pondělí 6. února 2023

#DoubleRecenze - retinolové sérum & silver hair mask


AHOJ,AHOJ,
přeji krásné pondělí, a moc Tě vítám u dnešní Double Recenze. Tyto dva produkty jsou z drogérkových řad a nevybrala jsem je náhodou. Právě, že je již nějakou dobu intenzivně používám a právě se mi formoval  názor a podělím se o svou zkušenost. 
Séra a aktivní látky, tak s těmito obdobnými produkty se rostrhl pytel. Jsou nyní k dostání třeba i právě v DM drogérii, kde jsem si toto sérum s kolagenem a retinolem pořídila já. Slyšela jsem na něj chválu a říkala jsem si, že nějaký jiný retinolový přípravek chci vyzkoušet. 
Sérum je ve skleněné lahvičce s pipitkou - kapátkem, které ovšem vůbec nefunguje, nebo ne mě, vůbec mi s ním nejde produkt aplikovat. 
Balení obsahuje 30ml produktu a stojí 130,- Kč a jak jsem se právě dívala, tak je na e-shopu vyprodaný - nedostupný. 
Barva je béžová, texturou mi spíš připomíná emulzi než sérum, na které jsem zvyklá, však to není závada. To, co nefunguje je právě aplikace kapátkem, které mě doslova rozčiluje, jelikož musím produkt nanášet na hřet ruky přímo z lahvičky a to mě rozčiluje a nevyhovuje. Za to dávám mínusové body. 
Toto kolagenové sérum s retinolem je bez barviv, bez hliníkových solí, bez nanočástic, bez parabenů, bez parafínů/minerálních olejů, s retinolem (vitamin A), vegan. Toť do složení. 
Po nanesení na pleť s ní rychle spline a dobře se vsákne. Lehce typický lepkavý pocit zanechá, ale není to nic nepříjemného, nebo nepřekovatelného. Je bez jakékoli parfemace a vůně. Na pleť se dá navrstvit, což je moc fajn, protože někdy si dám jen jednu vrstvu a stačí to mé pleti, jindy si dopřeji rovnou dvě vrstvy. Hodí se jak na denní, tak večerní použití. Já dávám spíš večer, ale i pod make-upem jsem jej měla a sedí společně dobře. 
Ach to kapátko, to je zrovna poměrně dost podstatná část produktu, která by měla fungovat. Nevím, jestli mám jen zrovna vadný kus, ale jak jsem již zmiňovala, nanášení přímo z lahvičky, kdterá je skleněná, což oceňuji, je nepraktické. Navíc mi přijde, že spotřebuji tak mnohem více samotného séra.  
O tomto produktu jsem si nějakou dobu stále říkala, kdy se začne projevovat, v tom smyslu, že jsem nevěděla, co si o něm myslet. Tak jako první dojem je ten, že jej mohu určitě doporučit na citlivou pleť, jelikož je velice jemný a na pokožce naprosto nedráždivý. Oceňuji, že neobsahuje žádné esenciální oleje, čili ani vůni. 
Sérum jsem si oblíbila, je na pleti příjemné, mé pleti dodá potřebnou hydrataci a více si všímám svých kontoru na obličeji, které by se jako "vyprofilovaly", ne jako, není to jen můj pocit, ale tomu skutečně tak. Prostě mou pleť vypne v oblasti kontur. Jemné vrásky také pomůže "vyzmizíkovat". Jen jsem se nikde nedočetla, jaké množství retinolu obsahuje. 
Sérum TEDY MOHU DOPORUČIT, líbí se mi skleněné balení s krabičkou, příjemná rychle se vstřebávající textura a výsledný vypínací efekt. ZA MNE TEDY ROZHODNĚ ANO, sérum i přes svůj hendikep nefunkčního kapátka moc ráda zařadím opět do své skin care. 
Silver vlasová kúra, na ztlumení žlutých tónů ve vlasech byl produkt, který jsem vůbec neměla v plánu pořizovat. Proč, protože já nikdy na žluté odstíny ve vlasech netrpěla, to jsem ovšem chodila na profesionální ošetření ke své kadeřnici. 
Rozhodla jsem se sama promelírovat si vlasy, jelikož jsem se s Gábi nebaly schopná domluvit na vhodném termínu a dopadlo to velmi špatně. 
Stalo se ze mě doslova žluté kuře 🐥🤨👎. Rychle jsem vlasy pokoušela umývat, ale nic nepomohlo, tak jsem naklusala do DMka, kde jsem si random vybrala tuto Swiss Opar vlasovou kúru. Tato kúra ještě k sobě obsahuje šampon, ale já si vzala pouze kúru, jelikož jsem si logicky říkala, že tento druh produktu budu mít na vlasech - hlavě delší dobu, i proto že nikam jen tak nestéká. 
Maska má světle fialovou barvu, celkem příjemně voní, má středně hutnou krémovou konzistenci. Doporučené působení je 2-3 minuty, aby účiná fialová látka neutralizovala žluté podtóny. Pro lepší - intenzivnější efekt se může aplikace opakovat. Což jsem provedla, nechala jsem působit celkem 2x, dohromady asi 15-20min. 

