pondělí 15. srpna 2022

#ShoppingTime No. 42



AHOJ,AHOJ,

přeji krásné pondělí všem, a vítám Tě u dnešního článku s mými nákupy za poslední týden. 

Začnu léky, lékárnou a doplňky stravy. Mnohdy je to nemalá fin. investice, ale také nezbytnost. Co se týká mých ATD, tak bez těch bych se nyní jen nerada obešla ani to nemáme s mou psychiatričkou v plánu vysazovat. Gel na zuby souvisí stále s implantáty a udělaly se mi tzv. koutky na rtech, tak mi v lékárně byl doporučen tento gel Cimmerin. Docela zabírá, řekla bych, byl levný a je volně prodejný. 


Od M. jsem dostala tyto dva bloky. Prý stylově, blac&white. Černý na prohřešky a bílý, na zapisování myšlenek, snů, nápadů, prostě čehokoli, co mě napadne. 

Bloky to nejsou ledajaké, protože já mám doma toho největšího odborníka, co se týká psacích potřeb, tj. kvality papíru, per, gelových per, plnících apod. Tento papír je totiž francouzského původu a hodí se nejvíce právě pro psaní plnícími pery. Pro mne tedy naprosto zbytečná kvalita, ale je pěkné, když se s vámi člověk podělí o to "své" oblíbené, toho čeho si cení. Vlastně to je i pro M. takový koníček a záliba. 

Někdo sbírá známky, motýly, my máme takovou zásobu bloků, zápisníků, tužek, pastelek, per ...., že již nyní není reálné, abychom je kdykoli vypsali. Ale snažíme se o to, rozhodně naše tendence je, aby pera nevysychaly. Zvláště pak u těch japonských, by byla škoda. 

Sýry a mléčné výrobky jsou u mne na denním jídelním lístku, jednak mi velmi chutnají, potom jsou pro mne stravitelnější variantou zdroje bílkovin, místo masa - rozhodně sýr, nebo tofu, alespoň pro mne. 

Od Wonderul jsem měla možnost vyzkoušet a zdarma získat dvě balení mini produktů, které jsem testovala a sepsala na ně kratší recenzi. 
V obchodě Wonderful, který najdete na Praze 5, poblíž Arbesova nám. pracuje Milan, z Milano Style, což je můj oblíbený YTB, kterého sleduji opravdu celou řadu let. 

V lékárně jsem dostala i pár vzorečků tělové kosmetiky CeraVe, která je poslední dva roky u nás více a více populární. Měla jsem možnost ji vlastně vyzkoušet díky milé Stáně, která mi zaslala velké množství vzorečků. Zatím jsem se nedostala k tomu, abych si krém či mycí gel pořídila, ale právě tyto asi nejznámější a nejpopulárnější produkty mě lákají nejvíce. 

Hani, nebýt Hani, která mi jedno krásné ráno napsala, že Sephora má slevy, tak by tato kráska vůbec nebyla u mě doma. ♥ Ona je prostě báječná. 

Paletka byla snad i v 50% slevě, čili nebylo co řešit. Hani si ji vzala také, jen Sephora umí své fígle, kdy toto zboží nešlo zaslat přes e-hop, ale dalo se jen vyzvednout na prodejně. Proto jsem zašla do Palladia, kde jsem si objednávku vyzvedla a Hani jednu paletku přes Zásilkovnu poslala. 
Paletka je to wau, jen ta moje byla rozbalená, nic jsem na ni nezjistila, nějaké známky "poškození", jen papírový obal se trochu lišil. Lehce jiné obaly, totožné paletky dle mého, byly důvod, proč paletku někdo v Sephoře otevřel, aby zkontroloval zboží. 
NATASHA DENONA MINI STAR PALETTE - vyšla na krásných 320,- a je úžasná. 
K nákupu jsem až po odeslání objevila v papírovém sáčku mini tekutou rtěnku, v přenádherné rudé barvě. No wau, hned jsem se zaradovala, ale také mě to mrzelo, že jsem ji Hani neposlala, páč jsem si ji vážně nevšimla. 

