neděle 14. července 2024

#Shopping2024 XXVIIl.

AHOJ HOLKY, 
moc vás vítám u dnešních nákupů. 
A přeji krásné nedělní odpoledne. ☀️
Lasagně s mletým masem, sýrem a bešamelem jsme si oblíbili. Do Alberta nyní chodím více, a mile mě svými produkty překvapuje. 
Super velké balení, které vystačí na tři menší porce, nebo dvě plnohodnotné. Mě tedy nejvíc chutná na tom ta bešamelová vrstva, která mi nikdy před tím nechutnala a když jsem sama lasagně připravovala, což už je vážně dlouho, tak jsem ji záměrně vynechávala. 
Ani nevím, jak se ke mě tento MYPROTEIN  dostal, ale byl dobrý. Vyloženě letní záležitost. 
Musli Bona Vita bylo v akci a je to mé celkem pravidelné "mlsání". 
Hodně jsem sice nikotinové produkty omezila, ale ne zcela vyloučila. Proto zde mám karton zahřívaného tabáku Camel Ploom, kdy jsem k akci, která byla o 20% levnější dostala za 200Kč i přístroj, který jsem si tak jako tak zamýšlela pořídit. 
Víkendová objednávka a takové všeho chuť doplnění zásob na Rohlíku. 
Zrnkovou kávu jsem pořídila jako dárek pro holky, ale asi si ji necháme v Bohnicích - katastrální území Trója, nebo část vezmeme s sebou do Chorvatska. 
Izi už neví, co by Nepapala, tak jsem jí vzala další granulky, tentokrát jsem neexperimentovala a vzala docela obyčejné Whiskas beef. 
Mléčné výrobky, např. tento strouhaný sýr MIIL Gouda je naprosto fantastický. Kefírek, ten nesmí chybět, mé oblíbené pití. Tofu jím také pravidelně a Hlívu měli v akci, tak jsem si z  ní dělala zeleninové kari s cuketou, kari pastou a cibulí, páč nemaje mou oblíbenou šalotku. 

Nealko pivko Krušovice je taky moc dobré, navíc když bylo za 14Kč, tak jsem brala rovnou tři balení. Okurky nakládané privátní značky Kitchin a kukuřice. Léto = období salátů. A dopřála jsem si s sebou d Pece pod Sněžkou velké balení mých milovaných kešu. 
Zmíněná cuketa, pár cibulí a citron do vody. 

Ale nejvíc jsem si ovšem pochutnala a taky se těšila na fantastické třešně, které jsem si kupovala na Rohlíku již loni, to jsem je brala po kilech. Jsou lepší nežli z tržnice. Nikdy se mi nestalo, že by byly nahnilé, červité. Prostě fantastická kvalita a i chuť. Meruňky byly za dobrou cenu, ale ty mi tolik nechutnaly. Já mnohem raději nektarinky, které jsem zase pořídila v Penny a byly fajn. 
Cestou z Pošty, kde jsem byla odesílat balíček pro kamarádku Chieko do Japonska, kde jsem strávila úctyhodných 45min a paní pošťačku slušně potrápila, tak jsem si v 2handu za 240,- Kč ulovila tyto dlouhé šaty. 
Jen bude potřeba si je vzadu trochu zapošít, aby seděly tip top. 

Popelník s takovým tím zavíracím systémem, který poputuje s námi na Murter, který jsme tam marně pokoušeli sehnat. 
V nedalekém obchůdku s drobným zbožím jsem náhodou natrefila na tyto kalhotky s flitry na bocích, které velmi připomínají VS. Ale sedí dobře a i kdybych je měla nosit jen nyní v létě, tak se mi líbí. 
Oboje jsou tanga a dosti podobné barvy, zeleno&modré a petrolejové. 
Braletka za 100,- Kč, no tak to jsem tam nemohla nechat, sedí mi dobře a má hezký detail na zádech. 
Poslední kalhotky s flitry jsou černé, takové více klasické a elegantní. 

