pátek 4. června 2021

A TAKOVÝ BYL MŮJ MĚSÍC KVĚTEN - MĚSÍC MAY

 AHOJ,AHOJ,

přeji krásný dnešní den a vítám Tě u mého "oblíbeného" formátu článku, který bude o mém uplynulém měsíci. O měsíci pátém. Květen začal ostatně jako každý rok, prvním májem.


Leč sama v Praze, zcela neplánovaně si mě našel program, který byl velmi rozmanitý a příjemný. Ve výsledku to byl skvělý den, který jsem si  užila. 


Kamarád mi dal tu důvěru a nechal se ostříhat. Zaznamenáno pouze před stříháním. Výsledek se celkem povedl, ovšem když přihlédnu k faktu, že strojek na vlasy - zastřihávač jsem držela poprvé v životě v ruce. Ale samozřejmě nejvíc dělá samotná kvalita a hustota vlasů. ☺




Plus jsem v neděli vařila své zeleninové kari s kuřecím masem, cizrnou a kokosovým mlékem. Chutnalo a to všem!!


Je to takové mé oblíbené, rychlé, snadné a chutné jídlo, co jsem začala cca před rokem sama od sebe vařit. 


Google o nás ví prostě všechno, takže jsem sem zařadila fotku ze začátku května 2020. 


Od kamaráda jsem dostala tuto umělou kytičku, je to asi Gerbera. Umělým květinám příliš neholduji, ale potěšila mě, což bylo účel. Díky moc. 

Jedna v nude líčení, vlastně jsem byla téměř nenalíčená a vlasy si dělaly naprosto, co chtěly a byly rozlítané na všechny strany. 


5/5/2020 panorama Staroměstského nám., letos je přeci jen více lidí v ulicích, ale není takové teplo, zima se nás nějak nechce letos pustit. 


Po dlouhé době jsem měla pizzu. Tato je pizzerie Kaskády Barrandov, která byla tenká, křupavá a naprosto skvělá.  


Většinou když použiji suchý šampon, mám skutečný objem a připadám si jako "lvice" s hřívou...., ale příliš dlouho mi nevydržel, jelikož venku neskutečně foukal nepříjemný vítr. 


Náš Letenský buřtguláš ze skvělých špekáčků z Košiku.cz, vřele mohu tyto premium metrové špekáčky doporučit. 


Jinak první dubnový týden jsem zápasila doslova s časem, neskutečnou únavou, propady nálad a úzkosti snad ani nezmiňuji, možná i proto, že se okolo mne se stahovaly vztahová mračna. 

Dostaly jsme v práci super cheesecake s limitkou, který byl skvělý. Díky, díky milé kolegyně. ♥
V prvním týdnu, jakmile se otevřely služby jsem si zašla, nebo spíš zajela na nehty do Galerie Harfa - Art-Nail,  kde jsem bohužel krom jiného ztratila jednu náušnici, ale nehy úžasné, velká spokojenost a už jsem se rovnou objednala i na pedikúru 👍🛁.

O druhém víkendu jsme podnikli takovou "neplánovanou" vycházku Prokopákem a bylo to moc prima. 👍😇
Slunce svítilo, teploty se vyšplhaly ke krásných 25C a k procházce to přímo vyzívalo. Procházka krásným Prokopským a Dalejským údolím byla moc prima, užili jsme si ji a prospěla, po všech směrech. 

Vzali jsme to přes Klukovice a zastavili se v Pivovaru Prokopák, kde jsme si dali malé občerstvení. Mé trhané vepřové maso v domácí bulce jsem stihla zachytit. 

Kdo má poblíž Prokopák, tak vřele doporučuji, dá se projít doslova "křížem-krážem". ☺

U této fotky se zastavím. Je to celkem obyčejná Pampeliška, ale mě evokuje tak trochu mne - nás. Takto jsem díky Tobě rozkvetla, jelikož jsem byla šťastná, naplněná. No a věneček na pařezu ve mne evokuje to, jak se cítím nyní a jak to mám. Věneček to stále je, ale uvadlý a tak trochu "odložený". 

