pátek 24. května 2024

#Shopping2024 XXIII.



AHOJ HOLKY,
v prvé řadě přeji krásný pátek a i nadcházející víkend. 🌞
Moc vás vítám u mých nových nákupů, které začínám kulturou. Získala jsem na IG v soutěži a kdybych se asi 5x nepřipomenula, tak lístky nemám. Profil nebudu uvádět, nemám zapotřebí je hanit, ale ani dál sledovat. 


Vyhrála jsem dva volňásky do DIVADLA BEZ ZÁBRADLÍ, kde jsem byla snad před 25ti lety a to jednou v životě. Hrála tam tehdá Dagmar Havlová a paní Jiřina Jirásková, co si tak matně vybavuji. Byl to nějaký výlet z Unho, s mámou a Anuškou. 🖤

 
Něco vybereme a vezmu jisto jistě kamaráda Petra Sparťana, se kterým jsem letos již byla na koncertu DM, hokeji a ve Švanďáku. 

Můj nákupní seznam na Rohlíku byl následující. Nestihla jsem za dobrého světla produkty vyfotit a ráno nebyl čas, tak jsou to pouze stažené obrázky, produktů, které mám již v lednici - ve spíži. 


Cukrářské piškoty - moje nejoblíbenější sladkost - sušenka. 

Kuřecí šunka pro DM a Izi, jinou vlastně ani neberu. 

Moje milované Tvargle, alá tvarůžky. Skvělé. 



Bez kompromisu - je privátka Rohlíku, jogurt ve skle s meruňkou jsem brala poprvé, byl v akci, zatím jsem neměla. 

Salát z mořských řas - moje oblíbená pochutina. Stojí tento malý kelímek stovku, ale já si na něm tak moc pochutnám. Skvělý doplněk pro krásnou pleť, nehty a vlasy. 

Kuřecí tlačenka, ano není to vlastně tlačenka, ovšem já jinou nejím. Nejlepší, jen tato vyšla na 130,- Kč, a v Delmartu jsem jí minulý týden pořídila za 40,- Kč, záhada. Jenže z Delmartu se NEDÁ OBJEDNAT. 


Ústřičná - tmavá - krémová omáčka. Velmi intenzivní, konzistence demi glas, hodně slaná, proto se přidává skutečně malé množství. Na co, kam, kam je libo. 



Pekárna Kabát - šunková brioška, nejlepší dobrota ze sortimentu lahůdek, co znám. Lepší než chlebíček, tedy alespoň dle mého hodnocení. 
V Albertu jsem vzala malé salámky pro návštěvu. 
Vlhčené ubrousky, které jsou velmi malé, takové papírové struktury, což mě překvapilo, ale jsou skvělé na otírání povrchů a příležitostného čištění. Mnohem praktičtější, nežli takové ty měkké, jemné. 
Tuto zálivkovou směs mi doporučila Silvy z YTB a brala jsem si ji již loni. Moc mi chutná. 
Nakládané - zlaté cibulky z MachLandu jsou velkou dobrotou, když nevíte coby, zaručeně uspokojí chuťové touhy. 
Ne, nejsem milovník jahod, ale nějak jsem si spočítala, že tato bedýnka mě vyjde fin. lépe, nežli směs jablek, hrušek a mandarinek. 
Asi byly dobré, ale já je všechny rozmixovala a pila jako smoothie, a část jsem musela zamrazit. Kéž by za tuto cenu bylo takové množství malin. Miluji malinu. 
Dopřála jsem si a vzala velké Kapary ve slaném nálevu. Do salátů jsou naprosto luxusní, ale já je vlastně mohu jíst i jen tak. Tak moc výrazné chutě preferuji. 


Od privátky Miil jsem vzala nově v sortimentu kefírové mléko a plátkový sýr typu Emmentál pro DM. Já tyto sýry vůbec nejím, jsou na mě moc sladké a to není nic pro mě. 

Jahodový jogurt jsem objevila za 9,- Kč, což mě překvapilo, tak jsem dva vzala. 
XXL balení tofu natural, kde jsou dvě samostatně balené kostky. 

