sobota 3. srpna 2024

#ČERVENEC - JULY 2024

AHOJ HOLKY, 
MOC vás vítám (poslední den u Jadranu a zítra zvedáme kotvy a vyrážíme zpět do Prahy).  U  mého "deníčku", za první prázdninový měsíc. 
Nezačnu jinak, než obrazem z mého kalendáře Gustava Klimta. Obraz je olejomalba na plátně, nese jméno Slepice v zahradě a je méně známý, příliš jsem o něm nedohledala. 
Nechtělo se mi poslední dobou, byla jsem ráno oteklá, přišlo mi, že mám snad alergii na všechno, ale pokračovala jsem ve cvičení, nesmím, nebo spíš nechci polevit. Protože vím, že pohyb mi dělá dobře a pohyb potřebuji. Navíc jsem tak 3kg přibrala a nerada bych kvůli tomu musela měnit šatník, ale zatím je to dobré, jen se mi zvětšil zadek a tam se trochu ukázala celulityda, což jsem neznala. Hold nemládnu. 
#working #july #summer #meeting 



Nepanovaly první červencový týden vedra, tak jsem po dlouhé době vytáhla svůj jediný kalhotový kostýmek, vzala si k tomu ležérně bílé triko, výrazný náhrdelník a bílé plátěnky. 
Viz foto. Joo, dostala jsem pochvaly, i sama jsem se v tom cítila dobře. 
Kytička pro novou kolegyni, která měla narozeniny. Krásná a přitom velmi jemná kombinace Hortenzie a bílých kvítků. 
Výhra na IG mě moc mile potěšila. Sanctuary Spa kosmetika, cestovní set, který jsem si rovnou přibalila s sebou do kufru na dovolenou na Murter. 

Když jsme byli v Peci pod Sněžkou, tak jsem s sebou pro jistotu v mobilu měla MODLITBU O POKLID, což je modlitba AA. A existuje taková tradiční výprava, právě s výšlapem na Sněžku, kde se společně, tak trochu "slavnostně" odříká rychlo-meeting a modlitba. 


Naše druhá túra vedla přes Obří důl, směrem právě na Sněžku, ale oba jsme na Sněžku nechtěli, skončili jsme řádným výšlapem na Richterových boudách a mě se blížilo výročí své střízlivosti, tak to bylo takové symbolické, naprosto na místě a neplánované. Sama pro sebe jsem si "splnila" tuto tradici a to bez hromadného handrdkování s AA, což mi bylo vyloženě "proti srsti". S AA to byla nádherná dovolená, kterou jsem si užívala všemi doušky. 

