pátek 16. srpna 2024

#Letní dovolena- Murter (červenec & srpen) 2024 I. část



 AHOJ HOLKY, 
vítám vás u dnešního článku, jak lze z názvu vyčíst o naší letní dovolené a tripu č. I. do Chorvatska na ostrov Murter. 
Začínám pěkně od začátku...
Ano, jedeme na to samé místo již podruhé - letos, já vlastně celkově podruhé. Je to zamilované místo DM a jezdí tam rád. Apartmán má všechno, co si člověk může o dovolené přát, hlavně skvělou polohu, svou malou pláž a báječný gril. Lední a dovolenkový vibe je automatický. 

Všechno takřka na poslední chvíli  : ). Den před odjezdem jsem si 
tady v OC Krakov nechala udělat nové nehty.
Poprvé jsem navštívila místní Asijské bistro, kde mají ale naprosto znamenité Pho bo, já si dala ovšem mou oblíbenou variantu s tofu. 

Bistro se jmenuje Sen Da Asian Cuisine. 
Snídaně pro kapitána 🖤.
Cestu jsme pojali velmi pohodově. Nikam jsme nespechali a jeli různě i zastavili. 
Večer jsme dokonce stihli zajít do místního baru, přímo pod chill zónu. 
Druhý den ráno, cestou na nákup základních potravin do místního Konzumu jsme se zastavili v této krásné kavárně. Která se přímo zaměřuje na snídaně a brunche. 
Slamak jsem si pořídila a velmi výhodně,  jen za 5€.
Druhý den ráno jsem si přivstala, nafotila asi první a poslední východ slunce. 

Zašla pro čerstvý chleba a uvelebila se na pláži.

Pokus o selfie z městské pláže, kam my jsme ovšem nechodili. Využívali jsme tu naši "soukromou", jen přes ulici cca 15m před apartmánem. 

Naložila jsem krásně koupené maso z místní super masny. Vyndala super věc, tím samozřejmě nemyslím nic jiného než REMOSKU. 
A hned se mi podařilo maso totálně přepéct a vysušit. Čili oběd nebyl vůbec dobrý, ale nevyhodili jsme jej, statečně dojedli. Já bohužel i trochu k večeři, ale vážně žádná sláva. Sice po závěrečném podlití se mi udělala šťáva alá demi glouse, ovšem to bylo asi tak všechno. 
Jinak celý den válečka na pláži. 

A brzy večer jsem vytuhla, byla jsem skutečně unavená, potřebovala dospat poslední tři noci. A taky mě od rána zaměstnával hlavu a stahoval strach = obava a péče, o jednoho kamaráda z AA, což mě dost tížilo. 
Martin Lee Gore měl 23/7/2024 své 63 narozeniny. Nemohu opomenout, samozřejmě. 🙃 Protože, jak víte, tak mé SRDCE BIJE PRO #DM. 
Pár plážových, ve slušivém slamáku, který se ale více než osvědčil. 

#nomakeupmakeup Prakticky vůbec jsem se nelíčila, jen občas, když jsme večeř šli do centra. Pleti naopak dělá dobře mořské klima a slaná voda, tak jsem toho využívala. 
Plavky tyrkysové Victorias Secrit, která mám velmi dlouho. 
Plavky mám skutečně min. tak 7-8 let, ale jak se nechodím nikam koupat, tak stále drží tvar, barvu, příjemný materiál. Jsou přímo z USA dovezené a kvalitu mohu jen a jen potvrdit. Investice se rozhodně vyplatí. 
Opět jedno selfie z kavárny, kam jsme šli přes poledne, kdy se na sluníčku skutečně nedalo být. 
#summe #me #holiday #Murter 
Klobouček je velmi praktický a to hlavně z toho důvodu, že mi chrání obličej a nemusím mít k tomu sluneční brýle, což mi VELMI VYHOVUJE. 
Výhled z pláže. 🌞
6:38h, čtvrteční východ slunce. 
Dovolenou jsme si tedy užívali plnými doušky. 
Neplánovaně jsme zavítali do úplně nově otevřené restaurace, kde jsme ochutnali skvělé Grundle a k tomu jak jinak hranolky pro mě navíc. 
#dinnertime #murte #croatia

Druhý den ráno jsme se šli projít, kochali jsme se a cestou si natrhali skvělé fíky, které oba milujeme. 
A taky jsme se cestou pro čerstvý chleba, který je ovšem dobrý i opečený, jako suchý toust, nebo s máslem zastavili v kavárně. 
#coffeetime #kavarenskypovalec #dovolena
Vystavili jsme alespoň takto provizorně na knihovnu obraz od Péti. ♥

DM ráno zašel na místní trh a přinesl tyto dvě skvělé, naprosto čerstvé ryby. 

Prosím pěkně, tak toto je Mořský vlk. Kterého jsme jen propláchli, jelikož jej milá a prý upovídaná paní naprosto vyčistila. 

