neděle 12. září 2021

#Shopping Time No. 39



AHOJ,AHOJ,

přeji krásnou neděli, a vítám Tě u dnešního

 

 

článku s dalšími nákupy.


Na Doporučení milé Marty, která má velmi ráda kosmetiku a zvláště pak parfémy jsem si pořídila tento šampon na vlasy proti lupům. Toto běžné 300 ml balení vyjde na krásných 25,- Kč a je prý srovnatelný, co do účinku, jako Head and shoulders, který v Lidlu mají hned vedle a viděla jsem, že vyjde na 100,- Kč. 

Malá tatarka a mozzarella pro M., který si dělal grilovaný hermelín a Caprese. 


Sušené brusinky mi opravdu zachutnaly, že jsem si je pořídila po týdnu znovu. K tomu jsem vzala pekanové ořechy, které má M. velmi rád a kupuje si je pravidelně. 


Nyní mě asi ukamenujete, odsoudíte..., určitě je k tomu také důvod. Mahonézu Kania kupuji stále, protože je skvělá a chutná mi. No a Kania dochucovadlo alá Podraravka má u mne občasné zastoupení. Prostě mi ty éčka obsažená v něm chutnají a občas při vaření použji. 


Opět proteinové pudingy pro M., který si je velmi, ale velmi oblíbil. 


Při poslední návštěvě jsem pokukovala po tuňácích v konzervě z Delmartu. I vzhledem k tomu, že  toto troj - balení vyšlo na 65,- Kč, plná cena je 80,- Kč, ale i tak mi cena přijde slušná. Toto je verze tuňáka 3x 80g ve oleji.  


Do Delmartu chodím primárně pro věci ve slevě a sýry. Tentokrát to vyhrály tyto dva. Bloček sýru na způsob Ementálu a potom polotvrdý, s lehkou plísní okolo francouzský sýr. 


A právě tento sýr spolu s Mozzarellou z Lidlu jsem použila při gratinování - na zapečení květáku. 

Květák měli o víkendu v Lidlu za 25,- Kč, což byl důvod, proč jsem ho vzala. 
Recept byl jedna velká improvizace, ale vzpomínám si, že jsem již takto květák připravovala. Možná by se ještě hodila i smetana. 

Květák jsem nakrájela a rozebrala na malé růžičky, přendala do pekáčku na pečící papír. Osolila, opepřila, přidala sušený česnek a římský kmín, lehce podlila vodou a zakápla olivovým olejem a dala péct v horkovzdušné troubě na 150C cca 35 min. 

Zaručený recept to je určitě, ale spíš zapečený....🙃🙄🤣


RedBul Zero v Albertu mě zlákala akce a taky platba stravenkami. Máte to také tak, že ke stravenkám a různým jiným poukazům přistupujete trochu jinak, než penězům? ☺


Dvě limonády, které jsme chtěli vyzkoušet. Zelená je mandarinková a byla moc dobrá, plus Caribia - zázvorová limonáda, která se běžně označuje, jako ginger beer.  


Jinak zázvorová limonáda je sice dražší, vyjde okolo 35,- Kč tato plechovka, ale mě moc chutnala, protože byla silně štiplavá a osvěžující. Mohu doporučit, příležitostně si určitě pořídím znovu. 


#blacklove #code 

M. nejoblíbenější vůně jsou od G. Armani a to řada code. Doslova říkal, že "dostanu za úkol" spotřebovat zbytek dvou vůní, aby si mohl koupit novou - další variantu. Myšleno tuto černou GIORGIO ARMANI - ARMANI CODE E.D.T. o objemu 200ml, abych měla čím se vonit (protože mu na "tajňačku" chodím, sem tam se navonět). Nevím jestli to máte taky tak, ale občas chci vonět trochu pánsky, trochu jako on. 


Fresh rolls mania a to doslova pokračuje, tyto rolky jsou snad třetí v pořadí, co jsem si pořídila. Je to lehké, osvěžující a dalo by se i říct, že zdravé jídlo, které je dostupné takřka na každém rohu. Variantu s krevetami a tofu mám nejraději. 


Investice = nákup služeb dentisty, nyní tvoří velký, ne největší výdaj z mých úspor a mého hospodaření. Nutno podotknout, že mám skvělou zubní lékařku, ke které chodím již od roku 2006 a nebýt M., tak bych ani žádné úspory nebyly. Motivoval mne a podporuje k tomu, být finančně zodpovědnější a gramotnější. 


