sobota 15. ledna 2022

#MiniRecenze Mix No. XXV - #SKINCARE

 


AHOJ,AHOJ,

přeji krásnou sobotu, a vítám Tě u dnešního článku s recenzemi dvou doslova modrých produktů mé aktuální skincare, původem ze země Galského kohouta. Jelikož Yves Rocher, ale i Mixa jsou francouzské značky.

 


Mixa - čistící gel pro citlivou pokožku jsem si pořídila v DMku cíleně. Pokukovala jsem po jejich odličovadlech, ale jelikož jsem jednoho rána zjistila, že můj face wash je peeling, tak jsem rozmýšlela, co si pořídit. 

Je to tedy ČISTÍCÍ PLEŤOVÝ GEL IDEÁLNÍ PRO CITLIVOU, ALE I MASTNĚJŠÍ POKOŽKU, o objemu 200ml za 110,- Kč mi velmi, velmi vyhovuje. To, že je vhodný pro mastnější pleť, kterou já nemám, tedy, mastí se mi nepěkně T-zona, ucpávají póry, ale jinak má pleť je suchá se sklonem k tvorbě vrásek. Kdyby měli variantu anti-aging, nebo primárně pro suchou pokožku, vzala bych ten, ale žádný takový jsem v nabídce nenašla a myslím si, že ani není. 

Balení je plastové, praktické s plně funkční pumpičkou/aplikátorem. Líbí se mi tyrkysová, zářící barva. Používám ho prakticky každé ráno, kdy mi stačí jedna, max. dvě pumpičky. Lehce pěkní, velmi jemně voní a na pleti je příjemný, nevysuší ji, přitom vyčistí - umyje a připraví tak pro další skincare rutinu. 


Neštípe, nedráždí, nevysušuje. Vyčistí, umyje a poradí si i lehčím make-upem, co jsem zkoušela. Mou pleť krásně probudí po nočním spánku, který ne vždy je "plnohodnotný" a je hypoalergenní.

U mastnější pleti by mohl pomáhat s lehkou redukcí kožního mazu díky obsahu Zinc PCA, který stahuje póry. 

Jen mi přijde, že celkem rychle ubývá, nebo jestli jím více plýtvám, ale to mi nepřijde. Každopádně pro mé ranní čištění je naprosto DOSTAČUJÍCÍ, a líbí se mi jeho vlastnosti. 

Vlastně nemám, co bych mu vytkla. 


Co jsem nezmínila, tak má čirou barvu a logicky gelovou, středně hutnou konzistenci. Dobře se díky pumpičce nanáší, lehce pění a snadno se opláchne. Velké plus je a co také oceńuji, že vůbec, ale vůbec nedráždí, ani oblast okolo očí. 

Za mne je to další produkt značky Mixa, který je SUPER a naprosto splnil mé očekávání. 


Peelingy, jak ty pleťové, tak i tělové mám velmi ráda. A co jsem se v poslední době naučila, možná i díky běhu, že si trochu peelingu nanesu do dlaní a masíruji jím chodidla a nárty. Řeknu vám, to je ale příjemná procedura, ale používám k tomu tělové peelingy. Ty pleťové skutečně aplikuji pouze na obličej. 


Vím, že Yves Rocher mi vždy peelingy velmi sedly a hodně se mi líbí jejich limitky, převážně ty vánoční. Tento peeling z řady Hydra Végétal jsem dostala od milé Olí z Brna, která mi ho zaslala. No a opět se naprosto trefila do mé pleti, do mých potřeb a i vkusu. Olí tímto velice zdravím, děkuji, děkuji a doufám, že si užívá zaslouženou rodičovskou dovolenou. 


Přiznám se, že jsem se nedívala, kolik tento produkt běžně stojí. Má krásné, opět modré - tyrkysové balení, kdy samotný produkt je čirý s jemnými částečkami. Tuba obsahuje 75ml exfoliačního gelu z řady Hydra Végétal, což je naprosto skvělá řada, od které jsem měla masku, opakovaně jsem si ji pořizovala. 


Peeling je gelovité, středně hutné konzistence s jemnými, bílými částečkami, kterými krásně a snadno mechanicky provedete exfoliaci. Tento druh, tento způsob mi vyhovuje nejvíce, sedne mým potřebám a baví mě i samotný proces. 
Peeling používám podle potřeby, ale min. 2x do týdne zcela jistě. 