Síťované ponožky jsou hezkým detailem. 
Mini nákup v Penny, kde měli v akci docela pěkné nektarinky. 
Kuřecí šunka pro Izi, kterou milost paní taky moc nepapala, tak jsem ji dojedla a Cheddar plátky byly v akci, ale ještě jsem je neměla. 
Burgry z hovězího masa, které už si nikdy nekoupím, vůbec mi nechutnaly, přišly mi snad i něčím obarvené. Jsem hold zmlsaná burgry a masem z Rohlíku, které je tam opět na špickové úrovni. Burgry jsem si připravila v horkovzdušné fritéze,  a doslova se zmenšily o 50%, což bylo první, co mě překvapilo a i když jsme se snažila neplýtvat jídlem, jedla je celý víkend, stejně část putovala do koše. 
Coleslaw zelný salát z červeného zelí je taková obdoba našeho Hanáckého, byl fajn, trochu jsem si ho ještě dochutila, ale prima svačinka a nebo i příloha. 
Tortily mají v Penny levné a dobré, kupuji opakovaně. 

Potřebovala jsem i čistič wc, Duck jsem neměla ani nepamatuji a byl o něco málo levnější nežli zelený Domestos, tak jsem neváhala a vzala jej. 
Poslední mini objednávka na Rohlíku, jelikož jsem na drogérii úplně zapomněla. 
Nově jsem tam zahlédla tuto Isana hydratační masku za 18,- Kč, neváhala jsem a hned jsem si ji přibalila s sebou do Pece. 
Pilník na nohy jsme potřebovali, ale neuvědomuji si, že bych brala hned dva, nevadí, budu mít jeden do zásoby. 
Toto je mé velmi oblíbené duo. Isana šampon pro suché a roztřepené vlasy s vůní kokosu jsem měla a byl MOC FAJN, navíc mi seděla vůně, konzistence a to, jak skvěle pěnil. 

Isana sprchový gel s vůní orchidee a vanilky je wau smršť nostalgie. Je to parádní sprcháč, který si pořizuji znovu pro jeho nezaměnitelnou vůni, kterou jsem si velmi oblíbila. 
Ústní voda a zubní kartáčky, to beru stále a opakovaně, jelikož tohoto druhu mám velkou spotřebu. 

Kitchin rýže, na tom by nebylo až zas tak nic zvláštního. Ale Kikkoman sojovou omáčku v tomto velkém, litrovém balení mám poprvé. Vyjde tedy na 290,- Kč, jinde se dá bohužel sehnat až o stovku levněji, ale na asijském e-shopu, se spoustou dalších specialit je za stejnou cenu. 


Kikkoman sojová omáčka, není totiž ledajaká, je zvláštní, tradiční, plná antioxidantů a když ji vyzkoušíš, nebudeš chtít už jinou. 

Tady malý popis produktu:

Kikkoman sladká sójová omáčka je jednou z nejoblíbenějších omáček na světě. Tato omáčka je vyráběna japonskou společností Kikkoman Corporation a má mnoho využití v kuchyni, zejména v asijské kuchyni.

Všestranné použití v kuchyni

Tato omáčka má vynikající chuť a aroma, které jsou vhodné pro přípravu řady pokrmů. Kikkoman sladká sójová omáčka se používá jako marináda pro maso, zeleninu, ryby a mořské plody. Také se používá při přípravě různých omáček, jako jsou salátové dresinky, marinády na grilování a omáčky na vařená jídla.

Jedním z hlavních důvodů, proč je tak oblíbená, je její jedinečná chuť a vůně. Vysoká kvalita a přírodní složení omáčky jsou také faktory, které ji dělají oblíbenou mezi kuchaři a spotřebiteli po celém světě.

Díky své všestrannosti a vynikající chuti je Kikkoman sladká sójová omáčka ideální pro přípravu asijských pokrmů, ale také se používá v kuchyni mnoha jiných kultur.

Vzhledem k tomu, že Kikkoman sladká sójová omáčka je vyrobena ze sójových bobů, pšenice a soli, je také bohatá na bílkoviny a minerály. Má také vysoký obsah sodíku, takže je důležité používat ji s mírou, aby nedošlo k přemíře soli v jídle.

