sobota 21. listopadu 2020

#ShoppingTime No. 44


AHOJ,AHOJ,

přeji pěkný víkend,  a vítám Tě u dnešních = týdenních nákupech. 
Začnu v naší malé "Sapě", kde jsem pořídila tuto chilli omáčku Sate Tom Ngon pro M.!


Mandarinky jsou poslední dobou oblíbeným ovocem a je zvláštní, že i když každá vypadá stejně, chutnají odlišně. Jedna je kyselá a další zase sladká....


Z pórku a cuket, které jsem pořídila rovněž v místní V. večerce, jsem uvařila opravdu dobrý cuketovo - pórkový krém zjemněný smetanou. 


Takto vařím krémové polévky já: (Na másle restuji nejdřív nakrájený pórek, potom postupně přidávám cukety, zaliji vodou či vývarem, vařím do změknutí a rozmixuji. Dochutím solí, pepřem, sušeným česnekem či chilli. Na závěr zjemním 30% smetanu a provařím). 


Mé oblíbené těstoviny, jsou opravdu jako domácí. Nejčastěji si k nim dávám zeleninovou směs či sýrovou. 
A pak jsem si vzala tento obří bílý jogurt, který má celé jedno kilo a upozorňovala na něj ve svém blogu Verča Blueberrypink. 👍

Nějaké koření jsem dokoupila a také tuto hořčici, která je opravdu moc dobrá, chuťově mi připomíná skutečnou Dijonskou, doporučuji. 


PR předměty z FSV UK mě mile potěšily. Ponožky už mám, ale odznáčky i taška u mě našly své místo. Děkuji moc! 

Běžný nákup, malá mražená zelenina, bílý jogurt, vše na vaření a do salátu. 
Nějaké sušenky k čaji, oboje mé oblíbené. 

A posledními položkami tohoto nákupového příspěvku je mé oblíbené kokosové mléko, ze kterého jsem vařila zeleninové "kari" (z pórku, květáku a žampionů). Mé milované a vyprodávající se Lentilky a sýr Cottage do salátu. 


Podzimní chladné období s sebou nese vyšší spotřebu čajů. Ovocné čaje piji spíš sporadicky, jelikož miluji maliny, tak jsem si v Lidlu vzala tento velmi levný malinový čaj, který spíš obarví vodu, ale za zkoušku to stálo. 


Dostala jsem chuť na nějaký džem či marmeládu a jelikož nejsem velkým fandou jahod, tak jsem si vzala variantu s pomerančem a jedny ovesné vločky. Na pomerančovou marmeládu jsem zvědavá, jelikož znám tu z Německa a musím se pochválit, že jsem jednou pomerančový džem sama vyráběla. 

Tak závěrem jsem se tak zcela nesobecky pochválila....🙃. A za jaké úlovky se můžeš pochválit Ty, co pěkného se Ti podařilo sehnat? 
Děkuji za pozornost tomuto příspěvku a přeji Ti krásný a pohodový den. 

papa E. A. ♥



 

11 komentářů:

  1. Ahoj, pěkné nákupy jsi pořídila. To je typ článku, co bych mohla číst každý den:-) Já jsem dneska byla v Penny, hlavně kvůli máslu, které bylo za 26,90 Kč. Samozřejmě jsem toho koupila ale více - pečivo, šunku, sýr, bílý jogurt, košíčky na naplnění, tonic rodičům, colu sobě, mléko v akci. Moc jsem toho nebrala, doma mám nakoupenou zeleninu a ovoce, jiné typy sýrů, maso... zaujala mě ta pomerančová marmeláda, té jsem si v Lidlu ještě nevšimla. Vždy tam kupuji babičce meruňkovou a jahodovou (chce jen od této značky, ani naše domácí nejí). Na tu pomerančovou se budu muset podívat, mamka ji miluje, na mě je hořká. Díky za skvělý typ!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, tím Penny jsi mě nalákala, dlouho se přiznám, že jsem tam nezavítala. Asi bych toho chtěla pořídit víc a nechce se mi to samotné tahat tramvají...= extrémní pohodlnost, vím. Ano, marmeláda s pomerančem je tak příjemně hořká, až chvílemi kořeněná, proto ji mám ráda. 👍 Přeji krásný večer. ☺

