čtvrtek 16. června 2022

#ShoppungTime No. 31



AHOJ,AHOJ,

přeji krásný čtvrtek, a vítám tě mých dalších nákupů, které hned začnu speciální pochutinou a dárkem zároveň. 

Tím je asijská specialita zvaná KimChi salát, původně co já vím snad z Koree. Tato varianta je s mou oblíbenou červenou řepou od značky KimChiClub, což je brněnská společnost, která je právě na tuto asijskou specialitu odborníkem a zaměřuje se na ni. 
Děkuji moc milé Kátě, která mi salátek darovala, určitě se brzy přijdu na trhy, kde právě v Praze prodávají své báječné Kimchi podívat. 👍
Hrníček, od kamaráda z AA, prý do nové práce. Potěšil mě moc a moc, díky Kubo. 
Hrníček je porcelánový o objemu 400ml, má silikonové víčko a moc se mi líbí. 
Dávám sem i jídlo z asijského bistra, což není přímo nákup, ale nahradil mi nákup potravin na večeři. 
S mým kamarádem P., také z AA jsme zašli do našeho oblíbeného bistra U Anděla a dali si rolky, Smažené jarní, takové ty klasické s vepřovým masem a mrkvičkou, no a potom letní - freshrolls s masem, krevetami, salátem...
Rolky byly dobré, byly skutečně čerstvé, přímo před námi je vlastně vyráběli, ale podražili. Všude se zvedly, nebo zvedají ceny. Je to až někdy taková tíseň, která na mne z pohledu na ceny padne a právě proto, možná i více je prom mne příjemnější a důležitější setkání s kamarády a užít si společné chvíle, třeba u jídla a příjemného posezení. 
Sukně H&M ve velikosti 36, která je z velice příjemného, nemačkavého materiálu. Jsou do střihu A, tak trochu mohou působit jako oversize dojmem. A co jen nejlepší, co je nejvíc praktické jsou kapsy po stranách. ♥ Dostala jsem je od mé milé švagrové a již jsem je měla několikrát na sobě. Délka na mne je do poloviny lýtek, což není zn. ideál, při mé výšce 165cm, mi to zkracuje ještě více postavu, ale mě to nevadí. Sukně je parádní. 
Po delší době jsem byla v Lidlu a i něco málo zajímavého ulovila. 
Tvarohový dezert Milbona s příchutí broskve a maracuy mě oslovil, chtěla jsem jej ochutnat a byl moc dobrý. 
A potom taky jsem si pořídila v další akci vafle s čokoládovou polevou, které jsem nikdy před tím v Lidlu neviděla. 
Vafle byly dobré, padly hned po dvou dnech a povím vám takovou "vychytávku", kterou znám od M. , když je dáte na chvíli rozehřát do mikrovlnky, nebo do trouby, budou chutnat ještě lépe. 

V Delmartu již vytíraly podlahu, paní byla nekompromisní a bylo nemožné se dostat k chlaďáku. Tudíž jsem si vzala sýr v Lidlu, tento není špatný, ale nenadchne / neurazí. 

V Levných potravinách u nás v Holešovicích jsem byla snad po dvou týdnech a ulovila tyto dobroty. 
Dvoje chlazené torteliny, nějakou bylinkovou - tvarohovou pomazánku, nebo dip, sušené chilli a Pepsi mangová cola pro M. Šproty v tomatě, tak k nim jsem si koupila obyčejné bílé rohlíky a dala si je normálně asi po sto letech k večeři. Moc jsem si pochutnala. 
Jogurty nesmí chybět, pravidelně jeden denně min. sním čili datum expirace u mne opravdu "nerhraje" roli, jelikož stihnu vždy spotřebovat. 
Další potraviny, další nezbytnosti a dobroty. 
Tvaroháček a Termix, smetanové - mléčné produkty, které nezapadají do mého hledáčku, ale když jsem na ně již podruhé v řadě narazila, byli za cca 6,- Kč / ks, tak jsem si je musela vzít, alespoň pro změnu. 

Linecké polomáčené sladké pečivo já mám tuze ráda, takže když jsem jej v Levných potravinách ještě zahlédla, neváhala jsem a vzal asi dvě balení, které jsem si řádně uložila, že se budou hodit. ☺

Zvláštění kombinace, nealko pivo Egger mi přijde naprosto v pohodě, vychlazené krásně schladí žízeň a sypké oříškové cappuccino jsem dlouho neměla a vzala jsem si ho spíš místo sypké smetany do kávy. 