Díky své lahodné chuti, vůni a všestrannosti není sladká sójová omáčka Kikkoman jen další omáčkou, ale skutečným kulinářským zázrakem, který by neměl chybět v žádné kuchyni. Ať už ji použijete jako marinádu, základ omáček nebo jako přísadu při vaření, sladká sójová omáčka Kikkoman jistě posune vaše kulinářské dovednosti na vyšší úroveň.

Složení: Pitná voda, Cukr, Sójové boby, Pšenice, Jedlá sůl, Ocet kvasný lihový.



Tak a tímto bych uzavřela mé týdenní nákupy, které byly bohatší, nežli jsem vůbec já sama "plánovala". 
A jaké letní ovoce máš v oblibě Ty? Tedy když pomineme, že sezóna melounu zatím není (toho času, co vzniká tento článek). 

Moc ti děkuji za pozornost a podporu mého blogu, který je tady již desátým rokem. A zanedlouho bude poslední soutěž. Budu moc ráda, když se zapojíš a budeš mě nadále sledovat a dávat mi tak cennou podporu a zpětnou vazbu. 

Přeji ti krásný a pohodový dnešní den. 

papa E. 

8 komentářů:

  1. Eri, já mám letní ovoce ráda vlastně všechno, ale úplný top jsou pro mne maliny. O to víc mne štve, že se jim u nás na chalupě nedaří - sázela už jsem je asi 4x a vždycky mi zašly :(.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáňo, tak u mě taky vedou maliny, ale je jich příliš málo a na zahrádce k našim již taky nejezdím. O víkendu jsem si koupila mini meloun, jak se nakonec ukázalo a není vůbec dobrý. Měj krásné pondělí a hlavně dodržujme pitný režim. Ty teploty v Praze jsou "smrtící" ☀️🫶

      Vymazat
  2. Great shopping, really great! :) I don't remember the last time I went shopping... probably last Tuesday. Together with my husband and son, we bought food to take home. And recently, among the bigger things, we bought a new washing machine :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Have a nice day, may the new washing machine serve you well, it is a household necessity. 😉
      Lately it's mostly grocery shopping. Have a great day. ☀️🤗

      Vymazat
  3. Ahoj Eri, hotové lasagne k zapečení taky kupuju ráda, nejčastěji ty z Lidlu nebo z Kauflandu, ale z Lidlu mi chutnají víc. Co se týče kávy zrnkové můj úplný TOP je Chroast cofee roastery z Hradce, ale taky je pěkně drahá, čas od času si jí dávám, když mám terapii - nedaleká kavárna z ní dělá výborný flat white. Harley už taky neví co by papala a přitom jí kapsičky střídám, aby jí nezevšedněly. Okurky budeme možná brzy muset též koupit, už nám došly domácí zásoby našich zavařovaných. Citrony do vody jsem zrovna taky pořídila a obří cuketu mi přinesla kolegyně do práce, tak jí budu muset asi pozítří zpracovat. Duck čistič na záchod já mám vůbec nejradši, hlavně ten pomerančový. Co se týče ovoce na léto jsem tým meloun, ale nepohrdnu ani pomerančem, broskví nebo malinami. Burgery z Rohlíku taky beru ráda, dobré jsou i z Kauflandu. Já se teď hodně s nákupy přizpůsobuju tomu, kde zrovna něco vyřizuju, máme to tu rozkopané a je to všude daleko, tak se snažím vždy něco spojit abych nejela např. jen kvůli nákupu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sabi, my zrovna čekáme na Rohlík, jsem od čtvrtka nějaká down. Hrozné výčitky, demotivace a šílená únava. Ale moc se těším na tvé vyprávnění o dovolené. ☺♥

      Vymazat
  4. Síťovky nosím docela ráda))) a Costa Coffee je docela jedna z mých oblíbených kávových značek. Dělám si ji často ve škole)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj Evi, káva mile překvapila, zrovna ji máme tady otevřenou, přemýšlím, jestli ji nevzít s sebou do Chorvatska. ☺

      Vymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Recenze- produkty z Dr. Müller

AHOJ HOLKY,  moc vás vítám u dnešní dvojité recenze produktů, které jsem si pořídila v Drogérii Müller, v Chorvatsku o dovolené.  Na začá...