úterý 9. ledna 2024

#Recenze - Adventní kalendář SonnentoR

AHOJ HOLKY, 
to že miluji čaje a i adventní kalendáře tady píšu opakovaně. Poprvé jsem si letos pořídila TENTO ČAJOVÝ ADVENTNÍ KALENDÁŘ značky SonnentoR. Značku příliš ozkoušenou nemám, ale vím, že je celkem oblíbená, cenově se drží spíš se vyšší úrovně, alespoň tedy v běžném marketu. Nabízejí tuším, i např. koření. 
Tento čajový kalendář jsem si objednala již ze začátku podzimu a vyšel cca na 140,- Kč.
Obsahuje, jak jinak než 24 sáčků čajů, které jsou rozděleny na ovocné, bylinkové, černé a zelené. Nejméně mě však oslovily ty ovocné, zvláště pak ty, kde jsem cítila lékořici, kterou já vážně nerada. 
1. Dobrá nálada je fajn bylinný čaj, mě chutnal. 
2. Adventní ovocný čaj byl také fajn, prostě ovocný, kde dominoval můj oblíbený Ibišek, za mě prima. 
3. Zázvor a citron, kdyby zde nebyla nepříjemná a všudypřítomná Lékořice, čaj bych hodnotila kladně, takto nemohu, snad jsem jej ani nedopila. 
4. Čaj štěstí - vyšel na svátek Barbory, byl to příjemný čaj, s příchutí citrusů. 
5. English Tea Assam - tak tento čaj znám od kamaráda, byl dobrý, ale na mě příliš silný, nebo mi prostě padal na patro. Musela jsem si jej naředit. 
6. Jablíčko z pece - klasický skořicovo - jablečný čaj, prima byl, ale spíš jen tak někdy na chuť, na mé pravidelné ranní pití to není. 
7. Máta peprná, není moje vyloženě oblíbená bylinka, ale čaj mi chutnal. Osvěžující. 
8. Čas na perníček - kořeněný, sladší čaj. Byl fajn. 
9. Očista duše, tak tento bylinkový čaj jsem si užila z této trojice asi nejvíce. 
10. Šalvěj - bio kvalita, zrovna mě trochu pobolívalo ráno v krku, tak jsem si čajík rovnou uvařila. ¨
11. Kurkumový sen - výraznější kořeněný čaj. Kurkuma, roibos, kardamon, skořice. 
12. Zelený čaj jemný čínský - tak ten obsahuje kofein, to vím, byl dobrý, já zelené čaje moc ráda. 
13. Naplnit své sny - tak tam byl příliš cítit Anýz a Badyán s Kardamonem. Nic pro mě tedy.
14. Meduňka, prostě bylinkový čaj. Úplně Meduňku nevyhledávám, ale vypila jsem jej. 
15. Pai Mu Tan – bílý čaj bio, tak ten byl skvělý, já právě bíle čaje miluji. 
16. Skořicový zázrak, bal MOC FAJN, chutnal mi. Dávala jsem si jej o víkendu na chalupě. 
17. Balzám na nervy - prima název, trefný. Bylinkový čaj, který mi MOC CHUTNAL. 
18. Kouzlo krbu byl ovocný čaj, kde dominoval Ibišek a šípek. Ideální je podávat tento takovýto čaj s medem. 
19. Dobré ráno - byl bylinný čaj s lehkým nádechem lesního ovoce. Chutnal mi. 
20. Štěstí - Zklidni mysl - joo, tak to je přesně to, co potřebuji, nejen v adventním čase. Kopřiva a bříza byla cítit málo, bohužel můj neoblíbený Fynekl více. Takže za mě tento čaj spíš ne. 
21. Zimní noc - ovocný čaj, ibišek, aroma skořice, hodně podobný, jako jiné. Příliš mnoho skořice a pomerančové kůry na mě v tomto kalendáři. Někdy méně je více. 

22. Základy rovnováhy - je bylinný čaj, který mi vážně moc chutnal .Cítila jsem tedy mátu, chrpu, lípu a meduňku. 
23. Anděl strážný = tak mi občas říká DM♥. Jeho mi seslalo samo Nebe. Ovocný čaj, sice popis je bylinný, ale já cítila více jablka a Koriandru, kterému sekundoval bohužel Fenykl. 
24. posledním čajem a tím zřejmě nejlepším - JEŽÍŠKŮV NEBESKÝ ČAJ - byla bylinná směs černého Cejlonského čaje, skořice a hřebíčku. 
Byl to tuším, že můj druhý adventní kalendář tohoto druhu a BYL MOC FAJN. Sice bych rozhodně doporučila UBRAT FENYKL, jinak bych si jej klidně příští rok pořídila znovu. 


Moc Děkuji za Tvou pozornost a podporu blogu, který je tu již 9 let. ♥♥♥


Měj hezký dnešní, leč velmi mrazivý den. ❄️😯 Mě čeká cesta do Motola, na pravidelnou terapii, ale vůbec se mi do té zimy nechce.

Tak ať nezmrzneme.


8 komentářů:

  1. Značku Sonnentor mám moc ráda, jejich čaje a bylinky pravidelně kupuji. Taky jsem uvažovala nad tímto adventním, ale nakonec vyhrál advenťák od Nivei, který byl výborný.

    OdpovědětVymazat
  2. Čajový advenťák vypadá moc hezky, ale přiznám se, že ne všechny čaje by u mě prošly. Úplně nemusím ty navoněné. Přeji hezké lednové dny. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Evi, chápu, já jsem velký milovník čajů a také jejich spotřebitel. Krásný, leč velmi mrazivý den. ♥

      Vymazat
  3. Ahoj Eri, čajový advenťák není nic pro mě, jak jsem vloni zjistila. Sonnentor mám jako značku moc ráda, hlavně jejich ženský čaj piju při PMS pravidelně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ten kalendář vážně bavil. ♥ Krásný den kočko.

      Vymazat
  4. Eriko, nejspíš tušíš, že já si kupuju advenťáky hlavně kvůli přebalům :D. Sonnentor měl teď dva nebo tři roky po sobě stejný design, takže jsem letos lovila v jiných vodách (ostatně popis byl na blogu). Ale musím říci, že v posledních letech má S. avenťáky docela vymazlené. Bohužel pro mne milovníka černých a zelených čajů se tato firma víc profiluje na poli čajů bylinkových a ovocných, které já tolik nepiju. Ale k mému adventu patří i ty (ono totiž složení adventních kalendářů, pokud jde o druhy čajů, bývá dost podobné - rozhodně tam nepřevažují černé čaje;-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáňo, jsi taky můj velký vzor, co se týká čajů. ♥♥

      Vymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Recenze Isana micelární voda

AHOJ HOLKY,  přeji krásnou neděli a posílám velký pozdrav od Jadranu 🌞. Přináším rychlou recenzi na ČISTÍCÍ VODU ISANA. Balení je klasic...