čtvrtek 13. ledna 2022

#RandomShopping No. 3

 

AHOJ,AHOJ,

přeji krásný čtvrteční večer, já byla dnes běhat, potřebovala jsem vyventilovat negativní energii, které se mi v posledních dní dostává. : (( Trochu víc jsem se proběhla, dnes mi to prostě sedlo a cítím se mnohem lépe. Aneb, jak já s oblibou ráda říkám, čím více běhám, tím méně antidepresiv beru. 😇🙈 Jo dneska mohu říct, že jsem spokojená, téměř 18km je můj dosavadní rekord💪.



Začnu pěkně od začátku a to od vlasů, kdy jsem si v DMku na doporučení pořídila tuto SOS Loreal Elseve z jejich řady Dream Long MASKU NA VYLASY.  Maska je v plastovém kelímku barvy, kterou nebudu komentovat, ale o obalu to není. V kelímku se ukrývá 300ml produktu a stojí 110,- Kč. 


Po celkem delší době jsem si pořizovala masku z drogérie (používám Kallos v obřím litrovém balení), no a tak jsem na mé poměry dlouze v DMku vybírala. Alespoň jsem zjistila, jaká je nabídka vč. cenového rozptylu. 


No a jelikož jsem "ušetřila" za masku, tak jsem si ještě vybrala za cca 40,- Kč tento krásný červeno-vínový Essence shine last & go lak na nehty. 


Lak už jsem aplikovala na nehty u nohou, kde jsem se pokusil o takovou domácí pedikúru. Vypadá krásně, kryje velmi, velmi slušně již v první vrstvě a celkem rychle zaschl. 


Vím, že to sem asi příliš nepatří, ale mám opět nějaké "špatné" období, protože tento článek píšu a jsou dvě hodiny ráno všedního pracovního dne, kdy ráno okolo 7h vstává a ještě se nechystám spát. 

Už jsem se uložila ke spánku, byla jsem i unavená, M. už dávno spí, ale mě asi pálilo svědomí, že mi články na blogu stojí, frustrace asi z celodenní prokrastinace, co se týká blogu mne nedaly spát. Občas se mi toto noční blogování, či dohánění jiných povinností či jen volnočasových aktivit stává. Jak si nemohu odškrtávat položky ze svého to do listu, tak jsem velmi, velmi nespokojená a nervózní. Zcela jistě také vím, probírám i se svou psychiatričkou, že to má přímou souvislost s mou psych. poruchou. 


Vatové tyčinky, zvané také uchošťoury, jak zcela běžná, praktická, ale v Lidlu naprosto schovaná věc. Asi 5 min jsem je hledala, když už jsem zamířila rovnou k pokladně a náhodou si všimla popisku. Protože kdo, jako já neví, že se ukrývají v papírových krabičkách s různými potisky, tak je prostě bude hledat velmi dlouho. Našla jsem je, pořídila a doma si je přendala do dalších nádobek a rozmístila na potřebná místa. 


Vlhčené, kuchyňské utěrky značky Kaufland jsou fajn. Objevila jsem je, když jsem dosypávala sůl do myčky. Pořizovali jsme je tuším na Košíku. Na setření různých kuchyňských, ale i jiných povrchů jsou fajn. 

Granátové joblko, je varianta tekutého mýdla do dávkovačů, které jsem nám pořídila v Lidlu. 

No a ještě jsem si vzala nějaké koření na vaření privátní značky Kania, která je velmi cenově dostupná a kvalitově nevidím rozdíl 
Zmiňované doplňování soli do myčky vedlo k jejímu nákupu. W5 jsem vybrala, protože upřímně řečeno, já žádný extra rozdíl nepozoruji, navíc nepoužíváme žádné speciální sklo, číše na víno, karafy apod. Až nyní jsem si všimla, že balení obsahuje rovnou 2kg soli, proto se mi zdála nějaká těžká. 

A když jsem vybírala v DM masku na vlasy, tak mi padl do oka tento čaj privátky Milvos. Proč, protože kokos obohacený manganem, nikoli mangem, jak jsem prvně četla já. Já tu svou dyslexii prostě nezapřu. 


Jedná se o bylinný čaj s vůní a i lehkou příchutí kokosu. V krabičce je 25 jednotlivě balených sáčků a balení vyjde na 38,- Kč. 


Chuťově mne velmi překvapil, je jemný, ale přitom v něm cítím jednotlivé složky. Trochu mi připomíná bílé čaje. Opravdu super produkt. 


Dvě dezinfekce / wc čističe / bělící prostředky = schválně tu mám dva zástupce. Proč, protože. Celkem jsem si s tím dala i práci a nastudovala složení, což já téměř nikdy, nikdy a opakuji nikdy nedělám, neberu si účtenky, nečtu návody a příbalové letáky. Taková jsem já, když něco neznám, bud to to chci poznat, zkusit, ochutnat nebo vyzkoušet. Seznamte se - já Erika Anna, téměř 38mi letá březnová beranka. 

Tak to bychom měli, můj humor jste jistě pochopili avšak vím, že je krapet specifický a nesedne každému. 
Oba čističe se primárně hodí na dezinfekci, bělení a čistění různých povrchů např. podlah či koupelnové sanity. 
Proč jsem ale hledala shodu/rozdíl. Jelikož variantu w5 znám, mám vyzkoušenou a prakticky nic jiného jsem v Košířích nepoužívala. M. naopak kupuje pouze tento žlutý Domestos, který jsem jednou vůbec nemohla sehnat a když jsem ho nakonec sehnala, říkala jsem si, co mi připomíná. Aha, aha, kdyby ta má paměť sloužila o trochu lépe ušetřila bych si lámání si hlavu nad tím, co to asi tak ten žlutý Domestos je. 

