čtvrtek 12. listopadu 2020

#ShoppingTime No. 42

 

AHOJ,AHOJ,

přeji krásný čtvrtek, a vítám Tě u mého dnešního článku s takovými běžnými týdenními nákupy. 
Začnu trochu zdravěji a ovocem. Hroznové víno patří mezi mé nejoblíbenější ovoce a Kaki měli v Lidlu v akci, tak jsem ho po delší době vzala a bylo dobré. 


Ovoce jsem si omyla, nakrájela a dala na talířek, super jako svačinka nebo jako takové to "zobání" něčeho dobrého. 


Jak víš, tak já sýry miluji, na tento jsem v Lidlu natrefila poprvé. Maasdamer s kousky ořechů uvnitř mi totiž připomněl Goudu s pískavicí, kterou mají u nás ve vinotéce a je to skvělý a velmi oblíbený sýr. Ani tento nebyl špatný, poměr / cena / kvalita fajn. Na mě je příliš sladký, což já nevyhledávám, ale ráda jsem ho vyzkoušela. 

A co je další plus u tohoto sýru, kde byl vyroben, není to polský sýr, ale německý! Takže super, je to hned znát!


Tvarohová tyčinka, chlazený produkt, který jsem objevila díky Makyně z YTB, která ho chválila. Není to vůbec špatný, asi i zdravější produkt na mlsání, ale já mě tyto tvarohové záležitosti příliš neoslovují. 


V akci jsem ulovila pendreky, oooo mé dětství. Přeslazené až chvílemi kyselé sladkosti. Občas je fajn takto nostalgicky zamlsat. 


Cizrnu dávám do salátů, používám ji i na vaření, nebo třeba do polévek. Dobrá, ale podražila, hold inflace je znát, jistě jsi to taky zaznamenala u některých produktů. 


Ulovila jsem i pěkný ledový salát a k tomu mix polníčku s rukolou a udělala jsem si svěží salát v pochmurném podzimním počasí. 👍🥗


Mix nákupu z Lidlu. Černý čaj jsem vzala poprvé, citronek kupuji tak 2x roka, hodí se právě k černému čaji, který jako jediný si občas osladím. 
Mandarinková sezona začala, tak jsem jich pár vzala na zkoušku a zbytek jsou běžné trvanlivé potraviny, pro případ lockdown. 


V Lidlu (kde také jinde) jsem zcela náhodou objevila tuto masovou VEPŘOVOU KONZERVU NA ČESNEKU od České společnosti Veseko. 
Jak vidíš na obrázku jsou hned dvě konzervy, protože když jsem ji ochutnala, rázem jsem se vrátila do dětství a druhý den si zašla koupit další dvě. 


300 g konzerva stojí 35,- Kč a je skutečně skvělá, respektive mě chutná. Konzervy - tedy ty masové téměř vůbec nekupuji, ale tady jsem udělala ráda výjimku a jak jsem se dozvěděla z webu společnosti VESEKO z Velkého Šenova, kde je výroba konzerv tradována již z padesátých let minulého století, tak také pro Lidl vyrábí masové konzervy Pikos. 


Snídaňové Corn Flakes, když je nouze, nebo prostě nevím, co bych si tak dala. Přidávám do jogurtu s ovocem. 

Knižní série Lovecraft sebrané spisy, jako vánoční dárek, který si M. vybral. 


Tyto nákupy až na výjimku knih jsou spíše takové "obyčejné", denní potřeby/spotřeby. 

No a jak nakupuješ v poslední době Ty? Co vánoční dárky? 

Moc děkuji za Tvou přízeň a pozornost tomuto příspěvku, která mě velmi těší. 

Přeji krásný dnešní den. 

papa E. A. 







14 komentářů:

  1. Vánoční dárky už mám skoro vyřešeny huraaaa))) jinak se mé nákupy točí jen kolem doplňování lednice)))

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Eri,
    pěkně sis nakoupila. Já jsem byla včera večer v Bille a poídila pečivo, čerstvou šunku a debrecínku, papriky pro mamku, colu (jsem ostuda, co ji miluje), nějaké sýry a toustový chléb na neděli, kdy nebudou otevřené obchody. JInak na Vánoce už nakupuji, něco z Avonu, něco z Manufaktury, spoustu knih a objednala jsem pro tátu funkční tričko na eshopu Lidlu. Už se těším, až se otevřou normální obchody. Měj se krásně, těším se na další článek!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, jdeš na to velmi pěkně systematicky....👍😇. Co se týká funkčního prádla a i sportovního oblečení, tak si ho velmi chválil můj bývalý kolega Pepa, nedal na něj dopustit. Krásný večer přeji. ☺

      Vymazat
  3. Dopĺňam chladničku každý deň a asi dvakrát do týždňa robím veľký nákup... darčeky zatiaľ nemám a premýšľam, čo komu darovať.
    Ja používam sušený cícer, večer namočím, ráno uvarím... nechutí nám ten z konzervy.
    Pekný víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Aďko, nad řádně namočené a uvařené luštěniny není, ty jsou nejlepší! Naprosto souhlasím, ale když chci třeba rychle cizrnu do salátu, je tato hned po ruce. Krásný víkend přeji. ☺

      Vymazat
  4. Tomu vravím pekná zbierka Lovecrafta! Môj manžel by sa určite tiež potešil (aj ja samozrejme :)). Inak, tie gumené valčeky mám tiež rada :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji, jak koukam, tak je to u našich drahých polovicek populární. 👍🖤 Přeji pěkný den.

      Vymazat
  5. Já cizrnu nerada (sním jí jedině, když si z ní upatlám hummus), zato sýr, ten bych si dala. A mám ráda i ten kulatý Knackebrot od Racia. Měla jsem i ten černý čaj, kupovala jsem ho na chatu. My jsme tenhle týden spíš vyjídali ledničku a dojídali zbytky z víkendu. Nakupovat jsem byla jen v pondělí (právě v Lidlu).
    S vánočními dárky jsem právě začala - objednala jsem mámě krém na YR a chystám se na knihy.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. YR mě láká svou vánoční limitkou! Vyjidat zásoby je rozumné! Krásný den milá Stano. 👍🤗

      Vymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Recenze Isana shower time

AHOJ HOLKY,  přeji vám krásný dnešní den.  K Isaně se nyní dostanu častěji, nežli k Balee, protože do DMka téměř napáchnu, chjo....