pátek 7. července 2023

#ShoppingTime No. 25



AHOJ, AHOJ,
přeji krásný pátek - prodloužený víkend.   Moc tě vítám u mých dalších nákupů. 
Nějak mě "oslovilo" nakupování potravin přes e-shop, tedy přes Košik.Cz, kdy jsem objednala po hrozně moc dlouhé době hovězí maso na polévku a bylo znamenité. 
A také jsem zkusila něco ze sortimentu BEZ OBALU. Vzala jsem 1kg Jasmínové rýže a 10dkg Himalájské soli. 
A ze sekce Zachraň mě jsem ukořistila strouhanou mrkev a oloupanou - nevařenou červenou řepu. 
Přidala jsem brambory, cibuli, žlutou cuketu a cizrnu, vše dala na plech upéct. Skvělé, já pečenou zeleninu mám velmi ráda. 
Snad po sto letech jsem vařila hovězí vývar, který jsem si část zamrazila a jelikož směs obsahovala větší kus masa, k mému překvapení, tak ten jsem zamrazila a udělám z něj příležitostně, rajskou, nebo spíš koprovku. Tu já mám moc ráda. 
Směs obsahoval a i obří morkovou kost, která je na vývar skvělá. Maso ve vývaru nemám ráda, proto se jej snažím nějak jinak zužitkovat. Jak jsi na tom Ty? Maso, či knedlíčky do polévky? Děláš, kupuješ, dáváš?? Já jelikož nejím ani vnitřnosti, tak knedlíčky leda tak drožďové. 
Ale když vývar, alespoň tedy pro mě, tak kuřecí a to ideálně z krků. 
Z Lidlu - jejich wc čistič, který dobře slouží i jako čistič odpadů, nejen sanity. 
IQOS - ADvanced Smoked Free je další dárek, řekla jsem si, že si je začnu zapisovat a počítat. Určitě jich nebude symbolických "50", ale když budu střádat a každý měsíc vymyslím a pořídím třebas jen maličkosti, tak bych se mohla dobrat výsledných 50ti balíčků. 
Na Košík.CZ jsem si vzala pro sebe samoopalovcí mléko Astrid, protože to jsem již měla loni a vyhovovalo mi. Zjistila jsem, že mají i sekci lékárny - doplňky stravy, kde mě zaujala akce na produkty Gym Beam - Vitamin D3.
Pro kolegyně jsme ještě rychle potřebovaly nějaké sladkosti, no a zrovinka v akci byly tyto čokošky, ktak jsem vzala mořské plody a Petits Merci. 
Box kapesníků, tak ten nesmí u nás nikdy chybět a spotřeba houbiček na nádobí se také "nějak" zvýšila, už aby byla ta myčka. 
Konečně se mi podařilo dát dohromady dárečky do balíčku pro Chieko, který snad brzy poputuje za ní do Japonska. 
Další mini dárky do série "50". Jsou to převážně drobnosti, ale i větší dárky, uvidím kdy se mi podaří mít všechny pohromadě. Průběžně dokupuji, vedu se seznam a postupně je i balím. 

Dárek pro M., on miluje tyto orientální čaje, ovšem sypané, s tímto sáčkový asi příliš neuspěji, uvidíme. 
A naopak od M. jsem zcela nečekaně dostala tento skvost.
 
Kdo mě zná vím, že jednak miluji Chanel, protože mé tvrzení, "když máš na sobě vůni Chanel" netřeba nosit oblečení 😇😜👌.
 A také mou zálibu v tuhých mýdlech. Tato kombinace JE PROSTĚ DOKONALÁ. 

Bylo to takové dvojnásobné překvapení, jedno úterý, po dlouhém pracovním dni. DĚKUJI LÁSKO. 🫶


Nyní se snad budu mýt 10x denně, nebo naopak mýdlo si budu až úzkostně šetřit. 
Nene, nejprve musím dopotřebovat tuhé mýdlo co mám na vaně a tím je CoCo Chanel, také fantastická záležitost. 
A poslední poznámka, tuhá mýdla nejsou alespoň u nás dostupná ve všech vůních Chanel, snad jen ve třech, co vím. A to, právě CoCo, CoCo Modemoisele a pak No. 5. 

