pátek 12. července 2024

#ČERVEN - JUNE 2024

AHOJ HOLKY, 
Krásný pátek přeji ☀️.

a máte tady červen, tedy kalendářně polovinu roku. 
Západy slunce v Bohnicích jsou krásné, jako tak východy slunce v Ledečku. Prostě všude kde je DM, je to nějakým způsobem "magické". ♥
Šestý měsíc je v zobrazení jednoho z nejznámějších děl Gustava Klimta, řekla bych po Judith. Krásná to reprodukce v kalendáři. 
Největší sbírku Klimtových obrazů má galerie ve vídeňském Belvederu. Zastoupen je ale i v tuzemských sbírkách, jeden ze skvostů - Juditu (1904 až 1905) - vlastní ostravská Galerie výtvarného umění. Obraz s odhadovanou tržní cenou dvě miliardy korun získala instituce v roce 1950 jako konfiskát z německého majetku. Klimt se svým mladším bratrem Ernstem a spolužákem Franzem Matschem jsou také autory opony pro divadla v Karlových Varech a Liberci.


Červen začal víkendem, ale ten jsem trávila ryze odpočinkově a lehkým úklidem domácnosti. 
První dny bylo spíš aprílové počasí, dost pršelo a bylo zataženo. 
#june #2024 #working 
Tři přílohy na jednom talíři, aneb moje velká večeře a dva obědy do práce. 
Trochu jsem čistila spíž a hlavně po dvou týdnech doma na Střížkově měla totálně prázdnou lednici. 
Tak tyto Adidasky jsou velmi stylové a cool. #DM 
Ranní 10setiminutovka. 💪
Běžné pracovní dny, běžné pokusy o filtr koláž selfie. 
První červnový den jsem mluvila po dlouhé době s mámou a moc hezky jsme si popovídaly, celý den jsem z toho čerpala. 🤗

Víkendové odpoledne jsem strávili lehkou rešerší politických kandidátů do voleb do EuroParlamentu, které nás čekaly. Sice je to nejméně oblíbený formát voleb, sama mě nejvíce zajímá komunální - krajská úroveň, ale možnost volit je možnost projevit svůj názor. 

Nebudu vyzvídat, zdali jsi byla, či nebyla volit, protože je to to pouze MOŽNOST VOLBY, která na obecné rovině bývá kolikrát tím nejtěžším rozhodnutím, ale jsem skutečně vděčná za náš demokratický politický a vládní systém.
Tím netvrdím, že jsem s politickou situací spokojená, čí naopak nespokojená. 

#working #zpetvrealite #pracovniden

#Readingtime Škvoreckého přepis rozhovoru s Lídou Barovou. Půjčeno a doporučeno DM, narazili jsme na toto téma náhodou, při běžných  našich dlouhých povídání, které tolik miluji. 


Z Rohlíku jsem vzala v akci vepřový burger, který je ve výsledku spíš takovým prima karbanátkem. Tak jak přišlo zabaleno jsem dala do horkovzdušené fritézy, udělala kaši a zeleninku k tomu. Toť vše. 
Karbanátek z NAŠE MASO vřele doporučuji, je uvnitř šťavnatý, velmi chutný, nemusí se vůbec nijak dochucovat, nic přidávat. 
Je vysoký a pro menší jedlíky vystačí na dvě porce. Vřele doporučuji. Maso i ryby mám z Rohlíku vyzkoušené a vždy jsem byla nadmíru spokojená. 

S Kamarádem a jeho malou slečnou v Kavárně Grand Orient v Celetné ulici. Zde kubistický - čtverhranný věneček. ♥