Den mé střízlivosti, respektive výročí připadá na státní svátek 6/7 (pro mě bohužel upálení mistra Jana Husa), njn, paradoxy se hold přitahují, aneb jak rád s oblibou a často říká DM, to jsou ty TEZE a ANTITEZE. 
No, abych to dlouze neokecávala, na to jsem jinak mistr. Zajela jsem si na můj milovaný Smíchov, do kostela sv. Václava, který má pro mě velkou váhu. Letos jsou to samá výročí. Bylo mi čtyřicet, splnil se mi materiální sen, dostala jsem kabelku Prahu a dosáhla magického čísla, alespoň tedy pro mě, páč šestka je mé numerické číslo number uno 6 LET STŘÍZLIVOSTI, 6 dlouhých let v báječném společenství AA. 
Tady je, medaile, kterou jsem vyměnila za V. letou, a mám ji tradičně u sebe v peněžence. Od té doby se toho tolik změnilo, bylo by to na samostatný článek, ba dokonce i na povídku. Ale nejsem jako "ona", která si na svém deníku alkoholičky postavila kariéru. Více se k tomu nebudu vyjadřovat, protože jsme se s kamarády shodli, že je tam příliš mnoho ALE a NESROVNALOSTÍ, na kterých staví. 
Prodloužený víkend jsem strávila asi takto. V prvé řadě úklidem a odchlupováním bytu, uklízením, vařením, nákupem, psaním článků, focení produktů. A mohla bych pokračovat. 
V rámci úspor jsem uvařila tak trochu improvizačně alternativnější a odlehčenější verzi lasagní. Měla jsem poměrně málo mletého masa, zeleniny taky pomálu, ale napadlo mě využít k tomu dva druhy čočky, kterou jsem předem povařila, pak jen maso klasicky orestovala, přidala protlak, domácí kuřecí vývar z mrazáku. Naskládala do pekáčku, zalila směsí, bešamel nedělám, nějak mi ten můj k tomu nechutí. 
Dala zapéct a na závěr zasypala sýrem. Většinu ingrediencí jsem měla z Rohlíku. Jídlo na celý víkend bylo na světě a ještě mi zbylo na pondělí s sebou do práce. 👍
Kytičky, další pro kolegyně, kterým jsme s panem ředitelem přáli k narozeninám. 
Prosím pěkně, to se takto v sobotu v noci probudíte, nebo spíš neusnete a dostanete skvělý nápad, že byste si daly čínskou - sladko - kyselou polévku. Nemusím asi zmiňovat, v jaké části svého cyklu jsem se nacházela. Nebyla jsem líná a šla vařit. 
Vznikla z toho tato sice trochu tmavší, jelikož nemám červenou chilli pastu polévka, skvělé chuti k mému velkému překvapení. Zeleninu a houby jsem musela dle improvizace nahradit, ale vážně se mi moc povedla. 
Samozřejmě, že jsem se před tím nechala inspirovat YTB, a Lúcou - Šmajdou 👌😇. 
Andy Flatcher by oslavil své 63 narozeniny. S úctou vzpomínám. #DM #Blacklove
Rychlá fotka v kanceláři před propuknutím blázince. 
Ten den jsem se vůbec nezastavila, tolik organizačních a provozních záležitostí jsem řešila. 
Když jsem přišla domů za Izi, poměrně brzo, tak jsem si šla dát v 19h šlofíčka a spala až do 1h ráno. 
To jsem po pravdě docela uvítala, protože jsem se oproti minulým dním, necítila oteklá, alergie jako by ustupovala. Tak jsem trochu poklidila, dala si sprchu, natřela se samoopalovákem, zacvičila si a dodělala nějaké resty. 
Zde, cvičení ve dvě ráno. 🙈👌
Resty myslím tím, dopsat jednu recenzi na paletku očních stínů, vyřídit e-maily a zprávy na whats app. 
Ten den mě čekala návštěva mé obvodní lékařky v Košířích, z čehož mám radost, že jsem se konečně od konce března dokopala, tam zajet. Sice jen cesta tam mi zabere hodinu a má být dnes 31C, se upeču v té tramvaji, která jede přes celou Prahu cca 55min, ale je to jediný přímý spoj.

DM poprvé v Praze, v roce 1988. 
Rozhodla jsem se, že absolvuji kolečko po lékařích, tedy spíš preventivní prohlídku s odběry u mé skvělé obvodní lékařky, kde jsem tři roky nebyla. Ano já vím, jsem vostuda. 
Nejhorší na tom všem bylo to neskutečné vedro. Z Kobylis jsem jela 55min tramvají přes celou Prahu do Košíř, rychlá návštěva mé doktorky a pak cesta zpět. Chvílemi jsem se proklínala. 
Tropické teploty ve městech jsou peklo, i proto jsem vytáhla letní šaty. 
Tyto růžové nejsou mé nejoblíbenější, ale přímo křičí léto. 

A nikdo mě nepřehlédne. 🙃
Tyto šaty mám např. mnohem raději. Ukazují svým střihem ramena a část šíje, což mě se líbí asi nejvíc. 
Oboje šaty mám asi 7let, a jsou ze 2handu. 
Ano, další týden mimo svůj byt, Izi jsem jezdila pouze krmit a zjistila jsem, že se mi alergie na kočičí chlupy zvýšila asi tak o 800%. Doma jsem ráno tak oteklá, denně dostanu min dva alergické záchvaty. 
Když jsem u DM v Tróji, tak nejsem vůbec alergická, žádné záchvaty a minimální oteklost. Ale to je z tech veder spíš. 
Byla jsem u kadeřnice, nechat si před dovolenou ustřihnout 10 cm, jelikož jsem to měla již vážně hodně přerostlé. 
Po práci legraci, aneb nutné osvěžení. Já si dala tonic + vodu + led + OKURKU. Velmi osvěžující a velmi dobré. Doporučuji. 

Na IG na mě vyskočily tyto čtyři pole, z mého milovaného seriálu Sex and the city. 
Zajímavé, našla bych se ve všech čtyřech, ale nejvíc jsem spíš Miranda a pak rozhodně neřest jménem cigarety od Carrie. 