Sýry, tak na ty jsem v LP dlouho nenarazila a jelikož jsem tam nyní šla dopoledne, měla jsem štěstí. Brala jsem dvě varianty sýru s bílou plísní na povrchu Almzeit. Oba chutnaly moc dobře. Ideální nechat chvíli při pokojové teplotě. 


Sádlo se škvarky jsem brala opakovaně, to není žádná novinka, takový ten "zdravý" vícezrnný chlebík jsem si jednu baštila pořád, ale nyní si jej koupím spíš pro chuť. Ale co byla pro mne novinka - Kunín Dip vhodný ke grilování s příchutí karamelizované cibulky, byla takové lehčí verze zakysané smetany. Prima produkt, navíc když jej seženete prakticky za poloviční cenu. 


Nějaké ovoce jsem stihla i vyfotit, jinak se hned sní. Jablíčka, mandarinky a nějaký pomeranč. 

No a květák s mrkví a jarní cibulkou jsem pořídila, pokrájela si vše dopředu, abych měla předpřipaveno přímo k vaření. Velmi praktický zvyk. 

A nedělám to jen já. Ano, hned vás může napadnout, že zelenina, či ovoce okorá, trochu je to možné, ale já jej ihned přikryju potravinářskou fólií, nebo nakrájím do uzavíratelné nádobky. 


Mě vydrží nakrájené, používám, vyhovuje mi tento systém, osvědčil se mi, tedy za mne super postup a pomocník. Šetří mi to čas, kdy ho potřebuji, nebo využiji efektivněji. 
Např. , jako zde, kdy jsem po dlouhém a náročném pracovním dni přišla domů, dala restovat zmíněnou zeleninu, uvařila si den předem namočenou cizrnu, během toho, než jsem se vysprchovala, trochu poklidila, zelenina byla dušená, přidala jsem kysanou smetanu, dochutila solí, pepřem, chilli a česnekem a jídlo pro nás všechny na dva dny bylo na světě. 👍

A receptem - pseudo receptem bych mé nákupy zakončila. Pokračování příště. A co ty poslední dobou ráda=nejčastěji vaříš? 

Moc děkuji za pozornost a přízeň mému blogu, nejen zde, ale i na INSTAGRAMU a FB.
 
Tvé podpory si velmi vážím a každá zpětná vazba je pro mne velkým 
přínosem.

Přeji Ti krásný a pohodový dnešní den.

papa E. A. 😻😉

6 komentářů:

  1. Eriko, moc se mi líbí ta sukně, musí se dobře nosit (ale na mne by byla hodně dlouhá, jsem menší než ty). Sýry z Levných potravin vypadají dobře, ty bych si dala hned. Dipy si většinou míchám sama (já nejraději ty s česnekem), ale hotovým bych taky nepohrdla (měla jsem kdysi nějaký jogurtový s mangem a curry a nebyl špatný).
    A poslední týden nevařím nic, protože jsme na dovolené, takže nám vaří v hotelu (a v poledne se odbydeme), ale už nám to končí a vymýšlím, co uvařím během víkendu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Stano, tak to užívejte dovolené 👍☀️. Uzse těším na článek!! Sukně je přesně, jak píšeš, velmi vzdušná a pohodlná. Krásný den přeji.

      Vymazat
  2. Ahoj Eri,
    v poslední době se docela odbývám. Mám často sýr na pánev nebo špagety. Nějak jsem lína po příchodu domů z práce ještě třeba hodinu vařit. Už se fakt těším na dovolenou:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bychom neměly, se odbývat. Proto já si vařím dopředu ty těstoviny na milion způsobů, abych měla alespon jednou denně, teplé jídlo a daří se mi to dodržovat. Ovšem vyváženost stravy je hrozná, chybí mi bílkoviny, zato cukrů mám, jako cukrárna. Krásný večer moje milá. ☺♥

      Vymazat
  3. Wau, ja ta obdivujem za tieto siahodlhe články plne fotiek. Že to všetko stihaš hned aj fotit. Ja častokrat niečo kupim, že si to aj odfotim, a aj zabudnem :-D
    Ale musim to raz skusit, fotit postupne, čo kupim a potom zhrnut do jedneho článku.
    S kvetakem zaujimavy tip, ale osobne si to tak nechystám, lebo väčšinou ho vyprážam. Ale do polievky je to fajn tip. O Kimchi som počula, ale ešte neskušala.

    OdpovědětVymazat
  4. Závitky jsem ještě nikdy neměla, ale moc mě lákají.

    OdpovědětVymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Shopping2024 XXII.

AHOJ HOLKY,  moc vás zdravím u dnešního článku s nákupy. A hezkou, leč dosti chladnou a deštivou sobotu.   Začnu sprchovými gely, které jsem...