úterý 10. listopadu 2020

#Recenze - "MOJI" pomocníci 👍✔


AHOJ,AHOJ,

přeji krásné úterý, vítám Tě u dnešního článku s mými tipy / pomocníky pro takové ty "NAŠE DNY", které se mi osvědčily. 


V období men. cyklu se mám větší spotřebu balzámu na rty, jelikož mám mnohem sušší pokožku, tudíž častěji sahám po hydratačním balzámku La Roche - Posay, který je v této praktické tubičce. 

Skvěle rty hydratuje a chrání proti vnějším vlivům, rychle se vstřebává a na rtech vytvoří příjemný ochranný film!
Díky praktické tubičce si s ním občas namažu i suchá místa např. na rukách nebo loktech, vlastně poslouží mi, jako taková vazelínka. 


Tento obnovující a ochranný balzám na rty jsem si vybrala díky spolupráci s Benu, kde značku LA ROCHE-POSAY a nejen ji najdete. 



 La Roche-Posey je balzámek v tubičce se sploštělým a praktickým aplikátorkem. Jedná se vlastně o takovou vazelínku, která je příjemná, rychle se vstřebá do rtů, dodá jim hydrataci na dlouhou dobu a dokáže si poradit i s popraskanými rty či drobnými oděrkami / trhlinkami, které podpoří v jejich hojení.

Balzámek používám ráno, v průběhu celého dne a večer nanesu vyšší vrstvu. Osvědčil se mi také jako podklad pod rtěnku, zvláště pak pod matnou – dlouhotrvající. Pokud si děláte peeling rtů, tak je skvělý jako následná péče.

 

Čaj s kontryhelem a hluchavkou je prostě bylinkový čaj určený primárně pro naše men. období, ale já ho nejvíce užívám v době PMS. 

Poslední dobou se mi lehké PMS dostavilo a sama od sebe jsem začala pátrat a hledat, co s tím, jak podpořit větší pohodu a průběh. Jednoznačně mi z toho vyšla bylinka zvaná KONTRYHEL. Takže když jsem na e-shopu Benu vybírala v sekci bylinných čajů, má volba byla jasná. 


Bylinný čaj Dr. Müller PHARMA - GYNOTON s Konryhelem, Hluchavkou, Řebříčkem a Mátou má příjemnou jemnou, bylinnou chuť. Mě směs bylin chutná, piji 3x/4x denně šálek v období přímo PMS, nebo při men. cyklu. 


Zaznamenala jsem, že mi čaj uleví od bolesti, zmírní napětí a velmi pozitivní dopad má také na peristalatiku střev. 

Tento čaj bych popsala asi takto, JE TO PŘÍJEMNÉ S UŽITEČNÝM. 
Mě čaj prostě chutná, pila bych ho klidně běžně přes celý rok, cítím = vnímám sama na sobě jeho pozitivní a zmírňující dopad nežádoucích projevů men. cyklu a ještě podpořím svůj pitný režim!.


Toto jsou takoví malí pomocníci při mém men. cyklu. Jen bych ráda zdůraznila, že jsou to mé postřehy, respektive dva pomocníci, kteří fungují mě. Každá jsme velmi jiná, jinak citlivá a potřebujeme svou individuální péči. Plus min. přihlédnutí ke zdravotním aspektům, apod.....

Každopádně jak balzámek, tak i bylinný čaj jsou mými tipy. 

A jaké bylinné čaje máš ráda Ty? 


Moc děkuji za Tvou přízeň a pozornost, které si

 velmi vážím a těší mě. 


Přeji krásný a pohodový den. 


papa E. A. 

16 komentářů:

  1. Já mám moc ráda bylinkové čaje od Dr. Maxe. Hlavně ten uklidňující, dobře se po něm spí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Bylinné čaje moc ráda nemám, ale ten balzám na rty by se mi líbil.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Možná bych mohla zkusit ten čaj, PMS mám někdy také dost nepříjemné, snad by to mohlo pomoci! Skvěle zpracovaný článek :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj a pěkný večer přeji. Oba produkty mohu vřele doporučit, čaj je navíc chutný a mě celkem slušně zabral, ale PMS je prostě dost individuální záležitost. ☺ Děkuji moc ♥.

      Vymazat
  4. Já bylinkové čaje moc ráda nemám, resp. jsem je dřív nepila skoro vůbec. Ale moje sběratelská vášeň pro sbírání čajových přebalů mne naučila vypít skoro všechno, takže i bylinky. Ale oblíbence mezi nimi nemám - je to pro mne spíš nutné zlo. Pokud jde o čaje, tak mám v oblibě černé a zelené bez příchutě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáňo, zrovna jsem si říkala, že pro milovnici=odbornici přes čaje je to zvláštní, ale plně chápu. Já zrovna piji podbělový čaj nasbíraný maminkou. ♥ Krásný den.

      Vymazat
  5. Na kontryhelový čaj také nedám dopustit :) Byl jediný, který mi pomohl :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, mě taky pomohl/pomáhá a navíc je chutný. ☺ Prima den přeji.

      Vymazat
  6. Balzám na rty se mi moc líbí! Bylinkové čaje moc nemusím, spíše výjimečně. Měj se hezky!
    Michaela Blog || Instagram

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, balzámek se stal mým velkým oblíbencem!! Určitě doporučuji, stojí za investici. ☺ Prima den přeji.

      Vymazat
  7. Mě se při menstruaci osvědčily bylinné tabletky Aguncaston, co mi doporučila gynekoložka. Čaj ale také zkusím, bylinkové mám moc ráda, takže díky za tip :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já jsem toto nikdy se svou gynekoložkou naštěstí nemusela řešit, ale moc děkuji za prima tip. Pěkný den. ☺

      Vymazat
  8. Já bych potřebovala na ty rty. Žádný jelení luje mi vůbec nepomáhají. A čaje nepiji, takže se s tím musím vypořádat jinak :-D

    https://pridesoul.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, určitě mohu tento balzámek na rty doporučit, je skutečně hojivý a moc výživný. Ještě bych mohla doporučit např. Carmex. Prima večer. ☺

      Vymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Giveaway ll. Spring time 🍀🌻☀️

AHOJ HOLKY, krásnou neděli přeji. Doufám, že máte hezký, víkend, počasí se umoudřilo a opět tady máme krásné (první dva slunné d...