Na IG na mě vyskakuje čím dál častěji Sex and the city. Do jakého týmu se řadíš Ty? Pan Božský, je pan Božský, ale já bych pozvání na snídani neodmítla od Aleksanda Petrovskeho. Viz má koláž. Ten se mi jako partner u Carrie líbil asi nejvíce. 
Tomatová polévka ze zásob ve špajzky, do toho jsem přihodila čerstvý bobkový list, který jsem si přivezla z Chorvatska. Přidala a orestovala jsem dvě šalotky, plechovka sekaných rajčat, trocha mléka na zjemnění a polévka na tři dny byla na světě. Do práce skvělý oběd. 
Těstovinový salát je vděčné jídlo, ovšem ne pro mě prosím s plechovkou tuňáka, to vyloženě nemusím. Opět, orestovala jsem si šalotku, přidala cuketu a česnek. V horkovzdušné fritéze jsem udělala přírodní tofu a na talíři si trochu dochutila krémovým balzamikem. Velká a lehká dobrota. Svačinka či oběd & večeře. 
Na zastávce jsem si všimla této opičky, která se mi hrozně zalíbila, tak jsem si ji musela vyfotit. Roztomilost sama. ♥

Pracovní týden nezačal nijak valně, ráno jsem se musela doslova nadopovat horkým nápojem Paralen, abych vůbec dolezla do práce, kde se to tak na pár hodin zlepšilo, ale okolo 16h jsem byla už nepoužitelná. 
I když jsem se snažila využít všechny možné, své "osvědčené" terapie, jako je líčení - tedy makeup, upravit se hezky, abych se sama sobě líbila. Terapii hudbou. No nic moc nezabíralo. 
Další dny se venku teploty opět vyšplhaly ke krásným 23C, svítilo sluníčko a hnedle bylo veseleji. No i když, jak se to vezme. 
Asi jsem pila nedostat Kontryhele, nebo já nevím. Nálady se mi neskutečně střídaly, tak rychle a zbytečně, že se kolikrát musím racionálně "přesvědčovat", že nemusím být uražená, tak moc vztahovačná. Hold ta má přecitlivělá duše. To je někdy velký boj, být sama se sebou. 
Vlčí máky, tento rok mě nějak víc okouzlují. U nás před prací vykvetl tento doslov lán. Až DM říkal, jestli je tam někdo nevysázel. 
Stala se mi navíc taková dost nepříjemná věc, že jsem v nevědomosti DM naprosto zdeformovala brýle. brýle ze speciální Japonské kolekce, titanu a bohužel jejich cena se taky rovná 40tis. Kazisvět hadr. 
Ničeho si nevážím a nic si taky nezasloužím. Měla bych si konečně uvědomit, že svět se netočí jen okolo mě, nejsem jediný člověk, který potřebuje 100% pozornost a péči. 
Můj milovaný Gustav Klimt a jeho nejslavnější obraz POLIBEK. 
Vlasy alá lokna, kdy jsem ji měla přes noc, ale jak je mám dost dlouhé, tak se prostě tíhou narovnají za celkem krátkou dobu. Nevydrží hold.  

Díky IG jsem se rozhodla, že svým podpisem podpořím dvě petice. 

ZACHRAŇME KASÁRNA KARLÍN. ZACHRAŇME KASÁRNA KARLÍN. 
Kdy stavební úřad nařídil, dle mého nešťastně, nebo dokonce účelově uzavřít areál. Více v samotné petici. 
A potom společnou, otevřenou výzvu k odvolání lídra kandidátky do EU uskupení pana Šlachty. Jednalo se o nesouhlas s podezřením na skutečnost, že Filip Turek je podporovatel a fanda neonacismu. 

Mých ranních 10min #workout. 
Pracovně v bance Na Balabence. 
Tak trochu sladěná 😹.
Do práce sice elegantně, ale i pohodlně. Když mám nějakou schůzku, nebo naopak jedu do banky, tak se snažím obléct více "kultivovaně". Tedy šaty, sako, sukně nebo košile. 
Tento týden se tak nějak "nepovedl". Hodně témat k přemýšlení, potažmo k řešení. 