Oba produkty odkazují na své weby pro více informací, nemožno dohledat než na etiketě....: ((

TAkže pro mne jsou dva rozdíly: 
1. cena - kdy se liší min o 10,- Kč, kdy je Domestos dražší 
2. složení - respektive obsah CHLORNANU SODNÉHO = (Chlornan sodný je chemická sloučenina se sumárním vzorcem NaClO. Roztok chlornanu sodného, běžně známý jako chlorové bělidlo (SAVO), se často používá k dezinfekci a jako bělicí činidlo).  Rozdíl je nepatrný, Domestos obsahuje 45g NaClO na 1kg a čistič z Lidlu W5 obsahuje 35g NaCLO na 1kg. 

Můj závěr je takový, že nepoznám rozdíl, oba čističe jsou skvělé, dobře fungují, jsou multifunkční a hodí se do celé domácnosti. Přikláním se k variantě W5, jelikož je cenově výhodnější a jsem na něj asi i víc zvyklá. 
Ritter Sport kupuji pouze když je ve slevě a málo kdy si ji nechám. Většinou poslouží jako dáreček, tato tradiční německá čokoláda, která je "akorát tak malá, že se vejde do každé sportovní kapsy" 🍫

Maggi, obří litrové balení jsem sehnala v nějaké akci, kdy chybí zadní etiketa. Nevím, jestli ji nepodaruji tátovi, nebo si ji nechám. Ji, tu lahev myslím, protože Maggi = tekuté dochucovadlo nejen do polévek, ale u nás doma se třeba tradičně dávalo i na šunkafleky. 


Mramorová - čokoládovo / žloutková bábovky tvaru srnčího hřbetu je z Delmartu a mě příliš chuťově neoslovila....., znovu bych nepořídila. 

Hollandská omáčka je poslední dobou populární, přitom je to tradiční bílá omáčka, která je velmi, velmi pracná na přípravu a hodí se spíš do rukou zkušeného kuchaře. Já sama ji připravovala jen 2x. Tuto jsem ještě nezkoušela, tak trochu si ji šetřím. 


Jemná varianta Wyke Cheddaru byla fajn, ale lepší je klasická či chilli verze. Mám prostě raději výraznější chutě sýrů. 



No a posledním produktem, poslední položky tohoto článku jsem pořídila v lékárně a to na recept mé psychiatričky, doplatek bezmála tisícovku. Ale já si nestěžuji, jsem ráda za svá antidepresiva, mám je ráda a rozhodně se nestydím za to, že chodím k psychiatrovi, protože lidé by se neměli, neměli by cítit důvod stydět se za své psych. obtíže. 

A tímto oslím můstkem jsem se dostala až na konec dnešních nákupů. A co k úklidu/čištění své domácnosti používáš nejraději Ty?


Moc děkuji za pozornost a přízeň mému blogu, nejen zde, ale i na INSTAGRAMU a FB.

 

Tvé podpory si velmi vážím a každá zpětná vazba je pro mne velkým přínosem.


Přeji Ti krásný a pohodový dnešní den.


papa E. A. 😻😉








4 komentáře:

  1. Já většinou kupuju čističe v DMku jejich privátky. A tvůj článek mi připomněl, že jsem si chtěla koupit vlhčené čisticí ubrousky na takové to běžné stírání v domácnosti - tam asi sáhnu po W5 z Lidlu, ani nevím, jestli DMko nějaké levné má.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ty ubrousky máme přesně v práci, neustále v provozu, jak se prasi. Měj Pěkný den.

      Vymazat
  2. Ahoj Eri, na úklid toho ještě moc nevedu, starám se jen o pokojíček, kde s přítelem u jeho rodičů fungujeme. Na vytíráná Sidolux marseillské mýdlo k němu si plánuju pořídit svůj mop, protože tchýnin třásňový mi nevyhovuje a spíš mi přijde, že ten bordel rozprostře než vytře. Na prach používám Pronto, ale teď tu mám i nějaký přírodnější Clin, co mě zaujal při poslední návštěvě dmka. Koncem loňského roku jsem si pořidila vysavač a jsem úchyl na různý hadříky na prach, prostě na každý úklid musím mít čistý hadr. Nejvíc mě baví asi praní tam zatím zkouším různě co se dá a zatím mi vyhovoval nejvíc asi Lenor buď zlatý nebo modrý, no je ovšem dost parfemovaný takže ho občas střídám buď s Perlux pracími perlami nebo s Persilem. Jinak občas kupuju něco, co používáme i společně jako Bref koule do záchodu nebo Jar. Na nádobí na Jar případně ještě Pur nedám dopustit.

    Měj se fajn!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Sabi, pane jo, ty jsi přímo uklízecí četa. :) Modrý Lenor nebo Cocol. mám taky moc ráda, je skvělé. Jar bych zase nekoupila já, nějak ho nemám ráda, ale v DMku je na výběr dost produktů. Krásné dny plné pohody přeji.

      Vymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Recenze - Avon skin care

AHOJ HOLKY,  moc vás vítám u dnešní recenze, kdy začnu mou momentální skin care, nebo její částí alespoň.  Když skin care od Avon...