pátek 29. března 2024

Je mi ČTYŘICET

 AHOJ HOLKY,

v prvé řadě přeji hezké VELIKONOČNÍ PONDĚLÍ. 

na blogu jsem našla článek s názvem "je mi pětatřicet", tak jsem se nechala inspirovat a po pěti letech, jsem tady s ním znovu. 

Jestli mám krizi středního věku, určitě ano, nebo náladovost je mé druhé jméno, bohužel. Poslední dobou bývám rychleji náladová a podrážděná. Trochu to přikládám stresu, pracovnímu tempu, jaru a hormonální nerovnováze. 
Narozeniny, je to přeci den jako každý jiný. Strávila jsem ho sice v práci, ale celý den s mým DM🤗. První slova, která jsem rána slyšela, byly jako vždy jeho milé "dobré ráno". Cestou do práce mi nechal uvázat mega kytici, kterou jsem téměř nemohla unést. 
Nádherná, sama bych si nevybrala lépe, jedinou indiícii měl Bodlák. Nepodařilo se mi ji asi tak dobře vyfotit, ale v práci jsem si ji musela dát do kýble, větší nádobu jsem nenašla a domů mi ji DM musel odvézt autem. Sám, ochotně. Jaká to obrovská změna, konečně mám vedle sebe dospělého a vyzrálého partnera, ke kterému mohu jednak "vzhlížet", milovat jej, radovat se s ním a být naladěni na stejný VESMÍR.
Ano, vyrazili jsme do centra na večeři, ta se ovšem nepovedla. Bylo to zklamání, kdy jsme dostali podprůměrné jídlo, které si hrálo na prvotřídní středomořskou kuchyni. 
Řeč je o restauraci, která má skvělou prezentaci na webu a právě na IG, kde se mi stále dokola ukazovala, až nás nakonec zlákala. CiboDadio, které se nachází přímo v centru Prahy, na Petrském nám. 
Prosím pěkně, takto mělo jídlo vypadat, foto je ilustrační, protože jsem neměla ani náladu v restauraci cokoli dokumentovat. Interiér nebyl špatný, spíš to tedy na první pohled ve mě evokovalo vinárnu, což mě nepotěšilo. Ale i přes to, jsme šli dovnitř. Olivový olej, co byl na stole musím pochválit. 

Já jsem si vybrala jako předkrm telecí plátky s tuňákovou pěnou. DM carpaccio z chobotnice. 
Dál jsme pokračovali jehněčíma kotletkama a hřebem, tedy spíš totálním fiaskem Kalamáry na grilu. 
Kdyby se jídlo vč. obsluhy a servisu, alespoň trochu přiblížilo standardu a avizovanému gastro zážitku, tak odcházíme celkem spokojeni, nikoli zklamáni. Cena převyšovala svou kvalitu a úroveň asi 10x.Sám DM říkal, že si kladnou recenzi nezaslouží a to jsem neměla v úmyslu, cokoli říkat. 

Příště, tedy na kulatiny DM půjde Gate, kde měli ten den havárii vody, proto neplánovaně zavřeli. A nebo je ve hře Čestr&Kantýna, i když já Ambi úplně velký fanoušek nejsem, jejich tatarák a hovězí Carpaccio bych ráda ochutnala. Uvidíme, kam nás nohy zanesou. Večeři samozřejmě platil DM. 
O to více bych nyní chtěla dbát na fyzickou kondici a udržovat si ji, nebo ideálně zlepšovat ji. Tak snad mi mé dosavadní odhodlání vydrží. 👌🙏
Co jsem dostala, od rodiny peníze, za které jsem si pořídila vlastně jen kosmetiku a kosmetické ošetření. No, to by mi šlo, rozfofrovat peníze, má finanční gramotnost je vážně tristní. 
Od DM jsem dostala moře, Chorvatsko, které miluji. U moře jsem nebyla 7 let v Chorvatsku naposledy 2016 v Bašce Vodě. My zamíříme do Pakostane.

Jen nevíme, kdy pojedeme, ideálně co nejdříve, ale konec dubna to zřejmě nebude. Vypadá to na týden mezi státními svátky v květnu. 

Krásné Velikonoce, užij si prodloužený víkend. 

Moc Ti děkuji za pozornost a přízeň blogu, který je tady již desátým rokem. Proto plánuji menší soutěže. Budu ráda, když se zapojíte. 


Prima den Ti přeji. 


13 komentářů:

  1. Ta kytice je opravdu krásná. 🙂 Ještě jednou, vše nejlepší, Eri. ❤

    OdpovědětVymazat
  2. Eri,
    prajem Ti dodatočne všetko najlepšie k narodenimám, aby si bola zdavá, šťastná, spokojná, milovaná... Vitaj medzi nami štvorkármi :-) mňa v máji čakajú dve štvorky. Kytica je nádherná!
    Krásne veľkonočné sviatky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moja milá Aďko, děkuji za přijetí do klubu čtyřicítnic, je to krásné, začíná zase nové období. Přeji požehnané Velikonoce. ☺♥

      Vymazat
  3. Eri, hodně štěstí, zdraví, lásky a vůbec všeho nej k tvým krásným kulatinám. Kytice je vskutku krásná a mít vedle sebe partnera, na kterého se dá spolehnout, je k nezaplacení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, moc děkuji, víš o čem píšeš. (tedy v mém v případě) Krásné Velikonoce přeji. ☺♥

      Vymazat
  4. Všechno nejlepší, Eri! Škoda nevydařené večeře, ale snad ti to další oslavy vynahradily.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, vynahradíme si to jindy a jinak. Moc děkuji a přeji Požehnané Velikonoce, at se vydaří. ☺♥

      Vymazat
  5. Ahoj Eri, všechno nejlepší a hodně štěstí, zdraví a lásky <3 Věřím, že se vydaří ta dovolená v Chorvatsku a dojde na nějakou místní gastronomii, přeci jen tyhle jak můj přítel říká "věci z vody" jsou nejlepší co nejblíže u ní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, Kalamáry, mušle, Pražma, Mušle sv. Jakuba, obecně "potvory" z moře vytažené jsou mými oblíbenými. Děkuji moc a přeji hezké Velikonoční pondělí. ☺♥

      Vymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Recenze - Only Bio - metoda mytí vlasů CWC -

AHOJ HOLKY, hezkou sobotu přeji 🌞. Vítám vás u dnešní speciální recenze. Hned na začátek zmíním, že tyto produkty ONLYBIO (dostupné již v p...