S DM jsme na sebe prakticky neměli vůbec čas a nebo jsme byli myšlenkami úplně jinde. 
Však o víkendu se konala NOC KOSTELŮ, kterou já jsem bohužel prospala, jelikož se můj páteční - odpolední šlofík protáhl, až do sobotního svítání. Chjo. 
a VOLBY DO EU PARLAMENTU, do kterých jsem volila, jak jinak než na Smíchově, ale až v sobotu. 
U volební místnosti, která je kousek od Anděla jsem byla ještě před jejím otevření a odvoleno jsem měla cca za 3mintky. 
A také uplynulo 80let od vylodění v Normandii, kdy se pořádali na počest nejen veteránů oslavy se zástupci všech stran a sjeli se politické špičky a zástupci zemí. Nás reprezentoval Petr Pavel, náš pan prezident. ♥
Víkend byl hodně odpočinkový, alespoň jsem se donutila ke svému rannímu cvičení. 
Navíc se dostavil men. cyklus, tak mi nebylo 2x nejlépe, jak fyzicky, tak i psychicky, ovšem nyní jsem pila řádně Kontryhelový čaj, který mě osobně pomáhá. 
Rychlo vaření, restované mleté maso s kukuřicí a nakládanou cizrnou, a k tomu směs Basmati rýže s celozrnným Bulgurem. 
Pečené kachní stehno s tmavou omáčkou, kterou jsem udělala na asijský způsob. 
Když už jsem ale měla otevřené červené zelí, mimochodem toto Kitchin je privátka Rohlíku a je naprosto parádní, naprosto se nemusí dochucovat - vřele doporučuji. Tak jsem k tomu zelí jen ohřála. Byl to takový miš maš, ale velmi chutný. 
Kachní stehno jsem obrala, rozpadalo se jako dort a vše poté míchala do omáčky ze sójové omáčky a šalotky. 
Joo, koukám tady začíná gastro koutek. Filé s kroketami a salátkem - vše z Rohlíku, připravené v horkovzdušné fritéze. Poslední dobou si na tom tak trochu ujíždím. Alespoň jednou za týden si to "musím" dopřát. Předsmažené ryby mají na Rohlíku exkluzivní, nikdy před tím jsem nejedla tak dobré filé. 
Vepřová panenka, kterou jsem tedy tentokrát musela hodně očišťovat, což pořádně neumím a taky mě to nebaví. Opět připravená v horkovzdušné fritéze. Balení přišlo o váze 650g vyšlo na 160,- Kč a měla jsem ji za poslední dobu již podruhé. Mohu vážně doporučit. 
K tomu jsem udělala něco na způsob zeleninového kari s cuketou, šalotkou a právě kari z malé Sapy. Skvělé to bylo. Maso je z horkovzdušné fritézy krásně měkké, není vůbec vysušené, naopak skvěle šťavnaté. Lépe bych jej na pánvi nepřipravila. 
Druhá polovina panenky skončila v mrazáku. 
Dobré ráno, nebo dobrý večer. Izi v posteli, mě u nohou, hovící, její veličenstvo. Teď v květnu, přesně nevím kdy jí bylo18let. Už je to dáma v letech. 😘♾️
Překrásný obraz, dárek pro tátu. ♥
Ranní selfie v Bohnicích, kde jsem u DM byvakovala ten týden. 
Už mám skutečně vlasy dlouhé, nestříhaly jsme je dvě návštěvy kadeřnice, což je přes půl roku, takže jsem se pokoušela objednat, ale zatím marně. 
Tak trochu na přání jsem vařila Chilli con Carne, kdy jsme maso koupili na Střížkově v řeznictví. 
Řekla bych, že se mi povedlo, ale stejně nejlepší CconCarne, co jsem jedla, dělá Lukáš (můj bývalý muž). Ten jej vařil tak často a tak moc rád jedl, že recept vymazlil do detailu. 

Snaha o vlny, které mi ovšem vydrží tak chvilku ráno. Ale já je nekulmuji, nenatáčím a nepoužívám žádné produkty. Jen je nechám přes noc v drdolu a ráno vypadají takto. 
Používám ale pravidelně výživu a v Bohnicích mám sprej Balea na vlny přes noc. 

Vydatná snídaně pro DM., doslova na poslední chvíli před odchodem. Ale všechno jsme nakonec stihli. 

Na doporučení Milánka z MilanoStyle z YTB jsem si šla pořídit dupe na Bacarat parfém, který mi dochází. Celou genezi popisuji v nákupech. : )
Toto je prosím pěkně varianta z DMka La Rive Elegant Woman, kdy jsem pořídila poslední dvě balení. 100ml balení vyjde na necelé tři stovky. 

