pondělí 15. května 2017

Čarodejnice na Malvazinkách "a tak si žiju"



AHOJ, AHOJ,


Moc Vás vítám u dnešního článku, který je z čarodejnic, které jsme organizovali s mým mužem a naší milou kamarádkou Bělou na plácku na Malvazinkách, více o tomto plácku se dozvíte ZDE.



Na tomto území před více jak pěti lety chtěl developer provést zásadní a masovou výstavbu, ale místní občani vč. mého muže, který je komunální politik (ale to už asi nemusím zmiňovat) se zasadili o to, že k výstavbě nedošlo.


Ale jelikož je to v územním plánu vedeno jako stavební pozemek a pozemky patří MČ Praha 5 tak můj muž z pozice místostarosty P5 vyhlásil participativní plánování v čele s panem architektem Klápštěm, který je průkopníkem tohoto plánování a nechal zpracovat studii.


Do studie byli samozřejmě zapojeni místní občani, místní architekti a zástupci radnice.

Výsledek je takový, že k menší zástavbě dojde, ale bude zachován park, o což lidem šlo primárně.


Tak to jsem Vám malinkato přiblížila místní kauzu, ale my jsme se rozhodli, že pro místní zajistíme pálení čarodejnic, protože tady na plácku jsou sousedské akce velice populární a žádané.


Domluvili jsme se, kdo co zařídí, nakoupili jsme potraviny, Běla zajistila přes svého milého muže pípu s pivem a malinovkou.


Dorazili jsme na místo a začali jsme stavět stan, protože nám zrovna příliš počasí nepřálo.  V tu sobotu v Praze pršelo jen jednou a zrovna v tu chvíli, kdy jsme stavěli stan. Takže jsme dost promokli a já si pak mikinu sušila u ohníčku.


Jak vidíte tak na akci přišli sousedé z blízkého, ale i vzdálenějšího okolí, stan jsme zdárně postavili, přinesli lavice a stoly.


Sousedé spolu s dětmi vytvořili čarodejnici, kterou poté upálili. Vše svépomocí. Každý přinesl něco, někdo přinesl zeleninu, druhý hořčici s koláčem, někdo zase brambůrky, které zmizely rychlostí blesku.


Příspěvek na pivo byl čistě dobrovolný a vybralo se dost, pokryly se náklady spojené s pivem a malinovkou. Jak říkám plácek je známý svými sousedskými aktivitami a lidé jsou zvyklí sem chodit.


Atmosféra byla krásná, přátelská, pokojná a děti si hrály, pobíhaly a dospělí a rodiče diskutovali a radovali se z společného setkání.


Buřtíků bylo dost, jenom my jich přinesly přes dvě kila a kupovala jsem poctivé buřtíky na farmářských trzích a dle pana prodejce měly 88% masa, jako dřív.



O tématické masky také nebyla nouze.


Kluci přinesly kytáry a hrálo a zpívalo se až do večerních hodin.


Jinak se nebojte oheň jsme měli řádně nahlášen na hasičích, bez toho by to ani nešlo.


Celou tuto akci jsme tedy koordinovali ve třech a přišlo přes šedesát lidí vč. dětí.


Prostě a jednoduše to bylo krásné sousedské odpoledne strávené na plácku.


Já se totálně přejedla buřtíků, ale byly moc dobré.


A lidé diskutovali a bavili se.


Jsme moc rádi, že se nám akce podařila.


Jak říkám i taková to podařená akce se dá udělat z mála.

Díky za podporu novému spolku Živá Praha 5.


Zpívalo se a veselilo.


A jak jste trávili čarodejnice a konec dubny Vy?



Přeji Vám krásný a pohodový den.

papa Vaše E.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#OBLÍBENCI za březen - march 2024

  AHOJ HOLKY, přeji krásný pátek a moc tě vítám u mých oblíbenců za březen, což je nejen první jarní měsíc, ale taky můj narozen...