neděle 25. září 2022

#ShoppingTime No. 49

 

AHOJ,AHOJ,
přeji krásný dnešní den a moc Tě vítám u dnešních nákupů, které začínám jak jinak než v pátek a to nákupem potravin v Třebíči na prodloužený víkend. 

Hned po příjezdu jsme zašli na takový větší nákup do Alberta. Já ještě dokupovala drobnosti druhý den, něco v řeznictví, potom jsem šla do místní menší samoobsluhy a dalšího řeznictví. 


M. vzal šlehačku a Mountain Dew, nějaký sladký barevný nápoj, netuším, asi mu chutná. 

Tak jistě, sirup ZON nesmí chybět. 

Prý zdravé oleje, nejoblíbenější ořechy M. Pekanové, jedny jsou pražené v cukru a druhé klasicky se solí. 


Kyselé rybičky pro mě. 


Ananas a kuřecí maso s karipastou, M. se rozhodl, že udělá své kari. 


Nějaké mléčné produkty, jogurt, pomazánkové máslo a smetana. 


Arašídy pro mě a M. si vzal do zásoby třtinový cukr. 


Mraženou polévkovou zeleninu jsem vzala proto, že chci spotřeboval zamražený vývar a udělám asi zeleninový krém, to já ráda, to já umím, troufám si říct. 


Kečup a Budvar na zkoušku, ani jedno jsem zatím neměla. 


Klobásky a sýr, klobásky si M. tak řádně - krásně opekl, až mi s talířem zmizel a já jídlo nestačila vyfotit. 


V sobotu ráno jsem vyrazila hned naproti do řeznictví Karla Doležala, kde se pravidelně stojí fronty. 


V menší místní samoobsluze jsem si vzala jednu ZOnku ve skleněné, zálohované, klasické láhvi. 

Cahovy tyčinky jsou skutečně domácí, chutnají báječně.

Domácí houskový knedlík z řeznictví Karla Dolejše mě překvapil, a to hlavně svou cenou 68,- mi přijde i na Vysočinu dost. 

Trochu paradox, dvě řeznictví, různí majitelé, kvalita a šíře sortimentu na stejné úrovni, ovšem celkem jiný přístup a odlišné ceny a to diametrálně. Jinde si musíte kuřecí maso objednat, mleté nedělají, v druhém mají i vinné klobásy a mletá vám semelou z masa přímo na prodejně. Za mne rozhodně vítězí řeznictví menší, v boční ulici, kde je velmi milá a ochotná obsluha a super zboží. 


Např. tento celozrnný bulgur za směšných 37,- Kč a nebo Himalájská sůl za 36,- Kč. 


To samé sádlo, které jsem pořídila u prvního řezníka za 69,- Kč mají za cca 45,- Kč. No jak říkám zajímavé. 

Ještě odpoledne jsem zaběhla do prodejny Action vyměnit sluchátka, která mi prostě nedržela v uších, jinak jim nic nebylo. Ale musím opravdu vyzdvihnout ochotnou milou, mladou paní vedoucí. 

Opět jsem zašla do Action, vzala jsem M. slané Pekanové oříšky, Bounty tyčinky, tyto malé balení ve mne hned evokuje dětství, kdy jsem chodívávala ke kamarádce Evě. Ty doma vždy měli ve skleněné nádobě mix mini čokoládových tyčinek. 


Tortilla wrap a smažená cibulka, jen tak na chuť nebo spíš na dochucení třeba krémové polévky, kterou jsem vařila či do salátu, což budu zkoušet právě nyní. 


Slané kešu oříšky jsem si po docela dlouhé době koupila já a pak kyselé pásky. 
No ještě jsem si pořídila v Dmku box papírových kapesníku s krásnými letními ananásky. 

Sháněla jsem nějaké krém na tónování, ale znovu Astrid jsem nechtěla, trochu jsem pokukovala po chváleném Dove. No na ten nedošlo a i proto, že jsem tento Sun Dance samoopalovací krém viděla první a stál polovinu. A již jsem na něj psala recenzi, protože mi vážně sedl.💪


Zmíněné kapesníčky a ještě jsem si vzala masku s hydrogelovými, chladivými polštářky. 


Potřebovala jsem taky doplnit krátké ponožky a ty ze Sinsay mám ozkoušené z Prahy, nosím je již přes rod a mám tři sety, se spokojeností je mohu doporučit. 


A ještě v prodejně JYSK jsem si zcela neplánovaně pořídila hodiny a prostírání. 