Další pracovní den, OOTD se sukní, ale ráno také se svetříkem, jelikož bylo chladněji. 
Ten týden celkově nebylo příliš teplo, i když přes poledne vždy slunko vykouklo a byl krásný den. 
Za to na příští týden hlásily tropy, což se můj šéf zaradoval a říkal, že je to ideální na naši pracovní garden party, kterou budeme mít. Na kterou se těším. Je to moc fajn neformální setkání nás všech zaměstnanců. 
Hmm, denní zamyšlení z knihy AA. Velká to pravda, svět se nepřestane točit a potíže nezmizí jen tím, že my alkoholici přestaneme pít. Díky za vás společenství, díky za AA. 


Díky kamaráde, díky Sparťane. 🤗 Jen objasním, mým nejoblíbenějším českým hercem stále je pan VLADIMÍR DLOUHÝVLADIMÍR DLOUHÝ. Jeho bratra Michala jsem párkrát poznala osobně, diskutovala s ním na baru tehdá na Cibulkách. No a Petr mi jej nechal podepsat, jelikož se nyní pohybuje okolo našeho domovského divadla Švanďák. 


Prý jestli umím připravit květák, takto zněl prostý dotaz DM o víkendu, který jsme společně trávili u něj v Bohnicích. 
Květák klasicky s cibulkou a vejcem připravený prosím pěkně mnou, ale v troubě. Musím přiznat, že květák to byl menší, ale já neměla ani porcičku, jak DM chutnal. ♥
Ranní ptáče, dál doskáče, aneb prý toto triko si musím bezpodmínečně vzít s sebou na Murter. 
Západy slunce z Bohnického sídliště, jsou prostě TOP&Strop. 
Miluji 🌞. Nejkrásnější východy jsou  v Ledečku, ideálně na zápraží a západy tady. Samozřejmě východy a západy slunce nad mořskou hladinou nepočítaje. 
Prostě, kde je DM, tam je mi báječně. ♥ Neříkám, kde jsi celou dobou chodil, říkám, "zaplať Pán Bůh", že jsi přišel a že mohu být s tebou. 
Mé odhodlání cvičit denně, každé ráno se trochu fitness protáhnout, stále trvá. 
Ten den jsme vyrazili jen tak po místních obchodech, v OC Krakov a pak se doma flákali a užívali si jeden druhého a odpočívali. 
Vlasy mám opravdu již dlouhé, ale kadeřnice mi nějak nereaguje, což mi připomíná, že bych se jí měla připomenout. 
Tak s touto fotkou přišel sám DM, když jsme šli ještě do místní večerky. Je to prostě moje láska. 
Bohnická vyhlídka, tentokrát byla extra jasná viditelnost. 
Z Bohnické vyhlídky je vidět i Pražský hrad, nebo Podbaba, Divoká Šárka. 
A luční kvítí, které mě fascinovalo, nikoli k mému překvapení dráždilo. 
Nedělní ráno, aneb když plán byl takový, vyrazit do Německa na nákupy oblečení (pro DM primárně), ale někdo se nepodíval a v neměli mají přeci zavřeno. 
No a jelikož jsme potřebovali skutečně již něco nového pořídit, tak jsme se vydali do nejnovější prodejny Peek Cloppenburg. 
Proto jsme zajeli na Černý Most, kde já nebyla min. deset let. Protože já obecně nevyhledávám nákupní centra a takové to courání po obchodech, nemám tento způsob nákupů v lásce. 
Jestli se ptáš, tak ano, pořídili jsme prakticky 80% toho, co jsme potřebovali. Sice od jiných značek, trochu dost naše představa byla jiná, ale máme to. V OC jsme strávili 3h. 
K velkému úspěchu se konaly Lasagne z Alberta podruhé. Doporučuji, zkuste. 
V pondělí jsme měla poprvé HO z Bohnic, trochu jsem využila čas, poklidila, vyprala, taková ta nezbytná a pravidelná údržba. 
Naložila jsem si v neděli panenku a udělala ji s restovanou zeleninou. Musím pochválit místní řeznictví, které ostatně znám již ze Smíchova a pak z OC Stromovka K&K Křeček. 

Dobré to bylo, pochutnali jsme si. 