Chanelu, já se nikdy nenabažím. ♥ 

Jaké máš plány při těchto až tropických teplotách, která nás čekají? Zamíříš někam k vodě? ☀️

Moc děkuji, že jsi se článkem dostala až k samotnému závěru a nyní už přeji jen krásný den. 


Měj pohodičku. papa ♥


12 komentářů:

  1. Super nákupy i krásný dárek. Mám také ráda tuhá mýdla.
    O víkendu budeme odpočívat. V tom horku nic velkého neplánujeme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Evi, zrovinka se dopotřebovala jedno tuhé mýdlo od Chanelu. ♥Krásný víkend plný pohody.

      Vymazat
  2. Já v neděli bohužel zamířím z chalupy do Prahy a v podnělí do pracovního procesu. Dneska jsme si vyšlápli do okolí (22 km) a zítra nejspíš dojde na výrobu džemu z višní. A v neděli už balení....
    Pokud jde o polévky, tak já moc jiných než vývary nejím a klidně v nich můžu mít pokrájené maso nebo játrové knedlíčky. Drožďové nemám ráda, stejně jako vařenou zeleninu ve vývaru.
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, panečku, to byla slušná túra 22km v tomto vedru. Dneska to vidím tak leda na meloun. 🙈👍 Měj krásný den.

      Vymazat
  3. Panejo, to jsou nákupy. Já jsem si pořídila nějaké sportovní oblečení, šaty, kosmetiku i knihy :-)

    http://www.jancahala.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sportovní oblečení je min. motivační. 👌👌 A kniha jakbysmet ♥. Krásnou neděli přeji.

      Vymazat
  4. Ahoj Eri, pěkné nákupy :-) Mně bude tenhle víkend pomalu a jistě končit pracovní dovolená. Byly jsme akorát u kamarádky na kolaudaci ve čtvrtek a dneska bysme měli jet do kina na nového Indianu Jonese místo slíbeného výletu, protože je zkrátka potřeba ještě něco dodělat. Horko je teda jako v pekle. A zítra budeme vozit písek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi v takovém počasí pracovat, se snad ani nesmí. Já jsem si trochu včera spálila levou polovinu, ale jde to. Do kina bych šla taky. Ať vám plány vyjdou a odpočívejte taky. ♥

      Vymazat
  5. Eriko, vykoukl na mě tvůj blog a tak jsem se podívala víc. Zajímavé nákupy, moc se mi líbí ty čaje, ty neznám a ta pečená zelenina, to je podle mého gusta. Vývarové polévky dělám, i já mám v mrazáku připravený silný vývar s masem - to se vždycky hodí. Maso do polévky dávám, knedlíčky dělám občas, nemám ráda ty drožďové.
    Uchvácená jsem z dárku, který si dostala - to mýdlo! Mademoiselle je moje milovaná vůně a netušila jsem, že existuje i mýdlo.
    Přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chanelem snad nikdy nikdo nesáhne vedle. Helen, měj pěkný den. ☺

      Vymazat
  6. Ahoj Eri,
    vývary mám ráda, nejraději hovězí a zeleninový, kuřecí má pro mě někdy hodně nepříjemnou vůni a pachuť. nejím vnitřnosti, takže si to vždy dávám bez knedlíčků nebo je nechám (sní je naši). Drožďové mi nevadí, ale v polévce mám nejraději nudle a max trošinku nadrobno pokrájené zeleniny.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, od té doby jsem vývar ani nedělala, ale mám v plánu udělat možná kuřecí, nebot mám skelet v mrazáku, použiji ho do nějaké mé oblíbené krémové polévky. ☺ Měj krásný den.

      Vymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#OBLÍBENCI za březen - march 2024

  AHOJ HOLKY, přeji krásný pátek a moc tě vítám u mých oblíbenců za březen, což je nejen první jarní měsíc, ale taky můj narozen...