Vlasy navíc díky provitaminu B3 jsou snadněji rozčesat a nezacuchávají se, za což dávám další plusový bod. Na to, že je to produkt z drogérie, kdy tuba obsahuje 150ml krému a stojí 80,- Kč tak skutečně celkem obstojně funguje. Ovšem, musím podotknout, že toto je má první zkušenost s obdobným produktem, svého druhu a kategorie. 

Jako první, rychlá pomoc s mým řáděním na vlasech se MASKA OSVĚDČILA, jelikož opravdu velmi slušně stáhla žluté a nevzhledné fleky. Naopak, vlasy zanechá jemné, hebké, bez zacuchanců a dodá jim lehký platinový film. Prostě hází studené odlesky, což je více než žádoucí. 
Kúra vlasy nezatíží, jen jí mám velkou spotřebu, což mě při druhém balení dovedlo k tomu, že jsem se podívala pro profi produktu, ale o tom třeba někdy příště. 

Budu velmi ráda za tvé tipy a ozkoušené Silver produkty 🙏😇. 

Moc děkuji za pozornost a přízeň mému blogu, nejen zde, ale i na INSTAGRAMU a FB.

 

Tvé podpory si velmi vážím a každá zpětná vazba je pro mne velkým 

přínosem.


Přeji Ti krásný a pohodový dnešní den.


papa E. A. 😻😉



6 komentářů:

  1. Občas si kupujem Silver šampón a tiež funguje :-)
    Sérum od DM mám doma iné, funguje aj kvapkátko, ale veľmi mi vadí "vôňa", lepšie povedané zápach... zatiaľ som ho aplikovala len 2-krát, neviem, či sa viac odhodlám :)
    Pááá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Aďko, mám nyní nové sérum od Balea, s kys. hyaluronovou a to mi sedí mnohem, mnohem více. ☺♥ Krásný den přeji.

      Vymazat
  2. Na to sérum od Baley jsem koukala, ale pak mi dorazilo v Glanz boxu sérum Sebamed, tak teď používám to. Možná někdy příště.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozumím, taky používám nejprve, co mám načaté, nebo co je v pořadí. Sérum nebylo špatné, ale mám nyní lepší od Balea. ☺

      Vymazat
  3. Ahoj Eri, mě retinol zatím neláká z důvodu, že zvyšuje foto senzitivitu pleti, já na ty SPFka moc nejsem ač teď SPF v denním krému mám a na slunci jsem hned spálená. Jsem prostě trouba, já vím. Silver produkty jsem nikdy nepoužívala, ale tchýně si opakovaně kupuje Silver šampon od značky Schauma a barvu má fakt hezkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sabi, děkuji moc za tip na silver šampon, jdu na to kouknout. ☺ Máš krásnou pleť, jako "Sněhurka". ♥

      Vymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Shopping2024 XX.

  AHOJ HOLKY,   v prvé řadě přeji již hezkou sobotní noc&večer, a moc tě vítám u nákupů, které začnu barterovou výměnou.  Byl mi nabídnu...