Pouze jsme přidali čerstvé bylinky, citron, sůl a šel na gril. 
Gril je tady naprosto parádní, čili je radost na něm vařit, no a jelikož my ryby milujeme, tak jsme si jich skutečně dopřávali hojně. K tomu pouze kopec zeleniny, čerstvý chleba, kterého bych se mohla "užrat" a dvě vařené brambory, které byly spíš taková z nouze cnost. 
Ryba byla naprosto fantastická, Mořský vlk a Pražma, to jsou asi mé dvě nejoblíbenější ryby, které tady zvládnu připravit. 
Západ slunce na molu, v marině v centru. 
Plavková sezóna. V pořadí třetí model. 🌞


Musím se přiznat, že mě samotnou překvapilo, jak mě válení, koupání a slunění na pláži "očarovalo". 
Další oběd v podání gril chefa. Koupená Pleskavice v Konzumu, byla neskutečně chutná, šťavnatá, prostě parádička.  
K tomu nesměla samozřejmě chybět cibulka a koupili jsme nakládané okurečky.

A nealko Staropramen, který chutná jinak, více autenticky, jako pivo, musela jsem si jej nechat na 2x, aby mi v lednici trochu zvětralo. Jinak by to bylo celkem "silné kafe" pro abstinujícího alkoholika. 

Náš malý výlet do nedalekého Tisna, kde je zvedací most, díky němuž se dostanete na ostrov Murter. 
Západ slunce. 
Skutečně znamenitá večeře ve vyhlášené restauraci Braščica. 
Nedělají rezervace, tak jsme chvíli na stůl čekali, ale stálo to za to. 
Dva předkrmy, salát z chobotnice a mix lehce zauzených plodů moře. 
Jako hlavní chod si dal DM Olihně a já Makrelu s pomfrity.
Prostě luxusní jídlo. Ještě, ze jsme jeli autem, jinak bychom se snad nedovalili. 
Byl to krásný večer. Díky lásko. 
A tímto bych ukončila první týden, naši báječné dovolené. 
A kam nejraději jezdíš ty na dovolenou??

S DM jsme se vlastně shodli na tom, že Chorvatsko je naše oblíbená destinace. Já byla celkem za svůj život, nepočítaje letošní rok asi 13x u Jadranského pobřeží a to asi na 9ti různých místech. 
Moc ti děkuji za pozornost a přízeň mému blogu, které si velmi vážím. Každý tvůj komentář a zpětná vazba je pro mě motivací. Díky za skvělou bloggerskou komunitu, kterou zde máme. 

7 komentářů:

  1. Ahoj Eri, já se přiznám, že mě dost limituje v dovolené rozpočet a obvykle se pak podřizuji ještě dalším lidem. Když jedeme s partou tak se to musí všem hodit, musí se tam všichni vejít, shodnout se na místě, na ceně, na výletech a když s partnerem tak obvykle jezdíme 1-2x ročně jen někam v rámci ČR na víkend. U moře jsem zatím byla vždy s rodiči a také to platili, případně se školou, ale to též platily rodiče. Celou dovolenou, co jsem platila a vybírala od A do Z byl vloni Řím. Ale ať nejsem škarohlíd za poslední rok jsem si odškrtla Itálii (Řím), Řecko a naše české tuze krásné Znojmo, takže hned 3 položky z mého seznamu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, plně chápu, zvláště má-li se domluvit vícero lidí, to je pak logisticky náročnější plánování. Já jsem vlastně Chorvatskem tak trochu odkojená. Byla jsem tam 15x asi na 10ti místech. Tři odškrtnutí nezní vůbec zle, naopak paráda. Se snoubencem taky rekonstruujete - stavíte vlastní bydlení, to je úžasné, to jen tak někdo hned nemá. Dřete na tom každou volnou chvíli. A vaše wellness pobyty se mi velmi zamlouvají. ♥♥ Měj krásný sobotní večer.

      Vymazat
  2. Eri, my jezdíme spíš někam do hor a chodíme na výlety. Jižní kraje kvůli horku zrovna nevyhledáváme. I když jsme tedy byli ve Slovinsku, Černé Hoře a Albánii - ale v horách :). K moři jsme jezdili, dokud byl syn malý, tak kvůli němu.
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáňo, než jsem stačila dočíst větu, tak mě hned napadlo, že zmíněné destinace, které jste v horách absolvovali by mohly být pro vás zajímavé. A co Alpy?? Kolegyně byli i s dětmi nyní v Tyrolech. Krásnou sobotu přeji. ☺♥

      Vymazat
  3. Tak na tenhle příspěvek jsem se dost těšila. Mám ráda cestování, v Chor. jsem byla celkem 17x,ale poslední dobou už mě fakt neláká. K moři a poslední dobou k Atlantiku jezdíme rádi a často)))
    Měli jste se fajn. To je vidět t fotek. Bude pokračování, další část???

    OdpovědětVymazat
  4. It looks like you had such an amazing trip! Great food and great views...sounds perfect to me! :D
    the creation of beauty is art.

    OdpovědětVymazat
  5. Eri,
    krásna dovolenka. Naposledy som bola v Chorvátsku asi pred 18 rokmi :-) My sme sa včera vrátili z nášho milovaného Grécka, teraz sme boli na ostrove Rodos.
    Pááá

    OdpovědětVymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Recenze- produkty z Dr. Müller

AHOJ HOLKY,  moc vás vítám u dnešní dvojité recenze produktů, které jsem si pořídila v Drogérii Müller, v Chorvatsku o dovolené.  Na začá...