obličej, funguje to skvěle. 


Gel má spíše tekutější konzistenci, tmavě šedou barvu. Parfemace není přehnaná, spíše taková lékárenská, prostě nic převoněného nečekejte, což je ze mne jen dobře. 

Aktivní uhlí je rozpoznat už na první pohled dle barvy a i vůně, ovšem borůvky, která obsahuje jsem nezaznamenala. 

Na jedno mé čištění spotřebuji 2-3 pumpičky, nanesu na navlhčenou pleť a dál postupuji běžným způsobem. 

Za mne je výsledný efekt dobrý, je patrný prakticky záhy po aplikaci, ale viditelnější zmenšení póru čekejte tak po třetím použití u podobného typu pleti, jako mám já. 


Pro smíšenou až mastnou - aknotickou pleť doporučuji používat opět dle potřeby, ale klidně na denní bázi. 

Kamarádovi stačí tento gel používat jednou za týden a má moc pěknou pleť, která se mu lehce mastí, je stárnoucí a velice jemná a citlivá, přesto tento produkt krásně snáší. 


Za mne je to velmi povedený "nadstandardní" skincare produkt, který jsem ráda vyzkoušela a zařadila do své čistící rutiny. Tímto kamarádovi děkuji za tip a i díky němu mohla vzniknout tato recenze. 

A jak jsi na tom Ty? Jaké jsou tvé póry, jsou také tak náchylné na zanášení, jako ty mé??
Máš oblíbené = osvědčené produkty, které používáš??

Moc děkuji za Tvou přízeň a pozornost nejenom tomuto příspěvku, které si velmi vážím a je pro mne přínosem. 


Přeji krásný a pohodový den. 

papa E. A. 

 

12 komentářů:

  1. Ahoj Eri, já bych cokoliv z této Garnier řady rozhodně nenazvala nadstandartní :-( Za mě lepší investovat do lepší péče než je tohle. Většina produktů téhle řady je dost nepovedená ať už co se týče složení (alkohol) tak třeba ta záležitost s plastovým kartáčkem aneb jak si zhuntovat pleť snadno a rychle. Za mě celkově Garnier a pleťovka až na micelárky a masky ne a to jedno velký NE. No u čistícího gelu to je nepodtstané vzhledem k tomu, že na pleti nezlstává, ale člověk ho prakticky hnedka umyje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sabi-Emmo, díky moc za Tvůj názor. Mě zase jejich růžová micelárka vyloženě "vadí" a nevyhovuje mi, ale proto ji nepoužívám. Co se týká této řady, tak produkt s kartáčkem jsem zaznamenala, ale nezkoušela, však naprosto souhlasím, vypadl trochu moc "masivně-humpolácky". Každopádně ano, znám i lepší kosmetiku, tohoto druhu, ovšem je zcela v jiné cenové a i produktové kategorii. Krásný den přeji a díky. papa ☺♥

      Vymazat
  2. Vďaka za tip Eri,
    vyskúšam, mám mastnú pleť, tak sa bude hodiť :-)
    Pekné dni, pá
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Aďko, určitě zkus, na stažení póru je dobrý, vyhovuje mi pro občasné použití. ☺ Krásný večer přeji. ♥

      Vymazat
  3. O tomto produktu slyším poprvé, ale jak to tak čtu, tak rozhodně vyzkouším a díky za tip. Něco takového co by mi vyhovovalo už déle hledám a zkouším, tak třeba to bude tento produkt. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, určitě se podívej, možná že bude mít trochu jiný obal, co jsem se tak dívala, ale líbí se mi schopnost zmenšit viditelně póry. ☺ Krásný večer přeji. ♥

      Vymazat
  4. Od Garnier jsem už nějaké čistící gely měla, ale tenhle ještě ne. Tak díky za tip. Třeba někdy vyzkouším. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, určitě koukni, na čištění a zmenšení póru je moc fajn. Prima večer přeji. ☺

      Vymazat
  5. Já používám spíš mléka než gely a moje pleť už by něco, co vysušuje asi nenesla moc libě :), akže tenhle produkt používat nebudu. Ale aspoň jsem si rozšířila obzory :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáňo, naprosto chápu. Slyšela jsem tip na dobré - levné a dětské mléko, které je skvělé na čištění a i odličování, je to snad Balea, koukala jsem, ale velmi jen zběžně. Krásný den přeji. ☺

      Vymazat
  6. Ahoj Eri,
    já mám gely ráda, ale vybírám si spíše ty na hydratační bázi. Momentálně mám otevřený hydratační od Yves Rocher. Nejvíce mě trápí čistění pleti na nose a na to nejvíce používám ty náplasti Nivea, ty vytáhnou většinu černých teček. Myslím si, že moje pleť na tento gel od Garnieru není vhodná, mám ji momentálně spíše sušší a citlivou. Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, ano trochu vysušuje, to souhlasí, proto používám občas. Jinak na černé tečky, já mám leta - letoucí osvědčené mechanické čištění, nedám na to dopustit. Na mléko se musím podívat, nějaké vhodné bych potřebovala. Nyní mám také hydratační - růžovou pletovou vodu Astrid a není vůbec špatná. ☺ Krásný den měj. ♥

      Vymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#OBLÍBENCI za březen - march 2024

  AHOJ HOLKY, přeji krásný pátek a moc tě vítám u mých oblíbenců za březen, což je nejen první jarní měsíc, ale taky můj narozen...