No a také jsem pořídila kytičku růží milé kolegyni. 
Která potěšila, jen mi do rána a celkem uvadla, hold růže příliš nevydrží. 
Začátkem týdne panovaly ještě doslova letní teploty, tak jsem si vzala snad letos poprvé šaty, tyto jsou polo stylu - střihu.   
Jako každé pondělí mě čekalo pravidelné antigenní testování v práci, které mi zatím stále vychází negativní, čili vždy pozitivní zpráva. ☺
Cestou do práce jsem zachytila tento dvůr na začátku Dlouhé ulice. Velmi zajímavý prostor, jaké si ZONE bistro. 

Ranní slunce, věž kostela sv. Ducha, kterou vidím z našeho schodiště cestou do kanceláře, která je nyní v 5. patře.  
Mé lehce zvlněné vlasy, které se mi takto při samovolném prosychání vždy objeví. 
Růžová k jaru a teplému počasí prostě patří. Musela jsem si ho užít, protože v polovině týdne se ochladilo a začalo slušně a vydatně pršet. 

Naše KOČIČÍ DOMÁCNOST, v podání návštěvy kocourka Alexe - bengálského souseda a naší "Hokejky" - Sachmed
Přímo uprostřed týdne, uprostřed měsíce mne čekalo jedno důležité pracovní jednání, na kterém mi záleželo, a ono vyšlo. 

Z čehož jsem měla velkou radost. Tuto radostnou novinu jsem se dozvěděla v pátek. 


Můj OOTD toho dne. Tmavě zelené šaty, vlasy alá vstala, ale to bylo tím deštěm a samovolným vlněním. 


...asi tak...





O víkendu jsme si na Letné tak trochu debužírovali. V pátek jsme měli skvělou pizzu. 


Pizza je z nedalekého hotelu MamaShelterPrague a využili jsme akce 2+1 zdarma. Těsto krásně nadýchané, náplň nešizená a jen z těch nejlepších surovin. Jak vidíte, téměř jsem nestihla nic zaznamenat. 


Z místního řeznictví jsme měli vepřové maso, respektive pečeni, kterou jsem upekla klasicky v troubě a nakonec z toho udělala trhané maso ve vlastní šťávě. 



Přidala jsem k tomu cibuli a mražený listový česnek. Podáváno s chlebem, těstovinami, každý podle své chuti. Přišel i soused, se kterým ostatně "debužírujeme" jako to bylo i s pizzou, celkem pravidelně. Jsme taková prý komunitní domácnost, jak říkal M.


M. ovšem stále zůstával na HO v Třebíči, ale byl naočkován, jako ostatně většina mého okolo, vlastně. Mě to čeká až nějak koncem měsíce. 


A také nám začaly pravidelné živé meetingy AA, na které jsme se těšili, protože poslední se konal snad někdy v polovině prosince....


Losos v mém podání. Byl to jen kousek, který jsem si uvařila s těstovinami a smetanovou omáčkou. Bylo to velmi jemné až dietní jídlo, ale chutilo. 



Lososa jsem si klasicky zabalila i s sebou do práce, aneb má krabičková metoda, které mi vyhovuje hned v několika ohledech. ☺

Naše letenská květena. Voskovky v truhlíku a košatý, plně rozkvetlý kaštan ve vnitrobloku, který je pro alergiky skutečným peklem...., alespoň tedy mne letos neskutečně dráždil. 


Pondělní OOTD na pravidelné antigenní testování. 

Vlčí mák, okrasný česnek na zahrádce u našeho OC Stromovka, moc pěkně vymyšleno - osázeno. 



Procházky Prahou mám velmi ráda. Tato bylo sice kratší, ale moc jsem si ji užila. Malá strana je velmi malebná. 


Speciálně staré lampy a hodiny na Malé Straně a Starém Městě miluji, mohla bych je fotit dokola a dokola, vždy na nich vidím něco nového, pěkného. 