      Vymazat
  2. Ahoj,
    super nákupy a veľa z toho nakupujem aj ja :-)
    Pomarančovú, ale aj mandarínkou marmeládu varím každý rok, zatiaľ som lepšiu nejedla...
    Dnes som bola s mužíčkom neplánovane v obchode aj ja (včera sme tam nechali stovku) a nakúpili sme aj pár darčekov pod stromček a potrebné suroviny na dnešný koláč. Inak milujem kokosové mlieko v plechovke, rada s ním varím okrem indických jedál aj tapiokový puding, recept mám od Thajko/Francúzky :)))
    Ja som pred nedávnom objavila Dijon horčicu v Kauf.....e a chutí vynikajúco, ale vyskúšam aj túto z Li..a.
    Pekný víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Aďko, věřím, domácí marmelády jsou skvělé a ta pomerančová musí být tuplem. ♥ K tomu kokosovému šílenství - dnes jsem zase vařila zeleninové kari s trochou masa a zítra už jen dovařím rýži. Ještě mě lákají krevety v Lidlu, na které jsem slyšela spousty chvály. Krásný večer přeji. ☺

      Vymazat
    2. Eri, krevety z Lidlu jsem měla. Ty velké, neloupané. A byly fakt dobré.

      Vymazat
  3. Pomerančová marmeláda je výborná. Naučila jsem se na ni v Itálii ))) a začala jsem také kupovat bílý jogurt zrající v kelímku. Chutná nám. Jinak jsem teď v Lidlu nakoupila pár věcí z letáku Vánoce deluxe. Jsem zvědavá na ty paštičky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi, z řady Deluxe jsem kupovala asi na jaře paštiky, salámky, apod... a velká spokojenost!!! Přijde mi, že poslední dobou se bojím kamkoli vkročit, aby mě něco nečekaně nenalákalo a já bez toho "nutně nemohla odejít". 🙃 Mějte krásný večer. ☺

      Vymazat
  4. Sapu vám, pražákům, závidím.
    Bílý jogurt kupuju jediné v Lidlu, ale jen ten s nápisem Zorba. Je luxusní.
    Hezky den :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ale pokud máte u vás večerku, tak ji jisto jistě zásobují ze Sapy!!! ☺ Zobra říkáš, děkuji moc za doporučení, podívám se ráda. Krásný den přeji. ☺

      Vymazat
  5. Já dneska lovila v Lidlu - sušené ovoce a kešu ve slevě, čokoládu na vánoční pečení a taky do ovesné kaše, spodní kalhotky s vánočními motivy :D a svíčky ve skle (těmi jsem se chlubila na blogu :)). A taky sýr a zeleninovou šťávu v plechovce (dojmy budou v mém článku "Co jsem taky ochutnala"). A stejné ovesné vločky, jako máš ty - vlastně jiné nekupuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáňo, okolo svíček jsem včera procházela, nejvíce mne zaujala ta největší -tuším že za 70,- Kč, budu muset blíže prozkoumat a na zkoušku si jednu vezmu. Na blog kouknu, nějak toho mám poslední dobou moc. papa a krásný den ☺

      Vymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Giveaway ll. Spring time 🍀🌻☀️

MOC DĚKUJI VŠEM, KTEŘÍ JSTE SE ZAPOJILY DO SOUTĚŽE, TADY NA BLOGU, ALE I IG. PRÁVĚ JSEM VYLOSOVALA ŠŤASNOU VÝHERKYNI, KTEROU JE SIRALEX . MO...