Teplé počasí, zvláště pak v kanceláři, si žádá letní oblečení. 
Růžové šortky, k tomu basic bílé tílko a lehoučkatá košile. 
Pohodlné, vzdušné a příjemné. Je fajn vrstvit oblečení. 
Šaty Tommy Hilfiger, které mám asi 6 let a vytáhnu je slovy max. 2x do roka, což mi přijde škoda. Ale stále mi perfektně sedí. 
I kolegyně mi je chválily. Abych neměla úplně odhalená ramena a záda, tak jsem to pojala tak trochu, jako "oblečená & neoblečená" a vzala si k tomu lehký, trochu průsvitný svršek z Ethanu, co doma mám. 
#summer #june #me #ifeelloved #DM🖤
Naše pracovní, neformální setkání,  tzv garden party...💪☀️. Super akce. 
...hned vedle kanceláří máme bistro, kde mají naprosto TOP&STROP smažák, na který mě navnadil náš pan ředitel...potvrzuji, smažák je super...
...ovšem, když si DM dal grilovanou panenku, tak čekalo překvapení, v podniku, kde podávají grilovaná masa, JAK MOHOU NEMÍT STEAKOVÝ NŮŽ, jako že vůbec žádný...na požádání nám přinesly kuchyňský, to nechcete...velká škoda....
Zelené šaty, které nosím příliš málo a přitom na ně dostávám tolik komplimentu. 
Vlasy navlnene pomocí pouhých dvou drdolku přes noc. 
Green a black Högl hned dvoje baleriny. 
V pátek po naší garden party jsem měla náhradní volno, proto jsem využila času a zašla na Poštu. Poslat balíček kamarádce do Japonska. 
A cestou z Pošty jsem si v 2handu pořídila za 200KČ tyto letní šatky. 👍
A můj víkendový oběd. Burgry jsou z Penny a velké zklamání. Protože s těmi co kupiji na Rohlíku se vůbec nedají srovnat. Jedla jsem je prakticky celý víkend,  nebo jsem se v nich tak nějak rypala. 
V neděli jsem neodolala a u trhla si přímo před našim panelákem tři krásné květy Hortenzie. 

#weekend #summer #home #hortenzie #radost 
Došlo i na čištění štětců, vlastně ani tolik jsem se neflákala, vše co jsem si napsala na papírky, jako seznam, co potřebuji udělat, nachystat, zabalit, připravit, uklidit, uvařit, vyžehlit, vyprat apod. jsem udělala. I na blog došlo, ovšem přijde mi, že jsem jak zpomalený film, prokrastinace mi vyloženě baví. 
Izi, která si ustlala na tašce, takto hajala, přitom "chrápala", což ostatně se jí stává pravidelně, ale je to takové roztomilé, něžné. Určitě se jí něco i zdálo. Ale takhle zaháknutá, zkroucená, vykloubená, je to hadí žena. Evidentně jí v této poloze bylo příjemně. 

Ranní živatabudič, aneb skvělá svačinka a nebo mohl by být i oběd. Kefír miluji, nyní si ho díky Rohlíku kupuji pravidelně, vlastně občas i do práce a meruňky jsem potřebovala nějak zpracovat. Ideální a osvěžující kombinace. Ještě, že mám díky nedávné spolupráci doma tento super smoohimixér. 
Teploty venku se vyšplhaly opět k 30C, čili krásné letní počasí panovalo. 
Ranní cvičení mi vůbec, ale vůbec nešlo, nevím čím to bylo, ale většina mého okolí si ten týden stěžovala na špatnou kondičku a i vlastně náladu. 
Já jsem zadržovala tolik vody v sobě, že jsem neměla vidět ani kotníky, hrůza. Proto se mi dlouhé šaty až ke kotníkům více než hodily. 
Vedra, ovulace = hektolitry zbytečné vody ve mě. Na stará kolena ještě tímto budu trpět. 
Cestou z Motola, od mé psychiatričky jsme se zastavili na obědě, a jelikož bylo už spíš odpoledne, tak jsem si pizzu vzala s sebou. Asi jsem hlad překonala měla jsem jí až k večeři. 
Šaty jsem si hodně oblíbila, skvěle se k nim hodí tato croplá jeansová bundička. 
#june #summer #monday #working 
26/6/2024 se pro veřejnost otevíral po dvou letech rekonstrukce Máj Národní. 
Napadlo nás, hned z několika důvodů, že se tam s DM vypravíme a uděláme si takový výlet do centra. 
Řeknu vám, byli jsme nemile překvapeni. Složení nájemců je pro tzv "B" OC, jelikož jíst do OC nechodíme, tak ani to nás nemohlo nadchnout a velká část, která je zaměřena na hry, kulečník, šipky alá Las Vegas. 