Po hrozně dlouhé době jsem si ráno myla vlasy, jelikož jsem to večer nestihla a musela jsem si je vysušit fénem, pokud jsem nechtěla, jako že jsem nechtěla jít do práce s mokrou hlavou. 
Výsledek zde. Vlasy naprosto všude a když je mám takto narovnané, přijdou mi o to delší, ale dlouhé je mám, to jsem si všimla zvláště pak v copu. 
Další návštěva zubaře, která díky mé naprosto báječné paní doktorce dopadla nad očekávání dobře. 
Z místního vietnamského bistra stylově nazvaného Asie, jsme si pořídili fresh a spring smažené rolky, byly skvělé! 
Jedna ranní v zeleném triku, která k jaru prostě patří a toto triko mám opět hodně dlouho ve svém šatníku. 
Na přání jsem udělala rychlý zeleninový salát s rukolou, super XXL vejcem se dvěma žloutky a tuňákem z konzervy. 
Tak trochu přesvícená a přefiltrovaná fotka, kterou jsem pořídila v pátek ráno, než jsem vyrazila do práce. 
I v průběhu května mě provázely ty mé nepopulární úzkostné stavy. Někdy to bylo horší, někdy zase lepší, ale vždy je důvod jít dál a nepodléhat jim příliš. 
Super textilní sáčky, které jsem dostala od kamaráda, který je úplně náhodou objevil, když chtěl podpořit jednu chráněnou dílnu. Jsou ručně šité a moc praktické. Používám na kosmetiku, jak jinak taky. 👍
Menší - větší, zato extra výhodný nákup v Douglasu v OC Stromovka, kde je jejich outlet. 
Celý tento nákup mě vyšel na 350,- Kč a byl to vlastně takový dárek od našich. ♥
Ještě něco málo k mým úzkostem, které se mi někdy lépe, někdy hůř daří zvládat. Chci říct, že se jich já osobně s velkou pravděpodobností nikdy nezbavím, proto se "musím = chci" naučit s nimi efektivněji žít, jak říká má psychiatrička. 
  
A třetí víkend byl doslova úzkostně-depresivní, nějak jsem se nemohla zbavit únavy, nic se mi nechtělo, nic mě nebavilo, netěšilo a do veškeré činnosti jsem se prakticky musela "nutit". 
Již dlouho jsem nic sladkého nepekla, tak jsem využila toho, že jsem v neděli ráno vstávala brzy (jelikož jsem de facto celou úzkostnou sobotu prospala). 
Proč se jich nezbavím, protože HRANIČNÍ PORUCHA OSOBNOSTI.
Proto jsem upekla kokosovou - pekáčovou buchtu se zakysanou smetanou na povrchu. 
Musím přiznat, že jsem překvapila i sama sebe. Já téměř nikdy nic neodměřuji, nevážím..., vše od "voka" dělám, vařím, peču...! 
Pekáčová, tuze obyčejná buchta se mi povedla. Byla vláčná, nebyla přeslazená, tak akorát, možná i na mé poměry méně, ale za to kysané smetana s kokosem a cukrem na povrchu byla příjemnou sladší složkou, takovou až peřinkou. Moc chutnala, všem nám na Letné. 👍☕🥥

A k večeři jsme měli Kennyho skvělé zapečené těstoviny, se sýrem, zeleninou, ... ! 🍽👍
Poslední týden byl u mne alespoň na začátku v zařizování očkování, kdy jsem se zaregistrovala, vybrala zdravotnické zařízení, ale po zjištění velkého přepadu žadatelů, jsem se přeregistrovala. Půjdu tedy na první vakcínu do nemocnice Na František a to 10/6, druhá mě bude čekat až 22/7. 

Sukně, nové punčochy, šátek od Respilonu a dárky od mých kamarádek - kadeřnic z Košíš. ♥


Ony vědí, čím mě potěšit. Victorias Secret je prostě má oblíbená značka. 

Dostala jsem krásnou textilní černo / zlatou tašku, která je elegantně-ležérní a k tomu textilní vaky na prádlo Wash/Wear, velmi praktické. 


No a tady je hlavní účel mé návštěvy jejich kadeřnictví. Doplnění melírků po dlouhých 5ti měsících. 

Na návštěvu kadeřnictví jsem si vzala v práci dovolenou, k tomu si přidala další dvě návštěvy lékařů, takže můj den byl následný : ráno v 6 budíček, nákup v Lidlu, abych se vyhnula odpoledním frontám, dopoledne jsem jela z Letné do Košíř ke své obvodní lékařce, kde jsem dostala žádanky na cévní a laboratoř, potom gynekologie, kadeřnictví a zakončila jsem to celkem i stylově ve FN Motole u své psychiatričky. 