Víkend jsem trávila u DM v Tróji, tak jsem dělala tak trochu ode všeho něco. Praní, úklid, vaření, ale spíš pohodička, která nakonec nenastala, jelikož od čtvrtka se mě držela taková divno-nálada a úzkostné rozpoložení. 
Jelikož v pátek nastala odstávka teplé vody, tak jsem to musela řádně "oslavit" a užít si poslední teplou vanu. 
Využila jsem k tomu polovinu balistiky od Lushe Intergalactic, což je skutečně intergalaktický bestseller. 
No a jak jsem psala, atakovala mě úzkostná nálada, která se se mnou táhla skutečně celý prodloužený víkend. Byla jsem ráda, že jsem sama, ale taky mě ubíjely výčitky, protože jsem toho potřebovala před dovolenou tolik dodělat. Neboť tento pracovní týden byl šílený, hrozně hektický. Dost možná, že i toto mi navodilo úzkostné stavy. 


Těsně před naším odjezdem do Chorvatska jsme měli s DM výročí 3/4 roku. A místo klasické večeře se podával obložený talíř. 


Přitom nám oběma přijde, ze jsme spolu mnohem déle. 🫶🤗
Malá & velká radost.  Přivezla jsem si z Pece bodlák, a když jsem si jej dala usušit, tak na mě doma na Střížkově čekala tato nádhera. 
Po delší době jsme s DM byli na Střížkově a zašli tak do restaurace Parčík, hezky na terásku. Já si dala nakládaný hermelín a hranolky, oboje bylo znamenité. 
Společné odpoledne & večer jsme si moc užili. 

Snídaně šampiónů. #goodmorning #DM🖤
Přišel mi balíček Avonu od Hani, sama jsem byla trochu překvapená, jak moc letní rtěnku jsem si vzala, ale mám dost obdobný odstín Dior rtěnky a myslím si, že bude super. Zabalila jsem si ji s sebou do Chorvatska. 
Poslední pracovní den před dovolenou. Tyto dva týdny byly v práci dosti hektické a mě celkově přepadaly silné úzkosti, výčitky, nechuť k čemukoli. 


Přijdu si jako rozmazlený, nevděčný a nanicovatý "spratek", co si ničeho neváží. 

Konec není úplně pozitivní, ale můj blog je reálný, nechci nic skrývat. Úzkosti, emoční nestabilita způsobená HPO je se mnou navždy spjatá. 

No a jaký jsi měla červenec Ty? ☀️🥰

4 komentáře:

  1. Eri, každý máme své lepší a horší dny. Já momentálně procházím obdobím "mistr prokrastinace", přitom doma je toho tolik, co bych potřebovala udělat...
    Ten obložený talíř na výročí vypadá skvostně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, taky v tom šíleném vedru, co v Praze panovaly, nebo stále panují se nedá nic jiného vymyslet. Jen hezky prokrastinuj. ☺♥

      Vymazat
  2. Ahoj Eri, já v červenci hledala novou práci. Absolvovala jsem v součtu asi 15 pohovorů a svojí momentální práci jsem dostala snad týden a půl před koncem měsíce. Hrozně jsem se bála, že nic nenajdu, že skončím na pracáku a ještě víc odkázaná na přítele, protože podpora by mi nepokryla ani trvalé příkazy. Nejhorší na tom byla ta bezmoc, to čekání a ty odmítání bez toho, aby měl člověk kdy šanci se dozvědět opravdový důvod. Na začátku měsíce nás opustil dědeček. Na druhou stranu jsem se po pěti letech zase podívala k moři a hodně jsem se uklidňovala v kuchyni vařením a pečením. Teď mě čeká spousta učení v nové práci, zase jsem změnila úplně obor a navíc budu teď zase dojíždět. A vzhledem k stále nedokončené rekonstrukci budeme muset začít více šetřit, teď už to začíná stát spoustu peněz a nemáme bezedné konto, takže jsme se domluvili na omezení výletů, randíček a větších zbytečných výdajů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Sabi, v práci ti přeji abys našla naplnění a pohodičku, jistě tomu brzy bude. Nové věci jsou trochu výzva, ale ten přínos, které mají, stojí za to.
      S rekonstrukcí na to jdete velmi zodpovědně, držím palce, at máte brzy hotovo. ♥♥ Krásnou neděli přeji.

      Vymazat

Tímto Ti moc děkuji za návštěvu a čtení tohoto blogu! ♥ Můj blog můžeš sledovat i na další sociálních sítích, jako je  FBInstagram , kde jsem také aktivní. V případě jakéhokoli dotazu mě neváhej kontaktovat na e-mailu: eriuchytilova@gmail.com . Ještě jednou Ti děkuji a přeji krásný a pohodový den!

#Recenze- produkty z Dr. Müller

AHOJ HOLKY,  moc vás vítám u dnešní dvojité recenze produktů, které jsem si pořídila v Drogérii Müller, v Chorvatsku o dovolené.  Na začá...