neděle 26. září 2021

#ShoppingTime No. 41


AHOJ,AHOJ,

přeji krásnou neděli, a vítám Tě u dnešního článku s dalšími nákupy. Takovými letními, ale obávám se, že léto dávno bude ty tam, až budu tento článek uveřejňovat.

 


Začnu celkem běžnými nákupy z Lidlu a tím je zakysaná smetana, kterou dávám do salátů a nebo místo bílého jogurtu. No a potom k rajčátkům jsem vzala Mozzarellu v této variantě mini, která byla ve slevě. 


Sypané čaje, různé druhy, velká objednávka. Le Tuareg si vaří M., který také tuto objednávku udělal, na e-shopu, který má ozkoušený. Mě vzal bílý, a zelený. Yerba maté jsem již zkoušela a je také moc fajn. Mohu tedy tohoto dodavatele vřele doporučit, ovšem vyplatí se asi udělat větší objednávku, a tak jako my nasyslit si čaje do zásoby, tj. nějakou zásobu si nechat tady v Praze a potom ještě mít dostatek v Třebíči. 

Avon, čistící pleťová tonika z řady Clearskin od milé Hani, která mi je objednala a poslala. Nejlepší tonika na černé tečky a různé nedokonalosti na pleti. Kupuji bezmála 25 let a zde použiji tak "populární" formulaci, nedám na ně dopustit. 


V obchůdku s orientálními potravinami v Lidické ulici na Smíchově jsme zavítali s M. doslova po dvou letech, nebo min. poprvé od vypuknutí pandemie. Jednak, obchod "přežil" pandemii ☺, no a potom jsme si šli koupit jejich opravdu znamenitou a až dalo by se říci výběrovou kávu s kardamonem. 


Tuto kávu jsme si tam kupovali od roku 2018, vždy v nějaké akci. Nyní akce nebyla. Větší 500 g balení vyjde na 280,- Kč. Ideální pro přípravu v džezvě. Plus jsme vzali balení mleté skořice. 


Melatonin, pro "lepší" sny, byla opět akce v Benu a brala jsem i kolegyni. 


Když si M. objednával zmíněnou džezvu na Alze, tak jsem si vybrala litrové balení Kallos masky na vlasy, se kterou jsem velmi spokojená! Poměr - cena - kvalita - výkon, asi nejlepší péče dostupná na trhu, alespoň pro mé vlasy. 

Objednávali jsme narychlo, takže jsem si vzala stejnou variantu, jako právě dopotřebovávám a tím je Keratin. 1 l balení vyjde na krásných 95,- Kč a mé vlasy jsou rozčesat a dostane se jim i nějaké té péče a lesku, což já právě potřebuji. 


Na skok v Delmartu, pro zrající sýr s bílou plísní, ochucený pita chleba, které ovšem nebyl nic moc, dost se drolil. No a na zkoušku si vždy vezmu nějaký mléčný produkt, no a tento Skyr jogurtík byl vážně moc chutný a i vydatný. Rozhodně mile překvapil, min. mě, tj. člověka, který nikdy žádný skyr produkt neměl. 

Čokoládové truffles jsou spíš takovým prezentem, který chci mít doma, třeba pro nečekanou návštěvu. 
Vždy se mi osvědčilo mít něco takového doma. 


V DMku jsem ulovila šampon za krásných 20,- Kč ve slevě z jejich třešňové řady. V nabídce byl i balzám, ale ten jsem si pochopitelně nebrala. 


V Lidlu jsem ještě popadla nějaké sladkosti, protože se blížil můj cyklus, to bych potom neměla chodit nakupovat sama, protože vždy donesu něco děsně nezdravého a nepotřebného. Máš to také tak? 🙃


V Delmartu jsem vzala ještě dresing na salát a balzamikový krém s příchutí jahod - po vyzkoušení beru do zásoby, jelikož se velmi osvědčil. A akce nebude trvat věčně. 


Sójový suk jsem neměla celkem dlouho, alespoň ne tento z Lidlu. 

Zmíněná džezvu z Alzy.

A také jsme zkusili tuto vanilkovou zmrzlinu z mléka a smetany v Lidlu. Byla taková jemná. 
Toť mé poslední nákupy,

Moc děkuji za pozornost a přízeň mému blogu, nejen zde, ale i na INSTAGRAMU a FB.

 

Tvé podpory si velmi vážím a každá zpětná vazba je pro mne velkým přínosem.


Přeji Ti krásný a pohodový dnešní den.


papa E. A



6 komentářů:

  1. Ahoj Eri,
    opäť zaujímavé nákupy. Najviac ma zaujal jahodový balzamikový ocot, je iný ako klasicky? Lebo ten nemám rada :-) U nás tento obchod nemáme, tak snáď ho objavím aj niekde inde.
    Tie čaje musia byť skvelé, už roky pijem sypané čaje, milujem zelené a biele. Značka Salos mi nevyhovuje, ale u Teba funguje skvele, super.
    A káva s kardamomom je zaujímavá, práve včera sme si kúpili toto korenie :)
    Peknú nedeľu, pá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá moje, balzamikový krém je lehce cítit jahodami, mě moc chutná. Káva s kardamonem je velmi aromatická, dávám si ji sporadicky, ale M. ji vaří právě v nové "džezvě". ☺♥ Čaje pijeme hodně, jsou super, nejvíce piji zelený a bílý. Krásné dny. ☺♥

      Vymazat
  2. Eriko, připomněla jsi mi, že jsem se pořád ještě nevypravila pro něco dobrého do Delmartu. Ale dneska jsem si v Lidlu v akci koupila dvě hořké čokolády - se solí (to je moje stálice) a s citronem a se zázvorem (tu na ochutnání). Mít doma čokoládové truffles "pro jistotu" bych nemohla - u mne by vydržely tak tři dny a bylo by po jistotě :D.
    Měj se pěkně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, jj myslela jsem na Tebe, že bys tam byla ve svém živlu. Člověk občas neví, co by si radši pořídil a to doslova. Řecký jogurt je naprosto fantastický, lepší než zmrzlina, prostě tam chodím ráda a často. Ty jsi dobrá, že máš ráda zdravé a kvalitní vysokoprocentní čokolády, to já ne. Krásné dny přeji. ☺♥

      Vymazat
  3. Ahoj Eri,
    parádní nákupy. Do Lidlu se chystám zítra, tak si taky koupím něco dobrého:-D Zaujal mě ten šampon Balea, mohl by pěkně vonět. Kallos mi úplně na vlasy nesedí, teď mám zrovna jejich biotinovou masku a je úplně na nic.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Hani, zrovna včera jsem šampon s vůní třešní prvně zkoušela a lituji, že jsem si jich nevzala více, ta vůně je naprosto parádní. ☺♥ Krásný den a i víkend. papa ☺♥

      Vymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Recenze - Only Bio - metoda mytí vlasů CWC -

AHOJ HOLKY, hezkou sobotu přeji 🌞. Vítám vás u dnešní speciální recenze. Hned na začátek zmíním, že tyto produkty ONLYBIO (dostupné již v p...