No nemilujte ho, když vám po dlouhém dni přinese do postele tuto dobrotu a ještě se předem vyptá, jakou nechci příchuť. 


Toť mé poslední úlovky. Takový mix kosmetiky a běžných produktů - potravin, co jsem si pořídila za poslední - týden. ☺


Moc děkuji za pozornost a přízeň mému blogu, nejen zde, ale i na INSTAGRAMU a FB.

 

Tvé podpory si velmi vážím a každá zpětná vazba je pro mne velkým přínosem.


Přeji Ti krásný a pohodový dnešní den.


papa E. A

10 komentářů:

  1. To jsou samé dobrůtky)))Na poslední dovolené jsem si přidala 2 kila; tak se teď moc nerozmazluji. Čeká mě ještě jedna plavková dovolená. Musím být na pozoru))) Jinak v pátek jeden rychlý nákup- kočárek pro dvojčata a to byl fakt fofr)))) viz.můj nový příspěvek na blogu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Evi, netřeba se příliš omezovat, hlavně abychom byly spokojené 💪🤗🔆. Užij si plavkovou dovolenou a jdu mrknout na Tvůj blog a kočárek pro dvojčata...🤗🔆. Krásnou neděli přeji.

      Vymazat
  2. Připomněla jsi mi, že už jsem v Delmartu dlouho nebyla a zrovna tuňákové konzervičky by se hodily. Zásoby dochází a 65 Kč je dobrá cena (tuňáky kupuju zásadně ve slevě). Se stravenkami to mám podobné - když nakupuji za ně, mám "lehčí" ruku a míň koukám na cenu ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stano, ještě jsme v Delmartu začali kupovat vepřové Rillettes a zrovna včera, jsem další tuňákové konzervicky donesla 👍

      Vymazat
  3. Ahoj Eri, ohledně toho Cien šamponu musím souhlasit, za mě je porovnatelný s Head & Shoulders. Návštěva zubařky mě čeká zrovna zítra ráno, také mi vždy doporučuje dentální hygienu, no ještě jsem tam nebyla a nejspíš ani nepůjdu. Nemám doktory ráda, obyčejně mi nepřijdou ani nijak nápomocní bohužel. Takže si moc nedokážu představit dát tisíc a víc korun za to, že mě někdo bude hodinu týrat :-D. Každopádně obdivuju, že na to tu vůli máš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Sabi, šampon je opravdu super. Se zubařem držím palce, ať to pokud možno nebolí, není nijak nepříjemné a odcházíš s lepším úsměvem, než budeš přicházet. ☺♥ Kdybych to před tím nezanedbala a svou hloupostí a leností nezadrbala, to doslova, nyní bych nemusela tolik zdrav. záležitostí řešit. Njn.
      Krásný den přeji. ☺♥

      Vymazat
  4. Eri,
    opäť pekné a aj zdravé nákupy :-)
    Ja som konečne minulý rok dokončila návštevy u môjho nového zubára (ten predtým, kam som chodila 20rokov tvrdil, že je všetko ok),a trojročnú liečbu + veľa operácií, 2 implantáty, pár koruniek a profi bielenie a nebyť môjho mužíčka, tak neviem, neviem, bola to suma, za ktorú si kúpiš super nové auto s automatom :-)))
    Držím Ti palce, nech to všetko dopadne dobre a podľa Tvojich predstáv!
    Pááá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá moje, teda, páni, to muselo být něco. Jinak ano naprostou souhlasím, je to náročné, běh na dlouhou dobu, ale implantáty se vyplatí a je to investice sama do sebe. M. mě taky hodně, vlastně nejvíc motivuje. Co se týká finanční náročnosti, tak to bohužel tak je, zrovna nedávno mi někdo říkal, že jeho známý, má v ústech malý mimopražský byt. ☺♥
      Krásné dny moje milá a užívej babího léta a návštěvy Svatého otce. ☺♥

      Vymazat
  5. Ahoj Eri,
    moc pěkné nákupy. Investice do zubů jsou důležité, taky to znám. Já jsem objevila limonády San Pellegrino v Irsku, vždy si tam dávám tu citronovou. tady je kupuji na na rohlíku, mám je moc ráda.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, limči mají i v Delmartu, tak je tam občas koupím. ☺♥ Krásný den.

      Vymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#OBLÍBENCI za březen - march 2024

  AHOJ HOLKY, přeji krásný pátek a moc tě vítám u mých oblíbenců za březen, což je nejen první jarní měsíc, ale taky můj narozen...