Krásně funguje i na rty, zvláště nyní v chladnější a sychravějším počasí se suchá kůže a nežádoucí šupinky tvoří naprosto sami, takže pro mne je v tomto období peeling naprostou nezbytností. 


Peeling nedráždí pokožku, nevysušuje, dobře se mi s gelovitou texturou pracuje, neztéká z obličeje, jemná zrníčka jsou tak akorát "hrubá" a líbí se mi, jak v procesu exfoliace se rozpouští. Opláchnu, osuším a nanesu následnou péči. Krásně pleť vyčistí, vyhladí, nedráždí a vřele ho doporučuji, jako přípravu pleti k nanášení make-upu. 


Nemá prakticky žádnou vůni, což je další plus. Opět - rychle ubývá, přitom ho stačí nanést skutečně menší množství, ale mě se prostě některé kosmetické produkty doslova ztrácí před očima. 

Určitě bych tento peeling doporučila všem, kdo chtějí zařadit něco víc, pro svou pleť, ale také i pro pleť citlivou a jemnou. 

Za mne velká, velká spokojenost a vlastně oba produkty mohu a s klidným svědomím DOPORUČIT A OZNAČIT, ZA SVÉ SOUČASNÉ OBLÍBENCE. 


Modrá dvojka oblíbenců, francouzského původu, to se mi to ale krásně sešlo, vězte že zcela náhodně. 

Jsem moc ráda, že díky Olí jsem opět vyzkoušela a řekla bych, našla nové, skvělé produkty Yves Rocher, které jsem před časem přestala pořizovat. 

No a Mixa, ta v mém hledáčku zůstává ba posílila svou pozici. Na to, že se jedná o  drogérkovou kosmetiku a produkty okolo sto koruny se kvalitou vyrovná konkurenčním značkám typu Avene, Bioderma...



No a jaká nyní Tvá pravidelná skincare? Používáš spíš pleťové gely nebo mléka? Budu moc ráda za Tvé doporučení. 



Moc děkuji za pozornost a přízeň mému blogu, nejen zde, ale i na INSTAGRAMU a FB.

 

Tvé podpory si velmi vážím a každá zpětná vazba je pro mne velkým přínosem.


Přeji Ti krásný a pohodový dnešní den.


papa E. A. 😻😉



4 komentáře:

  1. Eriko, já dávám přednost čistícím mlékům nebo micelárkám. Od YR z řady Hydrovegetal mám pleťovou masku (myslím, že bude v mém příštím kosmetickém článku, už je v tubě myslím hodně málo) a je fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, mléko mám nyní taky, na oči skvělé, na pleť taky, přitom je to privátka. Asi nebude na mastnější pleť, ale mě hodně vyhovuje. Hydratační masku od YR jsem si kdysi kupovala pravidelně, byla skvělá, lehká a přitom vysoce výživná. Krásný den přeji. ☺♥ A těším se na Tvůj další článek.

      Vymazat
  2. Ahoj, momentálně to u mě se skincare vypadá následovně. Astrid micelární voda, Avon micelární čistící gel, Ziaja Acaiberry mlha ve spreji, Oriflame Optimals Hydra Radiance sérum a noční i denní krém. Rutinu mám podobnou liší se akorát krémem, ačkoliv já teda ráno dost zapomínám. Poslední dobou to mám s čistícími produkty stejně, také mi mizí před očima. No a ještě tak 3x týdně používám sonický kartáček Eta Fenité na hloubkové čištění pleti. Občas přidám nějakou tu masku. Krémy mi vydrží tak tři měsíce a pak si kupuju vždy něco jiného. Ráda zkouším nové věci

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pane jo, super péče, ten kartáček může být moc prima. Astrid produkty, co jsem zatím zkoušela mi moc vyhovovaly. Séra jsou super, já mám ty od The Ordinary. Masy vč. peelingů nevynechávám, prostě mě skincare baví. Milá Sabi měj krásné dny. :))

      Vymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Recenze - Avon skin care

AHOJ HOLKY,  moc vás vítám u dnešní recenze, kdy začnu mou momentální skin care, nebo její částí alespoň.  Když skin care od Avon...