úterý 26. července 2022

#ShoppingTime No. 38



AHOJ,AHOJ,

přeji krásné úterý, a moc Tě vítám u dnešního článku s nákupy, ve kterých budu tak nějak samovolně pokračovat dalším týdnem. Čili budou tady zcela běžné produkty - potraviny, tak i věci, které jsem si pořídila nahodile a neplánovaně. 
 
Jako např. tento tělový krém Ultra soft s Aloe vera, který byl ve slevě v lékárně, kam jsem si šla pro Kamistad gel na zuby. 
Tento tělový krém české značky mě velmi mile překvapil. Skvěle hydratuje, je na pokožce příjemný, tipuji ho na glyceroly, ale to mě vůbec neva. 
V Levných potravinách člověk narazí na ledacos, občas na super produkty, když se odpoledne pro ně vrátí, že mu např. zachutnaly, tak jako by se po nich doslova zaprášilo. I tak to bylo s tímto čokoládovým dezertem, který uvnitř byl jako mramorová bábovka. Původně jsem si ovšem myslela, že je to něco jako náš indiánek = zákusek. Nene, mramorová bábovka, takovou, jakou dělá Jitřa. 

Baumkuchen - potažený variantou s mléčnou čokoládou, už jsem takový produkt tam nepotkala. Přesně, to byl mls, jakož to jogurty, které kupuji pravidelně, opakovaně a stále dokola, co mají zrovna v akci. 
Jogurty mají třeba i týden  do doporučené doby spotřeby a jsou za poloviční cenu, tudíž si mohu dopřávat jogurtů, kolik jen sním. No min. jeden denně to je, někdy i dva, tři, když zrovna není nic jiného - uvařeného po ruce. 

Pořídila jsem i plato vajec velikosti S, ale byly skutečně miniaturní a za mne nic moc. Já příliš vejce nemusím, takže když už, tak domácí, nebo ta podestýlková. 

Ale to byla super akce, sýry typu Syrečky za poloviční cenu. Ty já můžu, ideálně s něčím zapéct, to je panečku dobrota. Ovšem ta vůně taky, nám to doma naštěstí nevadí. No a za cenu jednoho balení v Lidlu, jsem měla hnedle dvě, nemlich stejné. A to se prostě vyplatí. 


Slanina, která nevypadá vábně, ale byla moc, moc dobrá. Orestovala jsem ji s cibulkou, trochu česneku, tučné se pěkně vypeklo a přidala jsem si to do salátu a k těstovinám. Velmi oblíbená je u nás i holandská omáčka, kterou jste již tady mohli vidět vícekrát. 

Šampon, nějak jsem si řekla, že znovu po čase zařadím do své péče tento Cien, který mám ve variantě s citronovou vůní a je proti lupům, které já nemám. Ovšem mé velké odrosty melírů dělají to, že se mi vlasy mastí závratnou rychlostí. Šampon používám ob jedno mytí. 

Slunečnicová semínka v čokoládě jsem zjistila, že nemají v každé prodejně Lidlu. Proto jsem si udělala zásobičku. ☺

Nanuková sezóna zahájena, ovšem již dávno. Tyto jsou mými velmi oblíbenými, asi nejoblíbenějšími, řekla bych. 
Pro někoho přeslazené, to ano, já to mám tak, že když sladké, tak hodně výrazné chuti. Varianta vanilkové - smetanové zmrzliny s lesním ovocem je parádní a bílou čokoládu, já mohu v jakémkoli podání. 

No a objevila jsem, že mají i zmrzlinu SLANÝ KARAMEL, opět, také ne v každé prodejně. Např. v Košířích, kde jsem nyní zde a hlídám Izouška, když je L. na jachtě v Řecku 😻😎☀, tak tady jsem ji neviděla. 

Dobrá, ale na mé poměry docela sladká, jsem asi zvyklá na jinou chuť, protože za mě je nejlepší spolu s kávovou v Creme dela crem. 
Abych v Košířích "přečkala" týden, tak jsem se musela trochu vybavit. Čaj, jogurtík, sušenky, klíčky a omáčka byla v akci a nějaké chipsy s energy drinkem k večerní práci. 
Heřmánkový wc papír jsem vzala proto, že byl cenově přijatelnější, navíc v dosahu zde není DMko. 

WC čistič, tak ten kupuji také opakovaně a pravidelně, ale spíš než jako čistič toalety, jsem jen vzala, jako takový čistič odpadu, je silný a dobře protáhne. Protože L. tady má čisto, že by se ze země dalo jíst a to myslím doslova. 


