pátek 11. srpna 2023

#Recenze - 2 produkty Balea (body & face care)

 AHOJ, AHOJ,

přeji slunný víkend 👌☀️ . S velkou chutí, opět po týdnu sedám k psaní recenzí a vlastně vůbec k blogu.

 Ano, vysoké pracovní tempo bohužel pokračuje a já se velmi pomalu učím, jak si více hájit svůj volný čas. A když jsme u toho volného času tak jsem právě dnes objevila, zcela náhodou úplně super YTB kanál, mladé, české rodinky, která ráda cestuje a jsou moc fajn, milí a vtipní. 

Limitky mě baví, zvláště pak ty Balea, i když poslední dvě jsem tolik jejich pozornosti nevěnovala. Ovšem, letos mám již pár kousků doma, dokonce snad jsem již nějakou recenzi uveřejnila. Tato tělová emulze mě nezlákala ani tak tím, že je to limitka, ale že jsem potřebovala - vážně potřebovala mazadlo na tělo. 
Leč mám raději hutnější produkty, tak Balea tělové emulze mi velmi vyhovují, prakticky všechny, co jsem zatím zkoušela. ANI TATO NENÍ VÝJIMKA. Nejlepší na něm je a to byl taky ten hlavní důvod, proč jsem si jej pořídila ten zlatavý schimmer, lehoulinkatý lesk. Nic přehnaně oslňujícího, nic blýskavého. Naopak velmi příjemný a decentní nádech slunce. 
Schimmer Summer Sunset skutečně dodá nádech lehkého opálení, projasnění a mé pokožce, zdravější vzhled. Co se týká textury, tak je jemnější, lehce zabarvená, ale pokožku nenatónuje, nenabarví kůži. Hydratační schopnost je rovněž velice slušná. 
Balení je klasické, v plastové tubě, která obsahuje 200ml produktu, cena je také standardně velmi přijatelná. Vůně, ani jsem nic pořádně neřekla o vůni, tak tak je celkem nevýrazná, ale když si znovu přičichnu, je lehce sladší a moc příjemná. 
Co je také moc prima na této tělové bázi, že i přes svůj obsah jemných třpyteček, tak nedráždí pokožku ani těsně po holení či depilaci. 
Za mě se tato tělová emulze velmi, velmi povedla, že uvažuji o pořízení si ještě jedné pro dny, až bude venku chladno a já si budu chtít zpříjemnit náladu, tak ji zařadím znovu do své tělové péče. 

Emulze se dobře nanáší, hezky a snadno roztírá. Rychle se vsakuje a nezanechává vůbec žádný nepříjemný či mastný film. Jen ten se žádaným schimmerem. 
V této řadě najdete skutečně ještě tónující pěnu a třpytivý sprej. 
Hned na začátek říkám, že u tohoto produktu chválím asi nejvíce pěkné balení, které je ve skle. 


Kalíšek je v papírové krabičce a obsahuje nově i ochrannou fólii, co moc chválím 

Proč jsem si tento produkt vybrala, snad dokonce i objednala. Nalákalo mě SPF 15. 

Krém má středně výraznou parfemaci, která by nemusela vyhovovat všem, ale mě nijak nedráždí a nevadí. Ovšem pozor na oční okolí, ale to obecně platí u všech produktů. 

Má i hutnější konzistenci, díky které bych jej určitě nedoporučila na mastnou a akneticku pleť. Pro mou suchou a stárnoucí pleť by měl být ideální. Proč BY MĚL. No inu protože mi naprosto ucpává póry a to opakovaně. 

Bohužel ano, moc mě to mrzí. Jeho konzistence je natolik hutná, že se hůř vstřebává, vsakuje a zanechává jistý bílý film, který je zapotřebí dobře do pokožky zapracovat (nic pro Tebe Stáňo ♥). Ale to by mi ani tolik nevadilo, dá se na to zvyknout nebo být při nanášení preciznější. 
Ucpává mi póry tak, že se mi udělalo hned několik a opakovaně pupínků a to je pro mě naprosto nežádoucí a nepřijatelné. 

Docela i dost jsem se po krému leskla, ale na to funguje dobře trochu pudru, štětce či labutěnky, to nevadí. 

Krém vyjde na krásnou cenu cca 75,- Kč, má pěkné balení, prima parfemaci, i ta hutnější konzistence by mi vyhovovala. 

Je určen pro mou věkovou kategorii, tedy ten rozptyl je tam velký 30-45 let. Příjemné SPF 15, Koenzym Q 10 a vitamin E a provitamín B5. Pěkné složení, slibný efekt. 

Za mě je to produkt, který díky těmto vlastnostem nemohu a nechci používat na pleť, proto jej dopoužívám asi na tělo či ruce. Nějak mi pleťové krémy Balea nejsou souzeny, jelikož je to již druhý za sebou, který mi NESEDL. 
Bohužel tedy, za mě je tento krém NE, nechci říct přímo zklamáním, to asi ne, jelikož tolik nadějí jsem do něj nevkládala, ale poslední co je, aby mi skin care ucpávala póry. No nic, hold asi Vyšší Moc si přeje, abych používala jinou značku. Ještě, že tady mám v zásobě miniatury Esthée Lauder a Clinique. 
A jakou skin care nyní používáš Ty? 

Moc děkuji, že jsi se článkem dostala až k samotnému závěru a nyní už přeji jen krásný den. 


Měj pohodičku. papa ♥





4 komentáře:

  1. Eri, díky za recenzi a varování. Já teď taky používám denní krém od Balea. Vybrala jsem si nějaký jiný krém - je určený pro zralou pokožku (a taky jsem toho teď vytáhla kvůli tomu, že má ochranný faktor). Je taky hodně hutný, ale film naštěstí nezanechává, protože to fakt nesnáším

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáni, já ten krém již domazala, ale nyní mám sérum od Vichy = dárek od kolegyně, snad tento víkend zvládnu i recenzi a pak jsem si nasadila Ziaju, kozí řada je moc prima. Krásný víkend přeji. ☀️

      Vymazat
  2. Ahoj Eri, já bych doporučila The Inkey List, ale nevím jestli na tebe nebude moc slabý :-) Cenově je to přijatelné a hlavně je to funkční. Neměla jsem od nich ještě jedinou věc, co by mě zklamala zrovna jsem si udělala radost a mám od nich krém a sérum na cestě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, já měla vitamín C a byl super, právě díky Tvé recenzi jsem po něčem pokukovala. Nyní mám toho docela dost, vč. The Ordinery a to mi sedí moc, tak to chci spotřebovat. ☺♥ Krásný den přeji.

      Vymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Giveaway ll. Spring time 🍀🌻☀️

MOC DĚKUJI VŠEM, KTEŘÍ JSTE SE ZAPOJILY DO SOUTĚŽE, TADY NA BLOGU, ALE I IG. PRÁVĚ JSEM VYLOSOVALA ŠŤASNOU VÝHERKYNI, KTEROU JE SIRALEX . MO...