Skvělé nealko pivko Hubertus Kácov. Moc mi chutná. A i nealko pivo ze skla chutná, prostě skutečně chutná, plech není takové labůžo. 

Opravdu mini nákup z Rossmanna u Anděla. Potřebovala jsem nějakou dezinfekci ve spreji, nenašla jsem lepší, tak jsem brala Sanytol, který jsem hrozně moc dlouho neměla a dělala jsem velkou chybu. Skvělý, moc jsem s ním spokojená. Budu příště číhat na akci a vezmu ještě jeden do zásoby. 

Pěna na holení s vůní manga mě nenechala klidnou a proto jsem jí za 30,- Kč vzala. 



Sýry, zase ty sýry a zelený chřest. Moje nejčastější současné strava. 

Speciální sušenou šunku Jamón Ibéric si DM vybral. Tyto šunky jsou se zvláštních plemen prasátek, které se chovají ve Španělsku. 

Já jsem si za "odměnu" na Rohlíku vzala pistáciovou zmrzlinu Angelato. 
Tentokrát jsou to samé potraviny, ale nic jiného jsem prostě nepořizovala, bylo před dovolenou a my celkem hojně se stravovali doma, nebo dokonce jsme si brali i jídlo s sebou do práce. 

Sýry, miluji, další šunka a pražená kukuřice, tak tu jsem neměla hodně dlouho, sáček padl na 2x. 
Jo a v Penny krom zdravého rodinného mixu salátu jsem si vzala instantní bramborovou kaši. Jelikož mi jedno balení, které jsem měla tuším že z Košíku vydrželo rok, tak proč ne. Mě tato kaše i celkem chutná, když se doladí máslem a mlékem. 

Tak, a to by byl výčet našich potravin, nákupy za poslední týden. 


(menší poznámka pod čarou, nově jsem začala vařit pro čtyři a je to změna, nežli si vařit pro sebe, proto  mi přišlo, že jsem nakupovala, nebo dokupovala potraviny denně, ale je to radost ♥, jsem ráda a potěšena, když chutná)

Měj krásný den 🌞.


8 komentářů:

  1. Wow, everything looks really wonderful. I can't believe how fresh the strawberries look! The ones at the grocery store near me are definitely not that nice. Have a wonderful weekend <3
    the creation of beauty is art.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Have a great weekend, too. As I wrote, I love raspberries, but these strawberries were irresistible. The ROHLIK.cz e-shop is really well stocked and of high quality. Have a great Saturday 🌞🐞

      Vymazat
  2. Eri, jsem holka zvědavá - pro koho dalšího (kromě DM) ještě vaříš;-)? Já mám ráda i jahody - zrovna ve středu jsem si cestou z práce koupila půlkilovou krabičku. Ale mně je líto je rozmixovat - raději je sním jen tak, vlastně z nich ani moc nepeču. Stejné je to s malinami - ty vyloženě miluju (a utrácím za ně spoustu peněz), jen škoda, že se jim nedaří u nás na chalupě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, maliny jsou top. ♥ Vařím občas i pro DM dcery : ). Krásný víkend.

      Vymazat
  3. Ahoj Eri, moc pěkné dobroty jsi pořídila. Já tenhle týden brala taky nákup na Rohlíku, nějak jsem se časově nedostala do krámu, máme to teď skrze objížďky docela komplikované. Jejich privátku Mill zbožňuju jak na jogurty, tak různé smetany, šlehačky i sýry. Zatím jsem neměla jediný produkt, co by mi nesedl.

    OdpovědětVymazat
  4. Nejraději mám prasátka iberico)))), chřest a Kabát)))

    OdpovědětVymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Recenze - maska z dr. Müller 💪👍 + pečující tonikum z Hebe

AHOJ HOLKY, přeji krásné  pondělí 🌞. moc vás vítám u dnešní recenze, kterou píšu velmi, velmi pozitivně naladěná, protože s oběm...