čtvrtek 15. října 2020

#Recenze - Isana VLČÍ MÁK a Balea šampon s ph 5,5

 


AHOJ,AHOJ,

přeji krásný čtvrtek a vítám Tě u dnešního článku, u dnešní recenze dvou drogérkových produktů. Privátní značky drogérií, nebo i jiných řetězců kupuji celkem pravidelně a moc ráda, zvlátě pak Baleu, která má neskutečně krásné a hravé obaly. 


Dnes jsem si připravila právě zmíněnou Baleu šampon Med s pH 5,5 a potom také zástupce z Rossmann drogérie, jejich značku Isana a to sprchový gel s vůní Vlčího máku. Oba produkty jsem koupila zcela neplánovaně a dalo by se i říci, že jsem je v regálu objevila a tak jsem je i díky příhodné ceně vzala. 


BALEA - MED ŠAMPON S PH 5,5 má celkem běžné, trochu uniformní - nudné balení, není na první pohled ničím výjimečný, ale to mu pro tentokrát "dokáži odpustit". ☺

Jedná se o šampon Med, který je určen pro citlivou pokožku, je vhodný pro všechny typy vlasů a jak název nese má pH 5,5, což byla před dlouhými léty velká reklamní kampaň značky Dove, co si vzpomínám, ale to už je tak trochu pro "pamětníky". Neobsahuje alkalické mýdlo, za to obsahuje provitamin B5, cukrové tenzidy a jemné mycí substituce. Má chránit vlasovou pokožku a docílit jemné struktury vlasu. 


Šampon má běžnou velikost, obsahuje 300 ml produktu a je veganský. 
Cena je běžná, na kterou jsem zvyklá u produktů Balea, čili do 30,- Kč za toto balení. 

Balea šampon Med pH 5,5 je velice jemný, má krásnou pudrově - čistou parfemaci, která je nevtíravá, ale přitom z vlasů jde cítit. Můj proces mytí je dle potřeby, ale převážně vlasy umývám co 2 dny, pokud si tedy nevypomůžu suchým šamponem a myji vlasy 2x po sobě. 

Nejenom vůně je příjemná, ale i jemná krémová konzistence mi vyhovuje. Dobře pění, nevysušuje ani nijak nedráždí vlasovou pokožku hlavy, skutečně dodá mým vlasům trochu lesku navíc a jsou opravdu jemnější. 
Po použití tohoto produktu, mám tzv. skutečný pocit umytých vlasů, ale to dělá hlavně ta příjemná vůně čistoty a jemnost vlasů. 

S TÍMTO PRODUKTEM JSEM VELMI, VELMI SPOKOJENÁ  a zaujal mne natolik, že si ho rozhodně pořídím znovu a podívám se po dalších produktech z této Med pH 5,5 řady. 
Takže za MNE ROZHODNĚ ANO. 


ISANA - SPRCHOVÝ GEL S VŮNÍ VLČÍHO MÁKU z letní limitované edice jsem si po pravdě vzala díky pěknému a výraznému obalu. Produktu jsem si všimla až u pokladny, kdy byl vyskládán v košíčku s dalšími Isana produkty. 
Jelikož si vlčí máky pamatuji, nebo lépe řečeno vybavuji ze svého dětství a nedávno jsem ji nějaké fotila na ostrově Štvanice, tak to mne zlákalo natolik, že jsem si sprcháč pořídila, i přes to, že jsem tak trochu tušila, že mému nosu příliš lahodit nebude. 


Isana sprchový gel je v běžné velikosti o objemu 300 ml, je také veganský, jedná se tedy o letní limitovanou edici a cenově se pohybuje okolo 30,- Kč. 

Vůně je ovšem, alespoň tedy pro mne příliš umělá, neautentická a na můj vkus "převoněná". 
Produkt pěkně myje, pění, trochu víc vysušuje pokožku, ale ta vůně vše doslova přebije. 
Jak říkám, tak trochu jsem tušila, že pro můj nos to nebude, to pravé ořechové, a také jsem se nemýlila. Navíc v prodejně jsem opravdu ani nezkoušela produkt očichat, i když jsem viděla, jak nějaké slečny se snažily přes roušku / respirátor zjistit vůni produktů. 

Za mne tento sprcháč má krásný obal, jistě je to dobrý nápad, ale pro mne NENÍ. Mou pokožku příliš vysušuje a nemám v oblibě takto uměle-převoněné parfemace produktů. Je mi líto, ale SAMA ZA SEBE TENTO PRODUKT DOPORUČIT NEMOHU. 


Konzistence šamponu je více tekutá/krémová, má lehkou pelovou světlou barvu. S produktem se mi pracuje dobře a PLNĚ VYHOVUJE MÝM POTŘEBÁM. 

Sprchový gel Isana - vlčí máky má oproti šamponu hutnější/krémovou konzistenci, červeno - růžové gelové barvy, pění dobře, myje dobře, ale hodně mou pokožku vysušuje a já se prostě nedokáži ztotožnit s umělou parfemací, která mému nosu nesedí. BOHUŽEL PROTO TENTO PRODUKT ZA SEBE DOPORUČIT NEMOHU. 


Po delší době tady mám produkt, který mne nesedl, což se opravdu nestává, ale věřím, že vůně a citlivost na parfemaci je velmi individuální záležitost. 

No a jaké produkty nyní do sprchy / umývání vlasů používáš nyní Ty?


Moc děkuji za pozornost této recenzi, která mne velmi těší. 

Přeji Ti krásný a pohodový den. 

papa E. A.

a





6 komentářů:

  1. Eri,
    vďaka za tip na šampón, už som zúfalá z mojich vlasov, ako sa začali rýchlo mastiť...
    Pekný deň :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Aďko, šampon mě opravdu překvapil, jak moc "care" je. Určitě vřele doporučuji a sama si ho budu pořizovat znovu!! pěkný den. ♥

      Vymazat
  2. Ahoj,
    tvoje produkty neznám, asi jsem ani nikdy sprchový gel od Isany neměla. Zrovna mám šampon proti padání vlasů, který testuji v rámci spolupráce. Zatím jsem celkem spokojená, do konce měsíce bude určitě recenze. Sprchový gel mám z Baley a je to ta jejich výroční limitka s citronem, která je moc povedená. Už mi ale dochází, takže pak budu asi používat gel od Yves Rocher. Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, do Rossmannu se snad tento týden dostanu, na jejich akci 1+1. Na recenzi se už těším. ♥

      Vymazat
  3. Z řady Baea med jsem měla sprcháč a taky jsem s ním byla spokojená.
    A recenzi na sprcháč Isana beru jako varování, čemu se vyhnout, protože nemám ráda kosmetiku, která má umělou nebo příliš výraznou vůni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáňo, děkuji moc za tip, sprcháč si ráda pořídím! ☺

      Vymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Shopping2024 XIII.

  AHOJ HOLKY,  hezký začátek, nového pracovního týdne přeji, zároveň a moc tě vítám u nákupů.  Začnu tedy narozeninovým dárkem pro DM., kter...