Nástěnné, zcela obyčejné hodiny do práce, které jsem již sháněla v Praze, ale nepochodila jsem, tak jsem si je vzala zde v Třebíči. Obyčejné, ale po mé potřeby naprosto dostačující. Za 80,- Kč jsem je musela vzít. No a potom jsem ještě vzala ve slevě prostírání s tímto krásný motivem, tedy mě přijde krásný, takový hravý a veselý, který dám asi Bastetce pod misku u mě v pokoji. 


No a ještě jednou Action, snad naposledy. "musela" jsem si něco malého, ideálně na sebe či kosmetického pořídit, tak trochu se odměnit, za slušný fyz. výkon, to jsem ovšem netušila, že mě čeká odpoledne. : )
Pořídila jsem si tento pěnový čistič, s kokosovou vodou, který dělá krásnou, hustou, příjemnou pěnu, ovšem voní mi tak nějako, jako saponát na nádobí a to si na obličej příliš dávat nechci. No uvidím, jak to půjde dál. 
Pěna stála 50,- Kč. 

Velkým lákadlem byla i body skin a nakonec jsem si vybrala "pouze" tento tělový cukrový peeling, který voní velice sladce, přímo jako bonbonky. 

Přijde mi, že obsahuje i olejovou složku, že mě velmi, velmi vyhovuje, ale co moc chválím, je ochranná krytka, aby po odštroubování byl produkt chválen. 
Velké balení 400g, kdy se rozhodně půlku beru s sebou do Prahy, abych mohla začít testovat a mohla napsat recenzi vyjde na cca 67,- Kč. 
Naušničky, podobnou zlatou bižu mám tuším, že Sinsay již rok a slouží dobře, tak jsem si říkala, proč nepořídit další. Tento set 12ti párů vyšel asi na 65,- Kč, ale obávám se, že mi bude dělat v uších neplechu. 

Již jsem je jednou měla při procházce a když jsem si je sundavala, tak jsem měla lehce zakrvácené ušní dírky, no uvidíme. : )


Lentilky, přesypané na cesty, připravené přímo pro mne kamkoli s sebou. 


A ještě vlastně jsem si udělala jednu velkou radost. Za 50,- Kč jsem pořídila těchto pět krásných Gladiolů, jen tak, sama pro sebe. Dělají mi radost jen chvíli, ale i tak to za to stálo. Brát je s sebou do Prahy busem zřejmě není dobrý nápad. 

Musím celkově velmi pochválit menší krámky tady v Třebíči, ve čtvrti zvané Horka Domky. Milí, ochotní lidé, vstřícné jednání, dá se platit kartou. Ať už to vezmu od samoobsluhy, přes květinářství, poštu až po řeznictví. To mě na tom také baví moc. 


No a tímto bych zakončila tyto nákupy, které jsou více o potravinách a méně o kosmetice, ale psali jste si, že i takové ty běžnější produkty vás "baví" - zajímají. 


Moc děkuji za pozornost a přízeň mému blogu, nejen zde, ale i na INSTAGRAMU a FB.

 

Tvé podpory si velmi vážím a každá zpětná vazba je pro mne velkým 

přínosem.


Přeji Ti krásný a pohodový dnešní den.


papa E. A. 😻😉



4 komentáře:

  1. Eriko, ty gladioly jsou nádherné. Máme je na chalupě, ale letos nám vykvetl zatím jen jeden a ostatní ani nevypadají, že by se jim kvést chtělo. Možná jsme je na jaře dali pozdě do země.
    Pekanové ořechy mi taky chutnají, jen když otevřu sáček, tak nevím, kdy přestat :D
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáňo, joo, ty gladioly byly podle mě zahrádky, ☺. M. má sáček taky na posezení v sobě, mě příliš neoslovují, nejraději mám asi kešu a nebo pistácie, ovšem vyloupané. Přeji krásný sváteční den. ☺♥

      Vymazat
  2. Ahoj Eri, moc pěkné nákupy s tím jídlem mi děláš vždycky chutě... :-D hlavně s tím Milky Way sakra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, já do Actionu nesmím, protože tam je tolik lákadel 😶‍🌫️😶‍🌫️

      Vymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Recenze- Huda beauty mascara

AHOJ HOLKY,  moc vás vítám u dnešní recenze. Tuto řasenku od HUDA BEUTY LEGIT LASHES   mám doma od loňska. Je to miniaturka, ale ...