Ale řeknu vám najít v centru Prahy kloudnou restauraci, na pivo, jídlo, nebylo vůbec snadné. Možná už se tam tolik nevyznáme, jak tam tak často nejezdíme, ale našli jsme. 

Sice po peripetiích, které zmíním níže. 




Tuto restauraci U Betlémské kaple mohu všemi deseti doporučit, byla jsem v ní asi počtvrté a jsem moc ráda, že se udržela. Naprosto bezkonkurenční ceny, příjemná a milá obsluha. 
Skvělé grundle a i pečené koleno. 

Do restaurace U Vejvodů rozhodně nechoďte, museli jsme přes neskutečnou aroganci a drzost číšníka zrušit objednáku a okamžitě odejít. 


Asi největší pozornost okolo OD Máj zařídili motýli Davida Černého, kdy dostaly povolení od NPU a památkářů MHMP na rok. 
Veget v Bohnicích, nebo tedy v Tróji, což je správné katastrální území. 
Můj první den, první noc, kdy jsem v Tróji u DM byla sama. On jel pracovně ten den mimo Prahu, já vyfasovala klíče a bylo. 
Neskutečně jsem si to užila, stihla jsem něco poklidit, vyprat všechno prádlo, které do našeho odjezdu do Pece uschlo. 👍
Něco málo jsem si uvařila, restovanou červenou řepu s cibulí, kuličky, nebo spíš takové trhance z mletého masa a k tomu kolínka. 
Déšť byl ve vzduchu celé odpoledne, a když večer řádně sprchlo, pročistil se krásně vzduch. 

Rlax s knihou o architektuře, co více si přát. Prostě se i sama cítím v Tróji naprosto skvěle, vím, že bych spíš čas měla trávit s Izi, ale tady je mi nějak lépe. 
Teplé počasí pokračovalo, proto jsem vytáhla toto lososové tílko, k tomu bílé lněné kalhoty a tělovou korzetovou podprsenku (z Intimisimi), kterou alespoň nyní využiji. 
Poslední pracovní den, před dovolenou. 
#working #summer #june 
No a takto skončil měsíc červen, a máme polovinu roku za sebou. 

A jaký jsi měla ty červen?? Co plánuješ na prázdniny?

My jsme nyní na prodlouženém víkendu v Peci pod Sněžkou. 


5 komentářů:

  1. Eri, na fotkách ti to moc sluší. Já už mám svůj červen na blogu, myslím, že už jsi článek i četla.
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ,ano ano, ale i tak mám nyní skluz, klasika. 😉🤗🌞🫶 Krásný víkend přeji.

      Vymazat
  2. Thanks, 😉🤗🌞🫶 , have a nice weekend.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Eri, můj červen už jsi viděla. Byl skutečně divoký přišla jsem o práci, zasnoubila se a na začátku července přišla o dědu. Na druhou stranu byl opět plný setkání s rodinou i přáteli. Ráda jsem se podívala na tvoje zážitky, s přecitlivělostí taky občas bojuju, neměla bys k sobě mluvit takhle ošklivě. Každý máme nějaké chyby, nějaké slabiny.

    OdpovědětVymazat
  4. Sabi, doufám, že dostatečnou kompenzací pro tebe byla dovolená. Zasnoubení je krásné, práci najdeš takovou, která tě bude bavit a posouvat dát. jsi šikovná a schopná mladá dáma. ♥♥

    OdpovědětVymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Recenze- produkty z Dr. Müller

AHOJ HOLKY,  moc vás vítám u dnešní dvojité recenze produktů, které jsem si pořídila v Drogérii Müller, v Chorvatsku o dovolené.  Na začá...