Citrusový sprcháč jsem popadla spíš v rychlosti, tato varianta mě zaujala asi nejvíce, protože jsem si říkala, na léto prima osvěžení. Ano, je fajn, ale Balea či Isana má lepší. 

Pro známou jsem si nechala u Sylvy ve vinotéce - právě tady v Košířích pořídit nějaké letní pitivo a doporučila mi toto Rose DOC Prosecco. 

No a neodolala jsem - znova jsem si v Lidlu pořídila nějakou tu kosmetiku. Opět šampon, z řady Natures beaty s olivou, ten jsem si brala záměrně, jelikož mám již masku na vlasy. No a zaujal mě a to velmi šampon Long & Strong. Všechny ty obaly náhodně připomínají buď to přímo Elseve a nebo PanteneProVe, co myslíte? 

Kapesníčky v boxu tady chyběly, alespoň tedy mě, tak jsem si tyto tří vrstvé, roztomilé vzala, k tomu na vaření Kurkumu, nějaké ovocné dropsy do kabelky a kondenzované mléko. 

Ale, co jsem objevila nově je tento NEALKO OCHUCENÝ RADLER v pet lahvi, což je více, než praktické. Cena neuvěřitelných cca 10,- Kč. 


Chystala jsem se vařit, červenou čočku s kuřecím masem, zeleninou..., kokosovým mlékem a cizrnou...., čili bylo potřeba pořídit suroviny. 

Tentokrát jsem byla vícekrát po sobě na takovém tom běžném nákupu, jelikož bylo více času. Je potřeba si dopřát něco dobrého, relax a chvilku oddechu, ideálně vše v kombinaci, v této uspěchané době. 


A co Tebe zaujalo v Lidlu, měla bys nějaké doporučení? ☺


Moc děkuji za pozornost a přízeň mému blogu, nejen zde, ale i na INSTAGRAMU a FB.

 

Tvé podpory si velmi vážím a každá zpětná vazba je pro mne velkým 

přínosem.


Přeji Ti krásný a pohodový dnešní den.


papa E. A. 😻😉


8 komentářů:

  1. Ahoj Eri,
    já drogérii v Lidlu moc ozkoušenou nemám, ale kupovala jsem si tam minulý měsíc dvě masky na vlasy. Zatím používám tu olivovou a je taková průměrná.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, masku mám zatím v zásobě, já se na ni těším, ale jsem nenáročný zákazník :), momentálně bych si mohla vlasy mýt, co půl dne, jak se člověk potí v tomto počasí. Krásný den kočko. ☺♥

      Vymazat
  2. Normálně jsem teď Eri dostala hlad)))) a to jsem po vydatné večeři. Dneska totiž vařil manžel. V Lidlu v drogerii kupuji papírové kapesníky, vlhké ubrousky, lak na vlasy a umělohmotná párátka (ty jsou super). Hezký večer :-)Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi,myslím si, že mám ještě zásobu umělých párátek, ale ty jsou tak tři roky staré, takže nevím, jak moc stejné jsou. Já nyní nejvíc baštím saláty...☺♥ Krásný den přeji.

      Vymazat
  3. Eriko, já z kosmetiky v Lidlu kupuju odličovací tampony a dneska jsem si přinesla i krém na ruce. Z jídla jsem teď v rámci francouzského týdne pořídila dva sýry a vepřové rilletes. Z tvých nákupů mne zaujal citronový sprcháč - mám nakyslé vůně ráda.
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáňo, já poslední dobou nějak Lidl nevyhledávám, spíš naopak. Zjistila jsem, že mi to příliš nechybí a celkem ušetřím. : ) Odličovací tampóny jsem nyní načala ze Sephory, takové ty čtvercové, jsou obří, ale vážně super kvalitka. ☺♥
      Krásný den přeji.

      Vymazat
  4. Ahoj Eri, já teď zase v Lidlu pěkně dlouho nebyla a je to možná i dobře. Vždycky tam nechám dost peněz :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Sabi, taky tam poslední dobou chodím méně a méně. Taky mi to vyhovuje. Měj krásný den. ☺☺

      Vymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Shopping2024 XXII.

AHOJ HOLKY,  moc vás zdravím u dnešního článku s nákupy. A hezkou, leč dosti chladnou a deštivou sobotu.   Začnu sprchovými gely, které jsem...