čtvrtek 4. července 2024

#Shopping 2024 XXVI. 🌞

 

AHOJ HOLKY, 

přeji vám krásný čtvrtek a prodloužený víkend, jaké máš plány? 🌞 Zároveň vás moc vítám u dnešních nákupů. 


Na Rohlíku jsem vzala navíc i tento menší ananas, který měli zrovna v akci. Jen jsem ho okrájela a snědl se. 
Knih není nikdy dost, zvláště pan naší "odborné áčkařské". Pro oživení dvě knihy z nichž Modrá kniha - ta vlevo, skutečně se tak jmenuje, je tzv. "Biblí" Anonymních alkoholiků. Denní zamyšlení je dobré mít po ruce, afirmace se vždy hodí, pomůže, povzbudí. 

Litrový džbán na léto, buď to na ledový čaj, který jsem ovšem nikdy v sáčcích neměla, ale třebas vyzkouším letos. 
Teekane Mountain Herbs - můj velmi oblíbený čaj. Bylinky, to je prostě moje, odjakživa jsem je měla ráda. 
Orion bambusový tácek, právě na nový džbán. Oboje budu mít v práci. 
Takovouto nálož léků mám jednou za tři měsíce. Když se mi to sejde, antidepresiva ani antikoncepci bych nevyměnila za nic, oboje mi moc sedí, a to myslím vážně. Lyrica je lék na stabilizaci nálady, mě osobně nejvíce pomáhá při panických takách. Kontryhelový čaj v sáčcích, ideální do práce, ibalgin a paralen do zásoby. Sečteno a podtrženo necelé dva tisíce, což je o tisícovku méně, jelikož mi milá slečna magistra v lékárně Dr. Max tady na Ládví doporučila alternativu antidepresiv, stejná účinná látka jen lék je s podstatně menším doplatkem. Slovy - doplatek běžně 1300Kč - alternativa doplatek 200,- Kč. Ale i tak, já děkuji našemu zdravotnictví. 
Ne, nebojte, nepořídila jsem si sama od sebe Frappuccino ze Starbucks. Vyloženě nepodporuji tento řetězec, nevyhledávám, nekupuji, ale neodsuzuji. Toto je prosím pěkně dárek k nákupu, kterým jsem potěšila své dva kolegy. ("mého" pana ředitele a kolegyni Monču). Na můj dotaz pana ředitele, kdy jsem ho tím chtěla potěšit po náročné poradě, tak mi odepsal "já piju přeci všechno"...🤣
Bylo potřeba udělat větší zásobu kapsiček pro Izouška. Nakonec jsem udělala objednávku na Alze, kde mě vyšly výhodněji asi tak o 20%, nežli na Rohlíku. Felix a Gourmet byla jasná volba. 
Po příhodě s vyhořením toustovače a panikou okolo vyhozených pojistek jsem si pořídila nový toustovač. Jen prostě toustovač s nepřilnavou, hladkou plochou značky Rhonson za 600,- Kč. Vaglovač a nic dalšího bych nevyužila a přišlo mi zbytečné platit dvojnásobek. 

Samoopalovací krém od Astridu je ověřená klasika a navíc za stovku to byla jasná volba. 

Něco málo do domácnosti, došly kuchyňské švantuchy a válečky na chlupy jsou v nepřetržitém provozu. 
Dostala jsem zmrzlinu, měla jsem si nějakou vybrat, tak jsem říkala, že buď to slaný karamel, nebo pistácii. 
hmm, tak jsem dostala obě varianty. #love #thanks 
Tak tady budu kritická, Orientální parfémy, respektive jejich e-shop ANABISANABIS mě neskutečně zklamal. Nejenže má naprosto příšerný web, ale také neklientský servis a příšernou komunikaci, která mě naprosto odradila a nejsem daleko od negativní recenze. 
Tento parfém byl doporučován, jako podobný, alespoň složením, ale i balením Bacarat.., který jsem si tam brala již v únoru. Ten ovšem je asi již druhý měsíc vyprodaný, více informací o jeho naskladnění nenabízejí, tak jsem sáhla po jiném. 
No ale vůně je to naprosto mdlá, laciná, nevýrazná, a i balení je nic moc. Víčko mi hned zůstalo v ruce, přitom flakon v krabičce. Hned jsem ovoněla a sedla a psala e-mail, že bych ráda parfém vrátila a vzala si jiný, že nechci vrátit peníze. Ovšem reakce paní Lenky byla otřesná, jaké celý jejich e-shop. 

Ovšem "zachránil mě" Milano Styla, alias Milánek, kterého leta sleduji na YTB, kdy ukazoval novinky z DMka a tam mezi posledními produkty i tuto La Rive Elegant Woman. 100ml flakon za 300,- Kč. Brala jsem poslední dva a to mi je musela milá paní v DMku na Ládví vyndat ze šuplíku. 
Ano, tuto vůni mohu doporučit, jako dostupný dupe na Bacarat, který jsem si velmi oblíbila. Mílo, díky moc. ♥
No a tyto nákupy zakončím kytičkou pro kolegyni, která slavila narozeniny. Lepší fotku jsem nestihla ani pořídit. 
A jak vypadal tvůj poslední "nákupní košík"? 



Moc ti děkuji za tvou přízeň a podporu, kterou věnuješ mému blogu. Moc si toho vážím a tvá přítomnost, zde v blogosféře je pro po mě velkým přínosem, jakož i jakýkoli komentáře. 

                  Měj pohodový dnešní den. 

8 komentářů:

  1. Eri, já naposled nakupovala včera v Lidlu - sladkosti pro manžela, pro sebe hummus k obědu (mám 2 dny HO) a přihodila jsem svíčku ;-).
    Hezký prodloužený víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky přeji hezký prodloužený víkend a prima sváteční den. ☺♥

      Vymazat
  2. Great shopping :) We're going tomorrow, but we're only buying food :) with one exception... we're buying a ball pool for our son. It's an opportunity, so we have to take advantage of it :) Regards!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Have a nice day. I don't seem to be buying anything but food lately. It must be extra fun for my son. ♥♥

      Vymazat
  3. Já byla v soukromé masně, kde nakupuji voňavé klobásky, salámky i maso. Naprosto neporovnatelná kvalita....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, jj menší masny, klasického typu jsou nepřekonatelné. Cestou z Pece jsme se ještě jednou stavěli v místním, asi i vyhlášeném řeznictví a mám tři balíčky v mrazáku. : ))) Krásný sváteční den přeji.

      Vymazat
  4. Ahoj Eri, já byla naposledy dnes ráno pro nákup na snídani - housky, kladenka, uzený eidam a na odpoledne jako dezert dvě vanilková Cornetta, podle předpovědi má být zase nelidsky. Večer se chystáme na rozlučkovou večeři, já totiž zítra odlétám na týden pryč do Řecka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, já vím, šťastný let přeji, hlavně ať dorazí i kufry 🙏🫶. Užijte si večeři a malinová Cornetta zní dobře, budu se po nich muset taky poohlédnout. ☺

      Vymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#recenze - KARMA - Tesori d Oriente

AHOJ HOLKY,  v prvé řadě přeji krásnou neděli.  Moc vás vítám u dnešní recenze. Sprcháče značky Tesori d Oriente se mi doma díky dárkům a vý...