Z domova jsem vyrážela po osmé hodině ranní a dorazila jsem úplně vyždímaná po půl šesté. První jídlo jsem měla až někdy po půl osmé. Ale, ale vše jsem stihla oběhat, zařídit, zajistit vše potřebné, takže má mise byla úspěšná, já ale vyřízená. Příště se pokusím pochůzky rozdělit. 

NOC KOSTELŮ je má oblíbená akce a letos se mi podařilo ji navštívit s kamarády z AA. Obešli jsme blízké kostely, které jsme si tak trochu "naplánovali" cestou domů na MHD. Program byl poutavý, opatření dodržována a náplň skvělá.  

Tak trochu jsem zkusila jinou koláž, kterou jsem dávala i na IG. A v souvislosti zmíním, že zorničky se vám rozšíří, když vás něco zaujme, líbí se vám, myšleno zvláště pak na objekt druhého pohlaví. Toto jsem asi nikdy dřív nezkoumala, nebo ani neslyšela. Až o tom ve svém videu na YTB mluvila Jitka Nováčková a ono je to prý pravda. No vida vida, co oči prozradí. ♥

Poslední pátek se loučil s námi v práci jeden moc milý, schopný kolega, který bude chybět. Chvíli jsme poseděli, popovídali a nabídli si chlebíček, který nám donesl. 


Od kamarádky Aničky jsem dostala tento krásný nástěnný - ozdobný Pičusův neuvěřitelný den - obrázkový "kalendář" ☺♥. Dokonce i s věnováním. 


Poslední víkend se počasí trochu umoudřilo a udělalo se tepleji. S M., který přijel do Prahy jsme vyrazili na procházku do Stromovky, dali si společně skvělé pizzy a zašli na nedělní mši do kostela sv. Antonína. 


Víkend se nesl ve velmi pozitivním a pohodovém duchu. Přinesl to, co mám uloženo a ukotveno hluboko ve svém srdci, duši a i životě. 


Nevím, tato fotka se mi prostě líbí, tak ji tady sdílím opakovaně. 


Poslední květnový den jsem zakončila krásnou procházkou z práce a vzala jsem to přímo na Smíchov a náš znovuobnovený meeting AA. ☺♥
Díky, díky za vás a za svou střízlivost, bez které bych nebyla, tam kde jsem. Vím, opakuji to stále dokola, ale je tomu tak!!


A jaký jsi měla měsíc Ty? ☺♥




Moc děkuji za pozornost a přízeň mému blogu, nejen zde, ale i na INSTAGRAMU a FB.

Tvé podpory si velmi vážím a každá zpětná vazba je pro mne velkým přínosem.


Přeji Ti krásný a pohodový dnešní den.


papa E. A.


7 komentářů:

  1. Pániii Eri; ty jsi toho teda zažila. Já jsem už naočkovaná; na Noci kostelů jsem taky byla a místo drogerie jsem si nakoupila nějaké nové hadříčky. Přeji ti; ať se zase vše zlepší a ty se zase cítíš jako ta rozkvetlá pampeliška ))) hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi, ano papmelišky jsou moc výstižné z mého článku. Občas je člověku lépe, jindy zase hůř. Jinak krásné tvořeníčko máte s Lily ♥♥♥. Krásný víkend přeji.

      Vymazat
    2. Jejda, já jsem ale hrozná!!! Se jmény mám problém napříč...., už si ze mne všichni utahují. Mooooooooooooooooc se omlouvám, milá Evi, hlavně princezně Lole. ☺☺♥♥

      Vymazat
  2. Eriko, prima článek. Já mám svůj "květen v kostce" už na blogu. Byl fajn a utekl až příliš rychle...
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo již jsem viděla. ☺♥ Moc prima článek. Krásný víkend přeji.

      Vymazat
  3. Květen byl hezký...tak ať to pokračuje :-)

    OdpovědětVymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Shopping2024 X.

AHOJ HOLKY,  krásné jarní odpoledne přeji, a moc vás vítám u nákupů.  Toto je prosím pěkně má první objednávka na Hebe. To, že tato značk...