Suchý šampon mi M. donesl z Lidlu, když byl nakoupit. Já do Lidlu nyní prakticky nechodím, čili jsem využila jeho nabídky a cesty na nákup. Tuto verzi s vůní květů jsem již měla a vážně jsem s ním spokojená. Srovnatelně tak, jako např. s Balea či Isanou, tak je za mne horší. 

Bílý tvaroh s Pikao čoko krémem je velkou dobrotou, kterou kupuji, když je v nabídce v Levných potravinách. 

Pořídila jsem tam i hotový bramborový knedlík, který si nakrájím klasicky na kolečka a opeču na pánvi, k tomu si dám např. tatarku, kečup či majonézu. Za mne je to velká dobrota, jednou za čas, takto hřešit. Na tuto verzi úpravy jsem zvyklá od našich, máma když knedlík zbyl takto dělávala, ještě se k tomu může přidat např. nakládaná červená řepa či okurky. Velká dobrota to je. 

Tento sýr s dvojitou plísní měli snad celý týden v nabídce, tak jsem si jej pořídila opakovaně, jelikož mi velmi chutnal. Když je navíc v pokojové teplotě, jeho chutě se nejlépe uvolní a je ještě lahodnější, přitom smetanový. 

Kefírové mléko jsem v Levných potravinách pořídila poprvé, měli dvě varianty, ostružinu a malinu. Oba byly moc dobré, osvěžující, ledově vychlazený, tak mi chutná nejvíce. 

A další jogurty, tentokrát to byl opět mix od Müller. Nejvíce mě asi chutnala příchuť s pistácií. 

Kelímky jsou sice menší, čili klidně zvládnete dva, ale chuťově jsou skvělé, smetanové, nejsou přeslazené. Já jogurty miluji od dětství. Nejvíce mi v paměti utkvěly ty od Jogobely Zott, nebo ty jsem měla nejraději. Jaké jsou Tvé oblíbené? Které máš spojené s nějakým obdobím např.? ☺


Pikao zmrzlina je moc dobrá, jedna z mála dobrot, kde mi přimíchaná čokoláda nevadí. Přitom jinak samotnou čokoládu mám ráda. ☺



Paralen a Kaistad gel, který má ovšem nějaký výpadek, tak mi o víkendu v lékárně dali jiný. 

 Toť mé poslední nákupy, které opět byly více rozmanité, než bych bývala řekla. 

 

------------------------------------------


Moc děkuji za pozornost a přízeň mému blogu, nejen zde, ale i na INSTAGRAMU a FB.

 

Tvé podpory si velmi vážím a každá zpětná vazba je pro mne velkým 

přínosem.


Přeji Ti krásný a pohodový dnešní den.


papa E. A. 😻😉





6 komentářů:

  1. Ahoj Eri, já jako malá měla ráda takové ty alá Monte oříškové malé jogurtíky nbeo Kostíky, magnetkama jsme měli zakrytou celou lednici. Teďka si kupuju, co je v akci, ale moc ráda mám Muller jogurty, Fantasii od Danone a takové ty lepší jogurty ve skleničkách.

    OdpovědětVymazat
  2. Nákupní všehochuť))))Jsem taky sběratelka bloků, mám ráda vůni papíru. Minulý týden jsem se " vyřádila" v italských obchodech. Měj se hezky a těším se na další recenze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi, ve vás se prostě ti pedagovové nezapřou...♥♥. Krásný den přeji.

      Vymazat
  3. Eriko, tvaroh Pikao jsem měla a na mne byl moc sladký. Paletka vypadá moc dobře a díky za tip na suchý šampon Cien, netušila jsem, že ho má Lidl v nabídce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáňo, právě se paletkou líčím, je vážně super, stíny ND za to stojí. Krásný den přeji. ☺

      Vymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Shopping2024 X.

AHOJ HOLKY,  krásné jarní odpoledne přeji, a moc vás vítám u nákupů.  Toto je prosím pěkně má první objednávka na Hebe. To, že tato značk...